Món Esport
La confessió de Xavi sobre Ansu Fati

Xavi Hernández, entrenador català del Futbol Club Barcelona, ha atès els mitjans de comunicació en la roda de premsa prèvia al duel que enfrontarà el seu conjunt a l’Elx al Camp Nou aquest cap de setmana. Entre totes les informacions que ha transmès, hi ha una molt rellevant. En clau Ansu Fati. I és que malgrat que el davanter té molta qualitat i potencial, aquest curs no està tenint tots els minuts que s’esperaven. Està acostumant a entrar als partits com a suplent, i de vegades, fins i tot, esdevenint un dels darrers canvis. Però per a tot plegat hi ha una explicació.

En primera instància, Xavi ha recalcat que el jugador “està bé”. Això sí: “Estem fent un pla amb molta precaució. Aquestes sensacions que tenia està costant una mica, però anem bé. A Sant Sebastià va marcar diferències i anirà entrant. Ha de ser un futbolista important per a nosaltres. Cal pujar el ritme, però a poc a poc. És una situació difícil de gestionar perquè fa molt de temps que no juga i el ritme i la intensitat requereix temps però també prudència i precaució”.

Per tant, els relativament pocs minuts de l’hispano-guineà són una decisió premeditada, i pensada per evitar possibles errors futurs. De fet, el pla s’ha ideat tenint en compte la darrera lesió que va patir, ja amb Xavi a la banqueta. Aquest n’és conscient i, per això, “he decidit que és un tema de precaució i prudència. L’any passat potser vam ser molt ràpids i va recaure, però hi anirà entrant”.

Aquest curs, el número 10 del Barça ha sumat 199 minuts oficials que, repartits en set compromisos, fan la mitjana de 28 minuts per cadascun. I una sola titularitat, en el partit de UEFA Champions League contra el Viktoria Pilsen. En el temps esmentat, ha marcat dos gols i ha repartit sengles assistències.

Xavi, doncs, ha admès que “a mi m’agrada i em motiva que sigui a l’onze. No és un tema mental. Ho porta bé. Vaig parlar amb ell fa set o vuit dies. Li vaig dir en quin punt estàvem i li vaig fer parlar. Tinc reunions periòdiques amb els jugadors. Estem molt a prop de tothom, però especialment d’Ansu perquè és un cas especial. Lesió oblidada, està al cent per cent i depèn de com ho veiem nosaltres i la competència que té”.

El calvari d’Ansu Fati de la darrera temporada

L’internacional amb Espanya va recuperar-se d’una lesió greu l’estiu de 2021. Ho va fer deu mesos després. I va reaparèixer a la jornada sis del campionat de Lliga i, després d’enllaçar sis partits seguits, va patir una nova lesió. Aquesta, de fet, va ser lleu, i al cap d’uns dies Fati va tornar a escena. Però contra el Celta de Vigo, amb l’interí Sergi Barjuan a la banqueta i en el darrer matx abans de l’arribada de Xavi, va tornar a lesionar-se de gravetat.

Es va perdre els dotze partits inicials del tècnic terrassenc. Va reaparèixer al clàssic de la Supercopa. Però en el següent partit, contra l’Athletic i a la Copa, va recaure. Això va fer que s’acabés perdent tres mesos i mig de competició, tot optant pel tractament conservador després que el club li recomanés operar-se i tornant en els darrers compromisos del curs. Ara, per tant, després de tants capítols desafortunats, Xavi ha deixat clar que el procés de readaptació física a la competició serà progressiu.

A la roda de premsa d’aquest divendres, Xavi ha estat qüestionat una tercera i darrera vegada per Fati. En aquest cas, pel que passarà amb la selecció espanyola. Cal recordar que el tècnic, Luis Enrique, no l’ha inclòs a la darrera convocatòria. Això sí: hi ha un Mundial d’aquí poc temps i la presència del davanter seria clau perquè el conjunt nacional hi faci un bon paper. Fati ja es va perdre l’Eurocopa i ara, molt probablement té ganes d’assistir al torneig més prestigiós del món i de demostrar la seva qualitat.



Més notícies
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Europa Press
Revelen una opinió de Guardiola que agradarà molt als culers
Notícia: Revelen una opinió de Guardiola que agradarà molt als culers
Comparteix
Manel Estiarte ha explicat que al tècnic de Santpedor li va agradar molt el Barça en el partit contra el Bayern
Raphinha, durant un partit | Europa Press
Relat colpidor de la duríssima infantesa de Raphinha al Brasil
Notícia: Relat colpidor de la duríssima infantesa de Raphinha al Brasil
Comparteix
Al davanter del Barça li ha costat moltíssim arribar on és ara
Un aficionat sosté en el Camp Nou una bandera del Barça amb la cara de Gavi | Gabriel Izcovich Bronstein
El barcelonisme continua adorant els bons nens
Notícia: El barcelonisme continua adorant els bons nens
Comparteix
La gran afluència de públic a l'acte de renovació de Gavi al Camp Nou denota que l'andalús és un dels jugadors més estimats
Gavi, jugador del Barça | Gabriel Izcovich Bronstein
La tendresa de Gavi a l’hora de recordar la seva etapa a La Masia
Notícia: La tendresa de Gavi a l’hora de recordar la seva etapa a La Masia
Comparteix
El jugador del Barça denota molta humilitat i fa al·lusió, en l'acte de renovació, als qui l'han cuidat a l'acadèmia culer

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Culé. a setembre 17, 2022 | 06:14
    Culé. setembre 17, 2022 | 06:14
    Ansu Fati ja vindrà just que se'n surti de la lesió que va patir. Malauradament ho crec així.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa