Món Esport
El Barça obre la porta de sortida a De Jong de forma indirecta i pública

El Futbol Club Barcelona ha deixat clar, a través del seu secretari de futbol, Mateu Alemany, que per entrar en la legalitat i no quebrantar el fair play financer cal vendre jugadors. Durant la roda de premsa corresponent a la presentació del fitxatge de Raphinha, el dirigent ha reivindicat que compten amb Frenkie de Jong, si bé ha reconegut que la seva possible venda, a conseqüència del gran mercat que té, és més senzilla que la d’altres jugadors. Per tant, de forma indirecta, ha obert la porta de sortida al neerlandès.

Alemany ha alçat el dit per contestar una pregunta que anava dirigida al president, Joan Laporta: “Quina és la situació actual amb De Jong?”. Alemany ha demanat el micròfon per, en primera instància, reivindicar que el neerlandès “és un jugador molt important per a nosaltres, i comptem totalment amb ell. Aquí acaba la història”. Això sí, després ha reconegut que “a Espanya hi ha un sistema de fair play financer que obliga a la sortida de jugadors. Poden ser uns o altres… Depèn. Evidentment, és més complicada la sortida de jugadors que no tenen la importància de De Jong“.

Si bé això és una obvietat, ja que és coneguda la gran oferta que ha presentat el Manchester United pel migcampista, no deixa de ser cridaner el fet que, indirectament, hagi otorgat a De Jong l’etiqueta de transferible. Han de vendre jugadors i alliberar massa salarial, però no poden fer miracles. Per tant, l’opció més realista i alhora amb més sentit per qüestions econòmiques i fins i tot esportives és precisament vendre l’exjugador de l’Ajax.

Laporta desmenteix que el Barça hagi prohibit a De Jong viatjar als Estats Units

Qui també s’ha referit a De Jong ha estat precisament Laporta. Ho ha fet abans que Alemany. I ho ha fet després d’haver estat preguntat per un rumor que deia que, per pressionar el jugador i que accepti l’abans possible l’oferta del United, el club l’hauria prohibit participar a la gira estatunidenca que encetarà l’equip de Xavi Hernández les hores vinents. Però el president ho ha desmentit.

De fet, en primer lloc, ha desmentit la informació que dicta que l’entitat catalana se sent obligada a vendre el jugador. Això, però, no té per què significar res, ja que hauria estat estrany que ho admetés. Cal recordar que la situació depèn del mateix De Jong i, si finalment opta per romandre a l’equip, caldrà tenir-lo motivat.

A més, tot i que tots dos clubs hagin arribat a un acord, reconèixer públicament que es vol vendre un futbolista pot posar en risc una operació. Ràpidament, però, ha intentat llançar pilotes fora, recordant que “estem en la presentació d’un gran jugador”. Després, ha tornat a la casuística de De Jong i, en termes de la hipotètica pressió imposada al jugador, ho ha negat i ha recalcat que qui decideix quins jugadors hi participen i quins no és l’entrenador, Xavi Hernández.



Més notícies
Frenkie de Jong, durant un entrenament de pretemporada | FC Barcelona
Frenkie de Jong comunica la seva decisió final
Notícia: Frenkie de Jong comunica la seva decisió final
Comparteix
El migcampista neerlandès hauria dit als seus companys que és "impossible que marxi", segons el diari Sport
Frenkie de Jong, jugador del Barça | Europa Press
El gran problema del Barça amb De Jong
Notícia: El gran problema del Barça amb De Jong
Comparteix
El club blaugrana necessita que el migcampista marxi, per qüestions econòmiques
Frenkie de Jong, jugador del Barça | Europa Press
Barça i Manchester United tanquen el traspàs de Frenkie de Jong per 85 milions
Notícia: Barça i Manchester United tanquen el traspàs de Frenkie de Jong per 85 milions
Comparteix
L'últim pas que falta per concretar aquesta operació és que el jugador accepti marxar
Frenkie de Jong, jugador del Barça | Europa Press
El Barça i el United es reuneixen, amb De Jong a la rampa de sortida
Notícia: El Barça i el United es reuneixen, amb De Jong a la rampa de sortida
Comparteix
Dirigents del club britànic han estat enxampats a la capital catalana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa