Món Esport
Un Xavi enfadat revela la seva conversa amb l’àrbitre del Bayern-Barça

Després de la derrota del Futbol Club Barcelona a l’Allianz Arena, a mans del Bayern de Munic, el tècnic culer, Xavi Hernández, ha representat l’estat d’ànim del barcelonisme. Malgrat el mal resultat, l’equip ha fet un molt bon partit, tot plantant cara a un dels màxims favorits per guanyar el títol de la UEFA Champions League i tenint ocasions per haver marcat diversos gols. En una primera meitat quasi perfecta, també hi ha hagut una acció que hauria d’haver suposat un llançament de penal per als blaugranes, però que incomprensiblement l’àrbitre no ho ha decretat així. I això ha encès el terrassenc.

Tot i que no acostuma a parlar d’àrbitres en les rodes de premsa, aquesta vegada s’ha saltat el protocol. Davant els mitjans, l’entrenador ha expressat que ha anat a dialogar amb el col·legiat de la contesa, el neerlandès Danny Makkelie, un cop aquest ha decretat el final de la primera meitat: “L’àrbitre m’ha dit a la mitja part que no era penal. M’ho ha dit. Li ho he preguntat”. A continuació, el terrassenc li ha dit “que com a mínim sigui honest. Admet-me que és penal, perquè l’hem vist tots. I m’ha dit que no era penal”.

Xavi no acostuma a parlar d’àrbitres

Són unes declaracions contundents. Principalment, pel fet que Xavi no acostuma a parlar de les actuacions dels àrbitres. Ni quan aquests poden haver beneficiat el seu equip, ni quan poden haver interpretat alguna jugada d’una manera diferent a la que ell hauria esperat. Tot i això, la infracció que ha comès Alphonso Davies a Ousmane Dembélé és tan clara que el català no ha deixat passar el llanci.

Si Makkelie hagués xiulat el penal, o si el VAR l’hagués ajudat, molt probablement el partit hauria acabat d’una forma totalment diferent. L’acció ha succeït a les acaballes del primer temps, i el conjunt culer hauria tingut una gran ocasió per perforar la porteria de Manuel Neuer i materialitzar el domini. Per tant, es tracta d’una acció molt rellevant, que fins i tot pot condicionar el futur del grup.

Tot i el penal no xiulat, Xavi dona altres motius per explicar la derrota

Però malgrat tot, Xavi no li ha donat més importància. Perquè ha justificat la derrota a partir de l’argument dels errors propis, perpetrats amb les jugades desaprofitades en atac: “No es pot perdonar tant. Els hem perdonat i ho hem acabat pagant“. Ha reconegut que en el primer gol dels bavaresos es dona un clar error en la marca (de Marcos Alonso), i que en el segon els defenses haurien d’haver fet una falta per aturar l’assistent, Musiala.



Més notícies
Robert Lewandowski, durant el partit contra el Bayern | FC Barcelona
Cop dur del Bayern a un Barça que ha merescut moltíssim més (2-0)
Notícia: Cop dur del Bayern a un Barça que ha merescut moltíssim més (2-0)
Comparteix
Els blaugranes han estat superiors als bavaresos, però els alemanys s'han imposat a la segona jornada de la fase de grups de la Champions
Neuer celebra una ocasió fallada pel Barça | FC Bayern
El Barça ja sap què falta per guanyar en les grans nits europees
Notícia: El Barça ja sap què falta per guanyar en les grans nits europees
Comparteix
L'equip de Xavi Hernández cau de peus contra la seva bèstia negra i aprèn de cara al futur
Xavi Hernández, a l'Allianz Arena | FC Barcelona
Aquests han estat els errors del Barça contra el Bayern, segons Xavi
Notícia: Aquests han estat els errors del Barça contra el Bayern, segons Xavi
Comparteix
L'entrenador català ha marxat enfadat de l'Allianz Arena després de perdre el segon partit de la fase de grups de la Champions
Els jugadors del Barça, després del partit contra el Bayern | FC Barcelona
Les notes dels jugadors del Barça contra el Bayern
Notícia: Les notes dels jugadors del Barça contra el Bayern
Comparteix
L'u per u de tots els futbolistes blaugranes en el segon partit de l'equip a la Champions 2022-2023

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa