Món Esport
El gran problema del Barça amb De Jong

El Futbol Club Barcelona està gestionant el mercat de fitxatges estiuenc amb dos grans objectius. El primer és l’esportiu. El club està vetllant per atorgar a l’entrenador del seu primer equip masculí de futbol, Xavi Hernández, el millor equip possible. El segon, del qual depèn el primer esmentat, és l’econòmic. Més enllà de les activacions de les palanques, encara existeixen les dificultats per inscriure jugadors dins de la massa salarial. En aquest sentit, hi hauria una clara intenció: vendre Frenkie de Jong.

Tal com ha informat TV3, el club català ha deixat clar al migcampista que la seva sortida és una qüestió que va més enllà de l’aspecte esportiu. La seva sortida és cabdal ni més ni menys que per poder inscriure jugadors que encara no estan inscrits, com els recentment fitxats Franck Kessié i Andreas Christensen o el recentment renovat Sergi Roberto. El neerlandès és un dels futbolistes amb un salari més alt en l’equip i, tenint en compte que no és indiscutible per a l’entrenador, se l’estaria intentant convèncer perquè cedeixi i posi fi a la seva etapa a Catalunya.

I és que segons les mateixes informacions, l’entitat blaugrana s’estalviaria 42 milions d’euros en termes de massa salarial si aconseguís transferir De Jong. El seu adéu, doncs, hauria passat a ser una necessitat econòmica. I el seu salari, acordat en la renovació que el jugador va acordar amb la junta directiva de Josep Maria Bartomeu, seria, ara mateix, inassumible.

La trajectòria decebedora, fins ara, de De Jong al Barça

De Jong va renovar l’octubre de 2020, i ho va fer fins l’any 2026. Va aterrar a Can Barça l’estiu de 2019, aixecant moltes expectatives. Ho va fer procedent de l’Ajax, i a canvi de vuitanta-sis milions. Tres anys després, el seu rendiment ha decebut més que alegrat la parròquia barcelonista. El mateix passa amb l’esmentat Xavi. De fet, el tècnic terrassenc ha arribat a canviar-lo abans d’hora en algun partit encara per decidir.

L’oferta del Manchester United d’Erik ten Hag

Ara, doncs, només faltaria que l’internacional amb els Països Baixos acceptés l’oferta que li ha presentat el Manchester United. De fet, tal com ha informat la mateixa televisió catalana, catalans i britànics ja haurien arribat a un acord, pel qual els segons pagarien un traspàs de vuitanta-cinc milions d’euros. L’entrenador dels red devils és Erik ten Hag, qui ja va fer brillar De Jong precisament a l’Ajax. Ara mateix, el jove migcampista voldria continuar a la disciplina culer, però l’estiu és llarg i la voluntat dels dos clubs campions d’Europa el podria acabar de convèncer.



Més notícies
Frenkie de Jong, jugador del Barça | Europa Press
Barça i Manchester United tanquen el traspàs de Frenkie de Jong per 85 milions
Notícia: Barça i Manchester United tanquen el traspàs de Frenkie de Jong per 85 milions
Comparteix
L'últim pas que falta per concretar aquesta operació és que el jugador accepti marxar
Frenkie de Jong, jugador del Barça | Europa Press
El Barça i el United es reuneixen, amb De Jong a la rampa de sortida
Notícia: El Barça i el United es reuneixen, amb De Jong a la rampa de sortida
Comparteix
Dirigents del club britànic han estat enxampats a la capital catalana
Frenkie de Jong, jugador del FC Barcelona | Europa Press
Laporta sorprèn revelant les intencions del Barça amb Frenkie de Jong
Notícia: Laporta sorprèn revelant les intencions del Barça amb Frenkie de Jong
Comparteix
Joan Laporta farà tot el que pugui per tal que el Barça es quedi Frenkie de Jong
Frenkie de Jong, jugador del FC Barcelona | Europa Press
De Jong, a pocs dies de deixar un sac de diners, segons la premsa anglesa
Notícia: De Jong, a pocs dies de deixar un sac de diners, segons la premsa anglesa
Comparteix
'The Telegraph' esmenta que el Manchester United s'acosta més a De Jong amb una oferta de 80 milions d'euros

Comentaris

  1. Icona del comentari de: teix a juliol 15, 2022 | 06:58
    teix juliol 15, 2022 | 06:58
    Trajectòria decebedora la de Frenkie de Jong o entrenedors que no li han sabut treure més profit? De tota manera, del que fan amb ell se'n diu bulling i és matèria penal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa