La perla de la Masia torna a fer història amb un nou rècord

Sembla que ens haurem d’acostumar al seu nom. Després d’estrenar-se amb el primer equip, Lamine Yamal ha tornat a fer història debutant aquest dissabte amb el Barça Atlètic en el partit a domicili contra l’Eldenc valencià a l’estadi Pepico Amat de la ciutat d’Elda. D’aquesta manera, s’ha convertit en el futbolista més jove a vestir la samarreta del filial als seus 15 anys, 9 mesos i 21 dies. L’extrem mataroní, que va debutar amb el primer equip contra el Betis a la jornada 32 de la Lliga (4-0), ha pogut fer el mateix amb l’equip de Rafa Márquez a la Primera Federació i amb el dorsal 39. De fet, l’extrem blaugrana encara no havia entrat a cap llista amb el Barça Atlètic.

Així doncs, el jove futbolista continua creixent i superant nous reptes, però cal recordar que ja no jugarà més amb el primer equip del Barça aquesta temporada, ja que es concentrarà aquest dilluns amb la selecció espanyola per preparar l’Europeu Sub-17, que finalitzarà el 3 de juny.

No és el primer rècord contra l’Eldenc

22 partits amb el Juvenil A, nou minuts amb el primer equip… i ara el filial. Lamine Yamal ha debutat amb el Barça Atlètic després de substituir Luismi Cruz al minut 67 de partit, quan l’andalús acabava de marcar el gol de l’empat en un partit que ha acabat amb el 2-2 al marcador davant l’Eldenc, segon classificat i amb clares aspiracions d’ascendir a la Segona Divisió espanyola. De fet, no només existeix aquest rècord davant l’esmentat conjunt valencià, ja que el filial blaugrana va protagonitzar, durant l’abril de 2017, una de les golejades més grans de la història del futbol espanyol. L’equip que en aquells moments dirigia Gerard López va abusar de l’Eldenc, que era cuer del grup 3 —i matemàticament descendit a Tercera després de la derrota al Mini Estadi— amb un 12-0. El filial del Barça ja dominava 8-0 al descans.

Amb la victòria d’avui, el filial blaugrana es posa tercer classificat amb 58 punts i en posició de play-off d’ascens a Segona. El primer puja directe, mentre que del 2n al 5è disputen aquesta fase eliminatòria contra rivals de l’altre grup de la Primera Federació. El d’avui, el tretzè partit consecutiu sense perdre de l’equip de Rafa Márquez, que ha aconseguit remuntar un 2-0 a camp d’un rival directe.