Món Esport
Cop dur del Bayern a un Barça que ha merescut moltíssim més (2-0)

Si el Futbol Club Barcelona havia de demostrar que tenia nivell per competir contra qualsevol equip d’Europa, el seu partit contra el Bayern de Munic a la UEFA Champions League no ha fet res més que fer-ho palès. Els blaugranes han estat superiors als bavaresos durant gairebé tot el duel, però en els deu minuts en els quals els alemanys han estat millors, han condemnat el Barça. El futbol s’ha tornat a erigir en un esport molt injust i els catalans han perdut un partit que haurien guanyat en un 90% dels casos. Les ocasions perdonades a la primera meitat, un penal no assenyalat al Bayern i una estoneta de rauxa dels bavaresos han pesat més que tot un partit dominat per part dels de Xavi Hernández (2-0).

El Barça perdona el Bayern a la primera part

La posada en escena del Barça de Xavi a l’Allianz Arena ha estat sublim. Els blaugranes han dominat la possessió i el Bayern s’ha limitat a pressionar des del primer minut. De fet, abans del deu ja hi ha hagut la primera ocasió clara dels culers amb un xut de Pedri que ha salvat Manuel Neuer. A partir d’aquí, arribades constants del Barça per cap del Bayern. Lewandowski ha fregat el gol al minut vint: Ousmane Dembélé ha fet una gran acció individual, ha donat una bona passada per a Gavi i l’andalús li ha regalat una assistència al polonès. Incomprensiblement, Lewandowski no ha batut Neuer. Era una ocasió claríssima.

L'ocasió que ha salvat Neuer, obra de Pedri | FC Barcelona
L’ocasió que ha salvat Neuer, obra de Pedri | FC Barcelona

El Barça, amb un Gavi, un Pedri i un Busquets excelsos al mig del camp, ha dominat el joc contra el Bayern d’una manera que era inimaginable fa un any. La defensa, a més a més, perfectament col·locada i molt sòlida, ha frenat qualsevol mena d’ocasió dels bavaresos. Lewandowski ha tingut altres bones jugades que podrien haver acabat en gol: una rematada de cap davant de Neuer ha impactat contra les mans del porter alemany, mentre que el polonès tampoc no ha pogut rematar un contraatac claríssim, perquè se li ha fet de nit. Ara bé, un dels fets més polèmics del partit ha arribat a les acaballes del primer temps, quan Alphonso Davies ha fet caure Dembélé a l’interior de l’àrea i l’àrbitre, incomprensiblement, no ha assenyalat penal. D’aquesta manera s’ha assenyalat el descans, amb un Barça infinitament superior al conjunt bavarès, però gens efectiu.

La injustícia del futbol: el Bayern condemna el Barça en tres minuts

La segona meitat ha començat de la millor manera possible per al Barça. Raphinha ha estat a punt de marcar amb un xut que ha fregat el pal quan no havia passat ni un minut. Ara bé, tot ha canviat com un mitjó i de forma gairebé impossible d’explicar en tres minuts. En la primera ocasió clara dels bavaresos, Ter Stegen ha enviat una pilota a córner. En el servei de cantonada posterior, Marcos Alonso ha perdut la marca de Lucas Hernández i el lateral francès ha rematat a plaer al fons de la porteria. De manera incomprensible, el Barça anava perdent a l’inici del segon temps i, de manera encara més incomprensible, ha arribat el segon del Bayern. Els blaugranes han deixat el primer espai de tot el partit i Leroy Sané els ha condemnat.

Evidentment, el Barça s’ha desinflat després del segon gol i li ha costat refer-se. Han hagut de passar uns quants minuts per tornar a veure el domini dels blaugranes sobre el terreny de joc, però ha arribat. En una acció combinativa entre Lewandowski i Pedri, el migcampista canari s’ha plantat sol davant de Neuer, l’ha superat, però la seva rematada ha impactat contra el pal. Un gol del canari hauria tornat a posar els blaugranes al partit, però la pilota no volia entrar per part culer. Tot i això, els catalans no s’han rendit i han continuat rondant l’àrea de Neuer. El Bayern no ha tingut cap altra ocasió, però n’ha tingut prou amb els seus tres minuts de rauxa per guanyar el partit.



Més notícies
Gavi, jugador del Barça | FC Barcelona
DIRECTE | Bayern-Barça de Champions (2-0)
Notícia: DIRECTE | Bayern-Barça de Champions (2-0)
Comparteix
Jornada 2 de la fase de grups
Antoine Griezmann, jugador de l'Atlètic de Madrid | Europa Press
Barça i Atlètic troben una via per solucionar el cas Griezmann
Notícia: Barça i Atlètic troben una via per solucionar el cas Griezmann
Comparteix
Tots dos clubs haurien trobat una solució per acabar amb l'esperpent dels trenta minuts per partit
Frenkie de Jong celebra un gol amb el Barça | Europa Press
Revelen el motiu real pel qual De Jong no ha marxat del Barça aquest estiu
Notícia: Revelen el motiu real pel qual De Jong no ha marxat del Barça aquest estiu
Comparteix
El Manchester United lamenta no haver apostat més fort per aquest jugador, segons The Mirror
Directius, entrenadors i jugadors de diverses seccions del FC Barcelona durant l'ofrena floral a Casanova | FC Barcelona
Laporta defensa en públic la llibertat de Catalunya durant la Diada
Notícia: Laporta defensa en públic la llibertat de Catalunya durant la Diada
Comparteix
El Barça participa en l'ofrena floral i Laporta envia un missatge en nom del club als socis i aficionats

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Culer emprenyat. a setembre 14, 2022 | 05:01
    Culer emprenyat. setembre 14, 2022 | 05:01
    Bé, aquesta vegada hem passat només amb dos gols en contra. Anem millorant.
  2. Icona del comentari de: rd a setembre 14, 2022 | 09:12
    rd setembre 14, 2022 | 09:12
    ja es veia venir, van perdonar d´entrada i ho van pagar car

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa