Lewandowski dóna els tres punts al Barça amb un gol sobre la botzina (0-1)

D’acord, la Champions ja ha quedat enrere. Però ara només hi ha un objectiu prioritari al cap de Xavi: guanyar la Lliga. El tècnic del Futbol Club Barcelona va prometre al principi de la temporada que l’objectiu era guanyar títols i, en cas que no arribin, podrien haver-hi conseqüències. Doncs bé, si el Barça vol continuar lluitant el pols contra el Reial Madrid per la primera posició de la graella de la classificació, ha de demostrar la seva candidatura superant equips complicats com el València a l’estadi de Mestalla.

Ansu Fati ha estat el jugador més actiu de la primera part

El Barça ha sortit al terreny de joc amb les idees molt clares. Res a veure amb el partit de dimecres contra el Bayern de Munic. Xavi tenia present que l’enfrontament seria contra un rival agressiu al mig del camp, i que buscaria la profunditat dels davanters amb velocitat. “Serà un duel semblant al de l’Athletic Club” havia esmentat el tècnic de Terrassa a la roda de premsa prèvia al partit. Així doncs, el Barça ha buscat que la pilota arribés ràpidament als migcampistes, avui amb Pedri, Busquets i De Jong a la sala de màquines; els quals han buscat la profunditat que dona Dembélé per banda dreta i les galopades d’Ansu Fati per l’esquerra, avui molt actiu durant tota la estona que ha estat sobre la gespa.

Ousmane Dembélé durant el partit de Lliga contra el València | @FCBarcelona_cat

Ansu Fati i Lewandowski han tingut les oportunitats més clares

El Barça ha gaudit de les oportunitats més clares dels primers 45 minuts. Precisament, Ansu Fati ha donat el primer ensurt a Mestalla després d’una desmarcada amb profunditat i una bona passada de Pedri. Ansu ha picat la pilota per sobre de Mamardashvili, però el porter del València ha tingut la fortuna d’aturar el xut amb la cara quan semblava que ja no hi havia res a fer. Per altra banda, pocs minuts abans de la mitja part, Robert Lewandowski també ha estat a punt de marcar el primer del partit pels blaugranes. Marcos Alonso, que ha entrat al terreny de joc després que Eric Garcia notés unes molèsties musculars, ha fet una centrada des de banda esquerra que ha rematat de cap el davanter polonès, però la pilota ha acabat impactant amb el pal.

El VAR ha anul·lat un gol al València

La segona part ha començat amb un ensurt, i dels grossos, a la porteria del Barça. Lino ha rematat una centrada guanyant l’esquena d’Alejandro Balde i el xut ha entrat a la porteria defensada per Ter Stegen. No obstant això, prèviament, el davanter brasiler del València Marcos Andres, ha tocat lleument la pilota amb la mà. L’àrbitre ha anat al monitor del VAR i el gol ha estat anul·lat. A partir d’aquell moment, el Barça ha començat a recuperar les sensacions amb un Ansu Fati que ho ha intentat de totes les maneres possibles. Però no era el dia pel jove davanter del Barça.

El Barça no haestat encertat

Amb el pas dels minuts, ha començat a mostrar-se el nerviosisme de voler posar-se per davant en el marcador. Un empat a Mestalla podia suposar que el Barça acabi a cinc punts del Reial Madrid al final de la jornada si els blancs superen el Girona aquest diumenge a l’estadi del Santiago Bernabéu. El Barça no ha tingut pólvora a dalt. Lewandowski no ha aparegut gaire durant la segona part. Només Pedri intentava posar una pausa necessària al joc del Barça. El migcampista canari ha fet bones accions de conducció i ha distribuït el joc ofensiu. Però els xuts no arribaven.

Koundé s’ha lesionat i Ferran Torres ha perdonat l’un a zero sense porter

Les males sensacions pel Barça han estat constants. Si bé no n’hi ha prou amb la lesió d’Eric Garcia a la primera part, el defensa francès Jules Koundé també ha hagut de retirar-se del terreny de joc. S’acumulen les males notícies a la infermeria de Barcelona. A més a més, a només cinc minuts pel final del duel, Ferran Torres ha perdonat l’un a zero després que Pedri el deixés sol amb una passada on, fins i tot el porter del València, ja estava superat. Ferran s’ha fet un embolic i ha rematat amb el taló.

Lewandowski ha donat els tres punts amb un gol sobre la botzina

Semblava que el duel acabaria empatat. Però no, el pitxitxi de la competició, Robert Lewandowski, s’ha tirat com un boig per rematar amb la punta del peu una pilota centrada per Raphinha. El Barça ha marcat al minut 93 i s’emporta tres punts de Mestalla per continuar enganxat al Reial Madrid (0-1).