Món Esport
El Barça podria rebre una excel·lent notícia per a la ‘final’ contra l’Inter
agraph -->

El Futbol Club Barcelona ja compta les hores per a un dels partits més importants dels darrers temps. Malgrat que abans hi ha un partit de Lliga, contra el Celta, la setmana vinent el primer equip masculí del club blaugrana es juga el ser o no ser a la UEFA Champions League, en la jornada 4 de la fase de grups que durà l’Inter de Milà al Camp Nou. Després d’una derrota amb moltes conclusions a Itàlia, no es pot punxar i s’ha de guanyar sí o sí. Una tasca complicada, que ho podria ser menys si es confirma la recuperació i el retorn de Jules Koundé a l’equip.

Jules Koundé, jugador del Barça | FC Barcelona
Jules Koundé, jugador del Barça | FC Barcelona

El francès, que ha estat aquest dijous a la inauguració d’una botiga del Barça, està treballant per curar la lesió al bíceps femoral de la cuixa esquerra que arrossega des de l’aturada de seleccions. Tot feia indicar que es perdria un mes de competició aproximadament i, per tant, quasi tot el mes d’octubre. Tot i això, com ha informat el diari Sport, el defensa ha anat escurçant els terminis i, en ser conscient de la necessitat de l’equip, podria fer-ho. Això sí, sempre segons aquesta font, tot dependrà de les sensacions que tingui el jugador. Amb un Mundial a prop, és evident que no pot arriscar-se a tenir una recaiguda i que ha de ser prudent.

Així les coses, el Barça podria sumar per a la causa un dels millors jugadors de l’inici de la temporada. El futbolista ha estat una peça clau per a Xavi Hernández. Des que va estar disponible, un cop resolt el cas de la inscripció, ha jugat cinc partits de sis, abans de la fatídica lesió. Només es va perdre la visita a Cadis, ja que el tècnic terrassenc va optar per reservar-lo de cara a la visita al Bayern de Munic. En aquests 450 minuts, l’exjugador del Sevilla ha estat importantíssim tant en defensa.

En defensa, el jugador ha fet gala de la seva maduresa i el seu poder. Pel que fa al primer, malgrat que ja ha deixat clar en entrevistes que la seva posició preferida és la del central, ha exercit també com a lateral dret a causa de la urgència de l’entrenador, que acabava de rebre a l’equip Héctor Bellerín i que per tant preferia jugar amb futbolistes amb més rodatge. Ho ha fet sense protestar. I en termes de poder, Koundé ha demostrat per què és un dels millors centrals del món. Ha tingut moltes accions de mèrit, fins i tot salvant un gol sota pals contra el Valladolid.

El potencial ofensiu de Koundé, autor de tres assistències

Pel que fa a l’atac, Koundé també ha esdevingut clau. El jugador ha demostrat el seu increïble domini amb la pilota, en la matèria de la sortida de la pilota que tant té en compte Xavi, i també en llancis decisius. I és que ha estat l’autor de tres assistències: dues contra el Sevilla i una contra el Viktoria Pilsen. Ha quedat clar que té molta facilitat per sumar-se bé en jugades ofensives, tant a pilota aturada com en jugades en moviment, i això és molt necessari. Darrerament, el Barça s’ha assecat.

La mitjana golejadora baixa quan no hi és Koundé

Sense Koundé, la mitjana golejadora de l’equip català ha baixat preocupantment. Els culers no han anotat cap gol a l’Inter de Milà, i només un contra el Mallorca. Una mitjana de mig gol per matx, que es contraposa amb l’etapa on ha estat disponible, de tres gols per partit (tenint en compte, això sí, que quatre dels cinc rivals contra els quals ha jugat estan a la zona baixa de la classificació del campionat de Lliga).

A més, en les dues cites esmentades contra l’Inter i el Mallorca, Xavi ha hagut d’utilitzar, respectivament, un comodí i un experiment. Contra l’Inter, Sergi Roberto va actuar com a lateral dret, si bé la seva posició natural és i sempre ha estat la de l’interior, mentre que contra els balears Balde, lateral esquerre, es va traslladar al marge dret.

I tot l’esmentat en termes ofensius sense tenir en compte que encara no ha tingut la fortuna de marcar cap gol, que és una tasca que ha acostumat a fer amb solvència al Sevilla, al Girondins i a la selecció francesa i que aviat podria desenvolupar a Can Barça. Això podria passar per l’Inter, en una cita en la qual encara no hi podrà ser el lateral dret Bellerín. I, si no, per al clàssic del cap de setmana següent al matx europeu.



Més notícies
Leo Messi, jugador del Paris Saint-Germain, en la seva etapa al Barça | FC Barcelona
Els miracles existeixen: el Barça assegura que Messi pot tornar
Notícia: Els miracles existeixen: el Barça assegura que Messi pot tornar
Comparteix
El vicepresident econòmic culer torna a referir-s'hi i a alimentar els rumors
Slavko Vincic, àrbitre de l'Inter-Barça | Europa Press
L’àrbitre de l’Inter-Barça confessa per què no va xiular el polèmic penal
Notícia: L’àrbitre de l’Inter-Barça confessa per què no va xiular el polèmic penal
Comparteix
Slavko Vincic va explicar als jugadors blaugranes que havia vist mans d'Ansu Fati, segons Sky Sports
Ronald Araujo i Jules Koundé, durant un entrenament | FC Barcelona
Koundé i Araujo donen alegries inesperades al Barça
Notícia: Koundé i Araujo donen alegries inesperades al Barça
Comparteix
El temps de baixa de les lesions dels dos futbolistes podria ser inferior al previst
Jules Koundé, jugador del FC Barcelona | Europa Press
Comunicat oficial del Barça sobre la lesió de Jules Koundé
Notícia: Comunicat oficial del Barça sobre la lesió de Jules Koundé
Comparteix
Koundé té una lesió al bíceps femoral de la cuixa esquerra

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa