Món Esport
Una llegenda del futbol dedica el millor elogi possible a Busquets

La llegenda del futbol argentí i mundial Juan Román Riquelme ha llançat un elogi únic i immillorable al capità del Futbol Club Barcelona, Sergio Busquets. En una entrevista al programa de televisió argentí Equipo F de la cadena ESPN, l’actual vicepresident de Boca Juniors ha elevat el migcampista català pels núvols, deixant clar que és el millor pivot defensiu que ha vist mai.

En primer lloc, l’argentí ha assegurat que “l’únic número 5 que jo he conegut mai a la meva vida, que és un número 10 i que fa tot bé és Busquets. Busquets ha confós el futbol mundial”. Per tant, fent referència a la posició que ocupa el de Badia del Vallès, coneguda al país sud-americà i al futbol més tradicional com la posició del dorsal número 5, Riquelme ha recalcat que Busquets, a banda de fer la funció que li toca, també fa jugar el seu equip, com acostumen a fer els que ocupen la posició del número 10.

I tot seguit, ha argumentat la seva enigmàtica darrera frase: “Des que va aparèixer Busquets, vam començar a dir que el 5 ha de tenir bona passada, que si els equips juguen malament és perquè el 5 passa malament la pilota… Ja ens oblidem que abans era el número 10 el que et feia jugar bé, ara sembla que si l’equip juga malament és per culpa del 5″.

La imponent frase final de Riquelme sobre Busquets

D’altra banda, Riquelme ha fet ironia imitant els crítics dels migcampistes defensius que no juguen com Busquets: “”El 5 la passa malament, el 5 no l’agafa…”. Ja ens oblidem que el 5 ha de marcar, s’ha de posar entre els centrals, que si surt el lateral ha de cobrir-lo…”. Després, l’entrevistadora, la periodista Morena Beltrán, li ha qüestionat si un migcampista defensiu “no ho pot fer tot?”. I aquí, Riquelme ha elevat encara més la figura de Busi: “No, Busquets només n’hi ha un”. I ho ha repetit dos cops.

La trajectòria de Riquelme al futbol

Són, doncs, paraules d’una veu autoritzada del futbol. Riquelme està sovint reconegut com a un dels millors migcampistes de la història de l’Argentina, i com un dels grans jugadors de la primera dècada del futbol mundial. Nascut l’any 1978 a Buenos Aires, es va formar a les categories inferiors d’Argentinos Juniors i va iniciar la seva carrera professional a Boca Juniors.

Després de brillar en el conjunt xeneize, liderant-lo en els triomfs a les Copa Libertadores de l’any 2000 i del 2001 i a la Copa Intercontinental contra el Reial Madrid dels Galàctics l’any 2000, el Barça va guanyar la partida a la resta d’equips interessats pel mitjapunta. I fins aquí, Riquelme va imitar la trajectòria de Diego Armando Maradona. De fet, com el Pelusa, tampoc no va destacar a Barcelona. Després d’un curs 2002/2003 decebedor a les ordres de Louis van Gaal, el Vila-real el va fitxar.

Juan Román Riquelme, durant la seva etapa al Barça | FC Barcelona

I va ser allà on més va brillar en termes de futbol europeu. Riquelme va ser un dels artífexs que l’equip groguet assolís unes històriques semifinals a la Champions de la temporada 2005/2006. Després d’haver disputat, entre altres tornejos internacionals, el Mundial d’Alemània de l’any 2006, va tornar a l’Argentina, per jugar a Boca un altre cop, entre el 2007 i el 2014, amb qui va guanyar una nova Libertadores (2007), i per retirar-se a Argentinos Juniors l’any 2014. Ara vicepresideix Boca, i demostra la seva saviesa amb declaracions com les esmentades.



Més notícies
Marcos Alonso, jugador del Chelsea | Europa Press
El Barça, a punt de tancar un fitxatge sorprenent per substituir Jordi Alba
Notícia: El Barça, a punt de tancar un fitxatge sorprenent per substituir Jordi Alba
Comparteix
El lateral esquerre madrileny Marcos Alonso podria convertir-se en nou jugador blaugrana, segons Ràdio Barcelona
Robert Lewandowski lluita una pilota amb Ronald Araujo al Barça-Bayern de fase de grups de la Champions d'aquesta temporada | Europa Press
Lewandowski al Barça: el rol, les aliances i l’encaix que tindria
Notícia: Lewandowski al Barça: el rol, les aliances i l’encaix que tindria
Comparteix
Món Esport analitza el proper possible fitxatge estrella blaugrana
Robert Lewandowski, jugdaor del Bayern | Europa Press
Xavi acosta encara més Lewandowski al Barça
Notícia: Xavi acosta encara més Lewandowski al Barça
Comparteix
El tècnic convenç del tot el golejador polonès a través d'una xerrada
Joan Laporta i Leo Messi, en arxiu | FC Barcelona
Laporta i Alemany també opinen sobre el retorn de Messi al Barça
Notícia: Laporta i Alemany també opinen sobre el retorn de Messi al Barça
Comparteix
El club veu amb bons ulls un possible retorn de Leo Messi al Barça

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa