El Barça il·lusiona molt en el seu primer partit de la gira americana (0-6)

D’acord, és només un partit amistós de pretemporada contra un rival visiblement inferior, però la primera actuació del Futbol Club Barcelona a la gira dels Estats Units ha estat brillant i molt il·lusionant. El conjunt blaugrana ha derrotat l’Inter Miami en una exhibició al DRK PNK Stadium de Florida que ha acabat en golejada (0-6). Raphinha ha debutat amb gol i també han marcat Ansu Fati, Pierre-Emerick Aubameyang, Pablo Gavi, Memphis Depay i Ousmane Dembélé. També ha estat el primer partit d’Andreas Christensen amb la samarreta blaugrana i Franck Kessié ha tingut molt més protagonisme que en el duel contra l’Olot de la setmana passada. Xavi Hernández no s’ha pogut asseure a la banqueta culer per problemes burocràtics i el seu lloc l’ha ocupat el seu germà, Òscar Hernández.

La crònica de l’Inter Miami-Barça

Des de l’inici de l’enfrontament s’ha pogut veure un Barça molt concentrat i intens. La pressió després de perdre la pilota, un dels trets característics de l’ADN del club, ha ofegat el Miami en tot moment. Nico González, que ha ocupat la posició de pivot al primer temps, ha estat fonamental per recuperar possessions i armar les jugades d’atac blaugranes. Kessié ha estat el seu company més fiable al mig del camp, ja que l’ivorià ha sabut entendre a la perfecció quan havia d’incorporar-se a les accions ofensives i quan havia de recular per ajudar els seus companys en defensa.

Raphinha debuta amb gol

El primer gol del partit ha arribat al minut dinou. En una bona acció combinativa, la pilota ha arribat als peus d’Aubameyang molt a prop de la porteria defensada per Nick Marsman. El gabonès no s’ha posat nerviós i ha batut el porter amb una vaselina fantàstica. Raphinha ha estat important en aquesta jugada i ho ha estat encara més sis minuts després, quan ha aconseguit la seva primera diana com a blaugrana. Ha rebut una centrada a l’interior de l’àrea i ha rematat la pilota al primer toc, superant Marsman, que no ha estat especialment encertat.

Malgrat tenir ja dos gols i ser un duel amistós, el Barça no s’ha relaxat. Ansu Fati ha fet el tercer amb un xut potent després de trobar una bona posició de rematada en una acció ofensiva. El guineà ha demostrat que es troba cada vegada millor de la seva lesió i que ja està recuperat gairebé del tot. En els minuts que ha tingut ha corregut a l’espai sense cap mena de molèstia aparent i ha deixat diversos detalls de molta qualitat. Cap de les vaques sagrades ha estat present en aquest primer temps i, tot i això, l’equip ha estat molt fresc i fluid.

Gavi lidera l’equip i els davanters sentencien la festa blaugrana

Òscar Hernández ha modificat tot l’equip al descans. Han entrat jugadors molt més habituals, a excepció dels joves Pablo Torre i Abde Ezzalzouli. El gran protagonista dels primers minuts de la represa ha estat Pablo Gavi. De la mateixa manera que va fer la temporada passada i a l’aturada de seleccions posterior al final de curs, el migcampista andalús ha demostrat un nivell excels. Al minut cinquanta-cinc ha ampliat distàncies amb un gol a la sortida d’un córner i ha deixat detalls de qualitat permanentment.

El Barça, que ha tractat l’Inter Miami com una joguina i ha fet el que ha volgut amb l’equip americà, encara aconseguiria dues dianes més, totes elles espectaculars. En primer lloc, Memphis Depay, després de rebre una bona passada de Jordi Alba a l’interior de l’àrea, s’ha desfet de Damion Lowe amb un grandíssim moviment després de girar sobre ell mateix i ha batut el porter Clément Diop, que ha entrat en el lloc de Marsman, amb molta facilitat. Finalment, Ousmane Dembélé ha agafat una pilota a l’extrem esquerre, ha driblat diversos rivals amb facilitat i ha ajustat un llançament inaturable al costat del pal per rematar la festa golejadora.