Món Esport
El barcelonisme continua adorant els bons nens

El Futbol Club Barcelona ha renovat Gavi fins 2026 de la manera més enlluernadora possible. El club ha celebrat un acte molt poc usual, al Camp Nou. Si normalment aquesta tessitura es redueix a l’estampació de les signatures de futbolista i president i a fer unes fotos pels canals oficials del club, en aquesta ocasió aquest ha obert les portes del Camp Nou… i la gent ha respost. Al voltant de mil persones han copat la segona graderia de la tribuna de l’estadi.

I no és cap casualitat. Gavi és un jugador especial per diversos motius. En clau futbolística, l’andalús és un dels jugadors més talentosos de l’equip i, alhora, del panorama mundial. Pel que fa al primer, malgrat la seva joventut, ha relegat Frenkie de Jong a la suplència amb Xavi Hernández. A més, va trencar el sostre del primer equip molt fugaçment, arribant del juvenil i per tant ni tant sols passant pel Barça B. Ho va fer en l’inici d’una temporada, la 2021/2022, que requeria jugadors amb personalitat.

I Gavi va sobrat d’això. La seva primera temporada a l’elit ha estat amb 17 anys, i ha enamorat propis i impropis. Ràpidament es va fer amb un lloc a l’onze titular culer primer de Ronald Koeman i després de l’esmentat Xavi, per acabar fent una parella amb Pedri González que està cridada a fer història en l’estadi de Les Corts.

Del juvenil del Barça a la selecció espanyola de Luis Enrique

També, però, ha enamorat el seleccionador espanyol, Luis Enrique. Malgrat la seva precocitat, l’asturià l’ha convocat ja moltes vegades. I Gavi ha respost. La seva actuació més destacada és ni menys que el partit que va disputar contra Itàlia, en tot un Giuseppe Meazza i corresponent a la semifinal de la Final Four de la Nations League. Partit no, partidàs, per contribuir a la victòria de La Roja.

Després, Gavi va tornar a encapçalar portades de diaris. Al desembre de 2021, contra l’Elx, va marcar el seu primer gol amb la samarreta blaugrana, que no ha passat desapercebut en el mateix acte de renovació. Va ser un golàs, impropi d’un jugador tan jove. Va ser el punt d’inflexió perquè qui encara no es prenia seriosament les seves condicions ho comencés a fer. Gavi ja havia debutat, tingut actuacions destacades, respost els entrenadors en un context tan complicat com el del curs passat i enamorat l’afició.

Gavi, nominat al trofeu Kopa

Però no només Luis Enrique ha reconegut la labor del jove talent. El fenòmen Gavi també s’ha traslladat fora de les fronteres espanyoles. I és que aquest any està nominat al trofeu Kopa, que concedeix la prestigiosa revista francesa France Football, juntament amb la Pilota d’Or i altres guardons. I, de fet, té moltes possibilitats d’obtindre’l. Els seus principals contrincants són Éduardo Camavinga, triomfador en matèria de títols guanyats (amb el Reial Madrid) i Jamal Musiala, que va d’exhibició en exhibició amb el Bayern de Munic.

Tornant al fenòmen Gavi, si bé aquest any s’han incorporat grans jugadors, com Robert Lewandowski o Jules Koundé, i hi continuen homes de la talla d’Ousmane Dembélé o Pedri González, queda molt clar que Gavi ja té els seus adeptes. En l’acte de renovació al Camp Nou hi havia molta gent. Molta per tractar-se d’un acte d’aquest tipus. Però és que a més, en determinats moments al sevillà l’ha costat parlar, davant les ovacions del públic.

Uns mil aficionats vibren amb Gavi en el Camp Nou

La gent estava molt excitada amb la seva presència. Hi havia qui fins i tot duia pancartes demanant-li la samarreta -malgrat que ha sortit en smòquing a la gespa- i fins i tot hi havia qui duia una bandera amb la seva cara. També ha sentit crits de “guapo”. Una macedònia d’agraïments al talent i l’esforç que el petit jugador ha desplegat en el seu primer any en el Barça gran. Finalment, com a bonus track, s’ha desplaçat a la botiga del Barça del mateix Camp Nou per signar samarretes i fer-se fotografies amb els aficionats i les aficionades.

Un aficionat sosté en el Camp Nou una bandera del Barça amb la cara de Gavi | Gabriel Izcovich Bronstein
Un aficionat sosté en el Camp Nou una bandera del Barça amb la cara de Gavi | Gabriel Izcovich Bronstein
Un aficionat sosté en el Camp Nou una pancarta dedicada a Gavi i una aficionada, una samarreta de l’andalús | Gabriel Izcovich Bronstein

És un cas extremadament particular i extremadament maco. Gavi té només 18 anys i no només és una estrella en el panorama futbolístic. També és un referent d’humilitat. La gent que ha acudit a l’estadi ho ha fet perquè gaudeix del joc del futbolista, però també perquè el respecta.

Com ell ha deixat clar, La Masia ha jugat un paper clau en la seva formació i l’ha ensenyat a ser humil. S’ha recordat fins i tot dels cuiners i els tutors que va conèixer en l’acadèmia. És la manera d’entendre la vida que té Gavi i la que anteriorment han tingut Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Carles Puyol o Pedro Rodríguez. En un món futbolístic que cada vegada es fixa més en els bitllets i en els egos, el comportament de Gavi enamora i omple graderies.



Més notícies
Gavi, jugador del Barça | Gabriel Izcovich Bronstein
La tendresa de Gavi a l’hora de recordar la seva etapa a La Masia
Notícia: La tendresa de Gavi a l’hora de recordar la seva etapa a La Masia
Comparteix
El jugador del Barça denota molta humilitat i fa al·lusió, en l'acte de renovació, als qui l'han cuidat a l'acadèmia culer
Joan Laporta, president del Barça, i Gavi, jugador del mateix | Gabriel Izcovich Bronstein
Joan Laporta i la passió desfermada a l’acte de renovació de Gavi
Notícia: Joan Laporta i la passió desfermada a l’acte de renovació de Gavi
Comparteix
El Barça renova el jove talent en un acte multitudinari al Camp Nou i el president destaca el compromís dels assistents
Pablo Gavi, jugador del Barça | Europa Press
El Barça anuncia la renovació de Gavi fins a 2026
Notícia: El Barça anuncia la renovació de Gavi fins a 2026
Comparteix
La clàusula de rescissió del futbolista ha quedat fixada en 1.000 milions d'euros
Gavi, el día de su debut con la selección española absoluta
SEFÚTBOL
6/10/2021
Gavi trenca un rècord de gairebé cent anys d’història
Notícia: Gavi trenca un rècord de gairebé cent anys d’història
Comparteix
S'ha convertit en el jugador més jove en debutar amb la selecció espanyola

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa