Món Esport
La Fiscalia investiga Bartomeu després de la denúncia del Barça

La Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació a Josep Maria Bartomeu després que el Futbol Club Barcelona hagi presentat una denúncia contra l’expresident blaugrana, la qual ja va ser anunciada durant aquesta setmana per la mateixa entitat culer. Segons avança El Periódico, Bartomeu és sospitós pel pagament de comissions a tercers en els traspassos de futbolistes, abonaments excessius a advocats, pel finançament de l’Espai Barça i pel possible fraccionament de factures per evitar que aquestes passessin pels protocols de control del club. Aquestes són, per tant, les irregularitats que l’expresident del Barça podria haver comès, tot i que tots els detalls es coneixeran el pròxim dimarts 1 de febrer, quan el president Joan Laporta presenti els resultats del Forensic que s’ha dut a terme al club des que hi va haver el canvi de junta directiva el passat mes de març.

La investigació l’està portant el Servei de Delictes Econòmics de la Fiscalia de Barcelona, sempre segons les informacions d’El Periódico. La primera fase d’aquesta investigació consistirà en la recollida de proves, moltes de les quals haurien de ser aportades pel mateix Barça, i posteriorment ja es passaria a la declaració de testimonis i fins i tot la detenció dels sospitosos per interrogar-los, com ja va passar l’any passat amb el mateix Josep Maria Bartomeu, arran del cas Barçagate, on també van ser detinguts Jaume Masferrer, la seva mà dreta, Román Gómez Ponti, excap dels Serveis Jurídics del club, i Òscar Grau, exdirector general.

De fet, no es descarta la possibilitat que aquesta investigació s’uneixi al procés judicial del Barçagate, ja que aquest segon ja es troba en marxa. En aquest cas que va esclatar el 2020, ja es va parlar d’aquest fraccionament de factures per evitar els procediments de control interns del club, així que el modus operandi podria ser el mateix en ambdós casos.



Més notícies
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Laporta idea una mesura perquè el Barça no repeteixi errors del passat
Notícia: Laporta idea una mesura perquè el Barça no repeteixi errors del passat
Comparteix
Els nous fitxatges del club blaugrana no podran cobrar més de deu milions d'euros nets per temporada
Bartomeu, expresident del Barça | EFE
La reacció de Bartomeu a la denúncia del Barça
Notícia: La reacció de Bartomeu a la denúncia del Barça
Comparteix
L'expresident blaugrana estaria "tranquil i expectant", segons informa Esport3

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa