Món Esport
Laporta idea una mesura perquè el Barça no repeteixi errors del passat

Un dels problemes principals per entendre la situació econòmica crítica del Futbol Club Barcelona són els contractes desorbitats que l’expresident Josep Maria Bartomeu va signar amb alguns jugadors. Això, juntament amb la crisi de la pandèmia de la Covid-19, ha provocat que el Barça no tingui gairebé marge salarial per poder inscriure nous futbolistes, cosa que està complicant moltíssim els darrers mercats de fitxatges de l’entitat blaugrana, a la vegada que va forçar la marxa de Leo Messi, ja que no va poder renovar amb un sou adequat a la seva figura.

L’actual president, Joan Laporta, ha patit aquest problema a les seves carns com el que més, així que ha ideat una mesura per impedir que això es torni a repetir. Segons informa el diari Sport, Laporta hauria decidit que tots els fitxatges que arribin a partir del mercat d’estiu, és a dir, del 30 de juny d’aquest mateix any, no puguin cobrar més de deu milions d’euros nets. Sigui el seu nom Haaland, Azpilicueta o Kessié, cap d’ells podrà percebre més que aquesta quantitat. És a dir, el president del Barça posarà un límit salarial als jugadors de la plantilla per evitar que es torni a entrar en risc de trencar el fair play financer de la Lliga.

Això dificultarà l’arribada d’alguns futbolistes, tot i que el límit de deu milions tampoc no és baix, precisament. Per exemple, Haaland n’estaria cobrant uns vuit, aproximadament, mentre que Mbappé es trobaria en els onze. Per tant, aquesta mesura no descartaria el fitxatge d’estrelles. Cal tenir en compte que Philippe Coutinho cobrava uns 22 milions nets abans de la cessió, Ousmane Dembélé en percep uns 17 i Samuel Umtiti 15, abans de la seva renovació amb una rebaixa salarial molt considerable. És a dir, el Barça canviarà del tot la forma amb la qual signa nous futbolistes, la qual serà antagònica a la que utilitzava Bartomeu.



Més notícies
Bartomeu, expresident del Barça | EFE
La reacció de Bartomeu a la denúncia del Barça
Notícia: La reacció de Bartomeu a la denúncia del Barça
Comparteix
L'expresident blaugrana estaria "tranquil i expectant", segons informa Esport3
Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça | Europa Press
El Barça denuncia Bartomeu i en donarà més detalls la setmana vinent
Notícia: El Barça denuncia Bartomeu i en donarà més detalls la setmana vinent
Comparteix
Joan Laporta oferirà dimarts els resultats del treball d'investigació Forensic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa