Món Esport
Els quatre delictes que hauria comès Bartomeu

Després de gairebé un any d’investigació, el Futbol Club Barcelona ha pogut presentar els resultats de l’informe Forensic que s’ha dut a terme des de l’arribada de Joan Laporta a la presidència de l’entitat blaugrana per determinar si l’anterior junta directiva, encapçalada per Josep Maria Bartomeu, va incórrer en actes delictius. En la presentació que el màxim dirigent blaugrana ha fet de les conclusions d’aquest estudi, s’ha desprès que Bartomeu i la seva junta podrien haver comès fins a quatre delictes amb una repercussió econòmica negativa de més de trenta milions d’euros per al Barça, els quals ja han estat denunciats i es troben sota investigació judicial. Aquests són, doncs, els quatre possibles delictes que hauria comès la junta directiva de Josep Maria Bartomeu entre el 2014 i el 2020.

Administració deslleial

Aquest delicte consisteix a excedir-se en les facultats atorgades a l’hora de gestionar un patrimoni que no pertany a la persona en qüestió. En aquest cas, Bartomeu i la seva junta haurien administrat de forma deslleial les finances del Futbol Club Barcelona, que corresponen als 150.000 socis, aproximadament, que té l’entitat blaugrana. El president Laporta ha volgut deixar clar que “els socis tenen dret a saber què ha portat el club a la ruïna”.

Apropiació indeguda

L’apropiació indeguda implica que una persona o entitat passi a fer-se amo de quelcom que se li hagi confiat amb l’obligatorietat de tornar-ho posteriorment. Això, a més a més, ha de causar perjudici econòmic al seu propietari legítim. Es tracta d’un delicte que guarda similituds amb l’anterior i es detecta en els presumptes pagaments desproporcionats i injustificats a terceres persones pel fitxatge de futbolistes o en el pagament d’1,7 milions d’euros per un acord de conformitat.

Alteració comptable

Aquest tema ja s’havia comentat en diverses ocasions durant el mandat de Bartomeu. Fa referència al fet que s’intercanviessin jugadors amb altres clubs, com Neto i Cillessen amb el València, a canvi de quantitats econòmiques inapropiades, per quadrar els comptes abans i després del tancament d’un exercici econòmic. També es parla d’una taxació irreal del valor de mercat de determinats futbolistes. “S’ha detectat una distorsió deliberada de la situació econòmica del Barça”, s’ha dit.

Simulació contractual

Aquest delicte consisteix a formalitzar un contracte sota unes determinades condicions, quan realment s’estan duent a terme altres accions. Això queda perfectament exemplificat en una actuació que s’ha destacat com a molt preocupant en la roda de premsa: “El Barça va comprar el silenci de determinades persones en el marc de les obres de l’Espai Barça i la modificació del Pla General Metropolità, quan ja s’havien superat amb èxit les al·legacions de tots els altres interessats”.Més notícies
Joan Laporta, en roda de premsa | FC Barcelona

Laporta: “El Forensic no descarta que la junta de Bartomeu s’enriquís”

Notícia: Laporta: “El Forensic no descarta que la junta de Bartomeu s’enriquís”
Comparteix
El president del Barça ha presentat els resultats de l'informe Forensic al Camp Nou
Pierre-Emerick Aubameyang jugant amb l'Arsenal | Europa Press

Aubameyang serà jugador del Barça en les pròximes hores

Notícia: Aubameyang serà jugador del Barça en les pròximes hores
Comparteix
El davanter arribarà lliure de contracte i signarà per un any i mig

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Santi a febrer 01, 2022 | 17:16
    Santi febrer 01, 2022 | 17:16
    A pressó cabro de mer da de Bartomeu !!! LLadre, Xoriço, Fill de la Gran POuta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa