Món Esport
Laporta: “Podem sanejar l’economia del Barça abans del 30 de juny”

Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, ha dedicat una bona part de la seva entrevista al programa Tot Costa de Catalunya Ràdio a fer un diagnòstic de la situació econòmica actual del club. I al que pot excitar encara més als socis i aficionats blaugranes: el curt camí que queda per recórrer per assolir la salvació econòmica i, per tant, per acabar de sanejar l’entitat catalana. Ho ha fet citant dues solucions crucials: el possible acord amb l’entitat de capital de risc CVC Capital Partners, que suposaria vendre el 10% dels drets televisius del club, i la venda del 49% de Barça Licensing & Merchandising (BLM) a canvi de 200 milions d’euros.

Laporta: “Si podem activar una opció econòmica, haurem sanejat l’economia del club en gran part”

En primer lloc el dirigent ha assegurat que “si abans del 30 de juny [d’enguany] podem activar una de les dues opcions econòmiques que tenim o les dues combinades, haurem sanejat l’economia del club en gran part”. Això sí, s’ha mostrat molt previngut: “No vol dir que no haguem de ser prudents. El que no passarà mai més serà que, amb una economia sanejada, entrem en una dimensió de disbauxa i tornem al mateix que va passar al passat”.

Laporta ha pronunciat això últim perquè “quan em pregunten per possibles fitxatges concrets, ni que tinguéssim els diners per fer-ho ho faríem. Perquè ens distorsionaria l’estructura salarial, ens dispararia la despesa… I això no ha de tornar a passar. Hem de ser conscients. Ho estem inculcant a totes les àrees del club: no es pot passar d’una determinada despesa”.

De fet, el líder barcelonista s’ha referit a un nom i un cas hipotètic, després que els entrevistadors li’n citin: “Encara que Kylian Mbappé demanés 40 o 50 milions d’euros nets de salari, ja que està a un nivell de súper top… no ho faríem. A més, aquests jugadors no guanyen Champions. Parlar de sous de 25, 30 o 40 milions nets? No ho farem. Seria un greuge comparatiu per a jugadors que estan cridats a marcar una època al Barça. No podem fer això”.

Sobre la venda del 49% de BLM

Abans de fer aquesta promesa, Laporta s’ha esplaiat més en les dues possibles solucions, tot explicant-les. En primer lloc, ha reivindicat que l’opció de BLM “primer ha de passar per l’assemblea de compromissaris. Ho demanarem, perquè és un dels actius de Barça Corporate. Dels 200 milions d’euros que oferien, 100 anaven a les línies de negoci i 100 anaven al Barça”, tot avisant que està “convençut” que milloraran encara més la proposta: “Hi ha d’haver una anàlisi profunda. La proposta és bona però és de màxims, i ara estem mirant d’ajustar-la. L’oferta és interessant, però hi ha molts aspectes que no podem acceptar“.

En aquesta línia, el president ha recordat que “això és un procés de negociació, amb dues parts. Nosaltres intentarem que, malgrat la situació econòmica que tenim, no es pugui dir que hem malvenut. Volem trobar un soci que ens ajudi a millorar aquest tipus de negoci, trobant un equilibri entre el fet que posi diners importants i que sàpiga del negoci. Mentre no ens aparti a l’hora de gestionar, ens va bé”.



Més notícies
Carlos Soler i José Luis Gayà, jugadors del València oferts al Barça | LaLiga
Ofereixen al Barça dos jugadors del València en una reunió d’alts càrrecs
Notícia: Ofereixen al Barça dos jugadors del València en una reunió d’alts càrrecs
Comparteix
Joan Laporta i Anil Murthy han dinat plegats a Barcelona per negociar per Carlos Soler i Gayà
Sergio Busquets, jugador del Barça | Europa Press
Una llegenda del futbol dedica el millor elogi possible a Busquets
Notícia: Una llegenda del futbol dedica el millor elogi possible a Busquets
Comparteix
Juan Román Riquelme es pronuncia sobre el rendiment del català
Marcos Alonso, jugador del Chelsea | Europa Press
El Barça, a punt de tancar un fitxatge sorprenent per substituir Jordi Alba
Notícia: El Barça, a punt de tancar un fitxatge sorprenent per substituir Jordi Alba
Comparteix
El lateral esquerre madrileny Marcos Alonso podria convertir-se en nou jugador blaugrana, segons Ràdio Barcelona
Laporta parla amb Koeman en el seu primer dia a la presidència | FC Barcelona
VÍDEO | Laporta i Koeman es retroben i es genera un moment de molta tensió
Notícia: VÍDEO | Laporta i Koeman es retroben i es genera un moment de molta tensió
Comparteix
El president i l'exentrenador del Barça no s'havien vist des de l'acomiadament del tècnic neerlandès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa