Món Esport
Gavi trenca un rècord de gairebé cent anys d’història
  • CA

El futbolista andalús del Futbol Club Barcelona Pablo Martín Páez Gavira, més conegut com a Gavi, ha fet història en convertir-se en el jugador més jove en debutar amb la selecció espanyola. El tècnic asturià Luis Enrique Martínez l’havia convocat després de la seva explosió al Barça, però no estava clar si debutaria o no. Luis Enrique, que no està per històries, no només l’ha fet debutar, sinó que a més a més l’ha posat de titular en el partit corresponent a la semifinal de la UEFA Nations League contra Itàlia, que ha acabat amb victòria de La Roja (1-2).

D’aquesta manera, Gavi ha trencat un rècord que estava enquistat a la selecció espanyola des del 1936. En aquella ocasió, el basc Ángel Zubieta va debutar amb 17 anys i 284 dies, mentre que el jove andalús del Barça ho ha fet amb 17 anys i 62 dies. La diferència entre tots dos és de més de mig any, així que Gavi situa aquest rècord en una posició molt difícil de tornar a superar.

A més a més, Gavi no només ha jugat, sinó que s’ha exhibit. De la mateixa manera que fa amb el Barça, no ha semblat que fos tan jove. S’ha atrevit amb tot i contra tots. De fet, li ha plantat cara a jugadors de la talla de Marco Verratti, molt més experimentats, i els hi ha guanyat la partida. La seva agressivitat i el seu esforç per recuperar pilotes s’han tornat a posar de manifest, de la mateixa manera que la seva qualitat individual i la seva capacitat per prendre bones decisions. En el partit de la selecció espanyola, que ha derrotat amb claredat la campiona d’Europa, també han destacat el davanter del Manchester City Ferran Torres, que ha marcat els dos gols, i l’extrem de la Reial Societat Mikel Oyarzabal.



Més notícies
Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça | FC Barcelona
El Barça confirma que Bartomeu va pagar periodistes des del club
Notícia: El Barça confirma que Bartomeu va pagar periodistes des del club
Comparteix
Així ho ha afirmat el director general, Ferran Reverter
Un aficionat del Barça, davant del Camp Nou | Europa Press
L’auditoria del Barça posa números a la situació dramàtica del club
Notícia: L’auditoria del Barça posa números a la situació dramàtica del club
Comparteix
El director general del club, Ferran Reverter, ha estat l'encarregat de presentar la 'due diligence'

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa