Món Esport
Així ha reaccionat Bartomeu a la presentació del Forensic

Josep Maria Bartomeu ha vist aquesta tarda un resum de la presentació que ha fet Joan Laporta a l’Auditori 1899 del Camp Nou dels resultats de l’informe Forensic. I, segons expliquen a EFE fonts properes seves, l’expresident del Futbol Club Barcelona ha quedat encara més tranquil que abans d’haver-los conegut, en tant que “no aporten res de nou”.

Segons les mateixes fonts, Bartomeu pensa que no s’han aportat suficients detalls per sustentar que es va produir l’administració deslleial que ha esmentat avui Joan Laporta. Segons l’informe, encarregat per l’actual junta directiva a l’agència Kroll, la de Bartomeu podria haver comès l’esmentat i també els delictes d’alteració comptable i simulació contractual. I, tots plegats, haurien generat un perjudici econòmic de més de 30 milions d’euros al club. Bartomeu, que reitera al seu entorn que ni ell ni cap membre del seu equip ha ficat la mà a la caixa, encara no s’ha reunit amb els seus advocats per decidir quina estratègia seguiran als tribunals.

Avui, durant la roda de premsa, Laporta ha recordat que “nosaltres no estem assenyalant ningú”. S’ha posat a disposició de la Fiscalia i ha insistit que “la justícia serà qui determinarà qui és el culpable”. En aquest sentit, el president blaugrana no s’ha volgut mullar gens en la intencionalitat de la junta anterior, sinó que ho ha deixat tot en mans del jutge.

Això sí, ha dit que “hi havia un modus operandi recorrent que evitava els controls interns i estatutaris”. Amb molta prudència, també ha reconegut que “el Forensic no descarta que la junta de Bartomeu s’hagi enriquit injustament”, i ha clamat que “els autors hauran de donar explicacions”.

Josep Maria Bartomeu va esdevenir el màxim dirigent de l’entitat després que Sandro Rosell dimitís el gener de 2014 a causa dels seus problemes judicials. Va liderar en funcions el Barça, fins que va avançar un any les eleccions. Celebrades l’estiu de l’any 2015, les va guanyar amb majoria absoluta.

Des de llavors, va presidir el club amb llums i ombres, fins que l’octubre de 2020, després de la contundent desfeta per 2-8 del primer equip masculí de futbol contra el Bayern de Munic, i davant la intenció d’un important sector de l’afició de dur a terme la primera moció de censura de la història a un president blaugrana, va dimitir.



Més notícies
Joan Laporta, en roda de premsa | FC Barcelona
Laporta: “El Forensic no descarta que la junta de Bartomeu s’enriquís”
Notícia: Laporta: “El Forensic no descarta que la junta de Bartomeu s’enriquís”
Comparteix
El president del Barça ha presentat els resultats de l'informe Forensic al Camp Nou
Bartomeu, expresident del Barça | EFE
Els quatre delictes que hauria comès Bartomeu
Notícia: Els quatre delictes que hauria comès Bartomeu
Comparteix
El dany econòmic supera els 30 milions d'euros

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa