Món Esport
Laporta: “El Forensic no descarta que la junta de Bartomeu s’enriquís”

Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, ha convocat els mitjans de comunicació en una roda de premsa a l’Auditori 1899 del Camp Nou per presentar els resultats de l’informe Forensic que s’ha dut a terme a l’entitat blaugrana des que la seva junta directiva va arribar el passat mes de març. El màxim dirigent del club culer ha estat acompanyat en tot moment del vicepresident econòmic, Eduard Romeu, i l’advocat Jaume Campaner, i tots tres han dit que “el Forensic no descarta que la junta de Bartomeu s’hagi enriquit injustament”. De fet, el Barça ja ha denunciat l’expresident Josep Maria Bartomeu per les presumptes irregularitats que es van cometre durant el seu mandat, les quals suposen un dany econòmic superior als trenta milions d’euros. Aquesta opció de la denúncia, diu Laporta, “és més neta i més clara”, ja que la Fiscalia emprendrà les accions que consideri oportunes i, per tant, no hi haurà cap acció social de responsabilitat.

Laporta ha pres la paraula des de bon començament per explicar que “els socis mereixen saber quines actuacions han portat el club a la ruïna”, així que ha quedat clar el propòsit d’aquesta compareixença. Posteriorment, Romeu ha fet una cronologia per detallar com s’ha arribat fins a aquest punt. Ha recordat que el club es troba en una situació econòmica molt dolenta i ho ha atribuït a la gestió de la junta directiva anterior. “Per molt que detectem el culpable, això no soluciona el problema”, amb aquestes paraules, Romeu ha volgut insistir en què passi el que passi amb la denúncia, el club continuarà treballant per retornar el Barça allà on mereix.

Campaner, l’advocat, ha iniciat el seu discurs amb una frase molt contundent: “No tenim cap dubte que els fets tenen rellevància penal”. Ha dit que “no es tracta de furgar a la ferida”, sinó que, matisa, és una qüestió de responsabilitat, ja que els presumptes delictes poden ser “gravíssims”. El primer d’ells que ha comentat és el de les comissions a tercers pel traspàs de futbolistes, les quals haurien arribat, segons Campaner, fins al 33%, cosa que “va suposar un greuge econòmic greu al club”. També ha parlat de la creació d’una empresa que només hauria facturat al Barça i pagaments sense justificació o desproporcionats que “entrarien dins del marc de l’administració deslleial”. Ha acusat la junta anterior de comprar el silenci de tercers i de “simular les causes dels contractes”, com un de 15 milions d’euros a un altre club. És a dir, als contractes deia que es pagaven els diners per x cosa, però corresponien a una altra.

Ja en el torn de la roda de premsa, Laporta ha volgut deixar clar que “nosaltres no estem assenyalant ningú”. S’ha posat a disposició de la Fiscalia i ha insistit en què “la justícia serà qui determinarà qui és el culpable”. En aquest sentit, el president blaugrana no s’ha volgut mullar gens en la intencionalitat de la junta anterior, sinó que ho ha deixat tot en mans del jutge. Això sí, ha dit que “hi havia un modus operandi recorrent que evitava els controls interns i estatutaris”. Amb molta prudència, també ha reconegut que “el Forensic no descarta que la junta de Bartomeu s’hagi enriquit injustament”.

Malgrat que no era el tema de la roda de premsa, Laporta també ha dedicat un petit espai de les seves respostes a parlar del vessant esportiu. Ha confirmat que Pierre-Emerick Aubameyang serà nou jugador del Barça durant aquesta setmana “si tot va bé”. Ha detallat el cas Dembélé i s’ha mostrat dolgut per la postura del jugador i el seu agent: “Estem molt sorpresos que Dembélé no hagi volgut marxar del club i s’hagi volgut quedar aquests sis mesos”. També ha volgut tenir unes paraules d’esperança “en un dia tan fosc” per dir que “el mercat de fitxatges d’hivern ens ha portat molt bones notícies” i veu un futur brillant pel que fa al primer equip de futbol masculí.Més notícies
Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça | FC Barcelona

La Fiscalia investiga Bartomeu després de la denúncia del Barça

Notícia: La Fiscalia investiga Bartomeu després de la denúncia del Barça
Comparteix
Joan Laporta explicarà els resultats de l'informe Forensic la setmana vinent
Bartomeu, expresident del Barça | EFE

La reacció de Bartomeu a la denúncia del Barça

Notícia: La reacció de Bartomeu a la denúncia del Barça
Comparteix
L'expresident blaugrana estaria "tranquil i expectant", segons informa Esport3

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa