Món Esport
El Barça incorpora Iñigo Martínez i podria cedir-lo
  • CA

Iñigo Martínez acaba contracte amb l’Athletic Club i serà nou jugador del Futbol Club Barcelona per a les pròximes dues temporades amb una clàusula gens habitual, ja que el central basc de gairebé 32 anys ha acceptat sortir cedit si, finalment, el límit salarial impedeix la seva inscripció. De totes maneres, una informació publicada pel diari Sport explica que el club blaugrana li ha assegurat al jugador que no hi haurà problemes per poder ser inscrit perquè fa setmanes que es treballa en un pla per reduir despeses i augmentar ingressos que permeti inscriure tots els jugadors renovats i les noves incorporacions.

Pel que fa al sou, rondarà els 9 milions d’euros bruts, cosa que traduïda al net es quedarà en uns 4,5 milions per temporada. Si bé és cert que la fiscalitat basca és més beneficiosa per al jugador respecte a la catalana, són unes xifres similars a les que cobra a l’Athletic Club actualment des de la seva marxa de la Reial Societat ja fa cinc anys a canvi de 32 milions d’euros. Així doncs, perdrà uns quants diners perquè la fiscalitat del País Basc és molt beneficiosa per als ciutadans que hi resideixen, però el defensa ha posat per davant el seu desig de vestir-se de blaugrana.

Iñigo Martinez, jugador de l'Athletic Club | Athletic Club
Iñigo Martinez, jugador de l’Athletic Club | Athletic Club

Ja va estar a punt de ser blaugrana el 2017

Xavi Hernández ha donat el vistiplau per a la incorporació del central internacional, fidel al seu requisit de disposar de cinc jugadors per aquestes dues posicions. El quintet amb què ha disposat el tècnic egarenc aquest curs ha estat el d’Araujo, Christensen, Koundé, Eric Garcia i, circumstancialment, el polivalent Marcos Alonso.

Curiosament, no és la primera vegada que Iñigo Martínez està a punt de ser blaugrana. Ja ho va estar a punt de fer l’any 2017, quan era jugador de la Reial Societat i el tècnic Ernesto Valverde va sol·licitar la seva contractació, quedant descartada quan estava gairebé tot acordat. Uns mesos més tard, el gener del 2018, Aymeric Laporte, central de l’Athletic, va posar rumb al Manchester City i el conjunt basc va decidir pagar a la Reial Societat els 32 milions de la clàusula de rescissió d’Iñigo, que va signar un contracte per quatre temporades i mitja. Malgrat tot, sembla que aquesta sí que serà la definitiva i Iñigo Martínez, finalment, serà jugador del Barça.



Més notícies
Messi i Mascherano, durant un partit de la selecció argentina | FC Barcelona
La contundent resposta de Mascherano sobre Messi i el PSG
Notícia: La contundent resposta de Mascherano sobre Messi i el PSG
Comparteix
L'exblaugrana s'ha mostrat contundent quan li han preguntat sobre la sanció que el club parisenc li ha aplicat a Messi
Gerard Piqué durant un acte de la Kings League | Kings League
Indignació i possible vaga dels jugadors de la Kings League de Piqué
Notícia: Indignació i possible vaga dels jugadors de la Kings League de Piqué
Comparteix
L'exblaugrana va prometre apujar els salaris després de la Final Four del Camp Nou, però als contractes apareix la mateixa xifra que abans: 75 euros
Mateu Alemany, director de l'Àrea de Futbol del Barça | Europa Press
Mateu Alemany podria emportar-se dos jugadors del Barça a l’Aston Villa
Notícia: Mateu Alemany podria emportar-se dos jugadors del Barça a l’Aston Villa
Comparteix
L'arribada de Mateu Alemany al conjunt anglès podria suposar la sortida de Ferran Torres i Andreas Christensen
Thibaut Courtois, jugador del Reial Madrid | Europa Press
Courtois assegura que el Madrid és una víctima de l’arbitratge
Notícia: Courtois assegura que el Madrid és una víctima de l’arbitratge
Comparteix
El porter del Reial Madrid considera que a Europa respecten més al conjunt blanc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa