Món Esport
Les declaracions de Busquets que insinuen els seus plans de futur

Sergio Busquets, capità del Futbol Club Barcelona, no és etern. Malgrat que continua rendint a un gran nivell, ha entrat en una edat en la qual els futbolistes acostumen a desitjar canviar d’aires. A més, l’any que ve acaba contracte. Si bé encara no se sap què farà a llarg termini i quins seran els seus plans, en la roda de premsa prèvia al partit amistós dels blaugranes contra l’Inter de Miami als Estats Units els ha deixat entreveure.

És el meu últim any de contracte i no descarto res. Em centro a gaudir, a competir al màxim, a competir. De moment no hi ha res i només em centro en el present”. Per tant, si bé no ho ha declarat literalment, sí que ha deixat una porta oberta a que el curs 2022/2023 pugui ser el seu últim en la disciplina blaugrana.

Busquets, fan de la MLS gràcies a David Villa

De fet, en consonància amb això, també s’ha referit al futbol del país en el qual la comitiva barcelonista està ara mateix, i ha sorprès: “M’agrada molt la MLS [Major League Soccer, la principal lliga de futbol masculina dels Estats Units], des que va anar-hi a jugar David Villa. Des de llavors, l’he seguit força quan he pogut, sempre que m’ho ha permès el canvi d’horari”. Cal recordar que en diverses ocasions s’ha vinculat al de Badia del Vallès amb la lliga nord-americana. I ara, el fet que hagi reconegut que l’atrau, és una nova pista.

L’esmentat Villa va coincidir amb Busquets en la selecció espanyola i en el mateix Barça. Asturià i català van ser dos dels grans artífexs del triomf al Mundial de Sud-àfrica 2010, i també van coincidir en el de 2014 disputat al Brasil, i en el qual el conjunt de Vicente del Bosque no va passar de la fase de grups. En matèria blaugrana, tots dos van compartir vestuari durant tres temporades: entre la 2010/2011 i la 2012/2013.

La primera, de fet, va ser la del doblet culminat amb la UEFA Champions League guanyada a Wembley (l’any 2011), i en la qual es va deixar pel camí de la competició continental el Reial Madrid de José Mourinho, a les semifinals, i se li va endossar la famosa golejada per 5-0 al Camp Nou. Tots dos, doncs, han jugat molts partits junts i han viscut moltes vivències, i això ha generat una relació que pot haver generat que el davanter hagi aconsellat al migcampista sobre la lliga estatunidenca i sobre la seva pròpia experiència, que va ser al New York City i que va durar quatre anys (entre 2015 i 2018).

Altres exjugadors blaugranes i llegendes del futbol que han jugat a la MLS

A més, també li agrada mirar la competició ja que hi ha jugadors que han jugat “al segon equip del Barça i que també estan en altres equips, com Ilie Sánchez [a Los Angeles FC] i Andreu Fontàs [a l’Sporting de Kansas City]”. El primer, de fet, va participar en una pretemporada del primer equip de Pep Guardiola (l’any 2010), mentre que el segon va jugar 16 partits oficials a les ordres del tècnic de Santpedor, i per tant amb l’esmentat Busquets.

Altres futbolistes de renom que han gaudit de l’experiència americana han estat l’exmigcampista italià Andrea Pirlo, el davanter exblaugrana Zlatan Ibrahimović, l’exmigcampista madridista David Beckham, el davanter exblaugrana Thierry Henry, el defensa exblaugrana i actual tècnic del filial culer, Rafa Márquez, els exmigcampistes anglesos Steven Gerrard i Frank Lampard, l’exmitjapunta brasiler Kaká, l’exmigcampista alemany Bastian Schweinsteiger, l’exdavanter ivorià Didier Drogba, l’exmigcampista ofensiu colombià Carlos Valderrama o ni més ni menys que un dels millors jugadors de la història del futbol, Pelé. Qui sap, doncs, si Busquets afegirà el seu nom a aquesta il·lustre llista d’aquí a un any.



Més notícies
Moussa Wagué, exjugador del Barça | Europa Press
El Barça anuncia un nou traspàs
Notícia: El Barça anuncia un nou traspàs
Comparteix
El lateral senegalès Moussa Wagué marxa al HNK Gorica croat
Xavi Hernández, durant un partit | Europa Press
Xavi es perdrà el primer partit del Barça a la gira dels Estats Units
Notícia: Xavi es perdrà el primer partit del Barça a la gira dels Estats Units
Comparteix
L'entrenador egarenc encara no ha rebut el visat per poder viatjar als Estats Units
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Laporta destapa el pròxim objectiu del Barça al mercat de fitxatges
Notícia: Laporta destapa el pròxim objectiu del Barça al mercat de fitxatges
Comparteix
El president blaugrana ha mantingut una conversa pública amb Hristo Stoítxkov
Jules Koundé, jugador del Sevilla | Europa Press
La via del Barça per abaratir l’operació de Koundé
Notícia: La via del Barça per abaratir l’operació de Koundé
Comparteix
El club blaugrana podria transferir el davanter del filial Abde al Sevilla

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa