Món Esport
L’enganxada entre Piqué i Ancelotti que recorda als clàssics més calents

El primer clàssic de l’any 2022 continua oferint imatges interessants. 120 minuts entre el Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid, eterns rivals i protagonistes de mil batalles, donen per molt. En un clàssic de sang temperada, com acostumen a ser-ho els darrers anys, el central del Barça Gerard Piqué i l’entrenador del Madrid Carlo Ancelotti van enfrontar-se recordant, duraunt una estona, els clàssics més calents de la història. Va ser durant el joc, i arran una acció que va ser antiesportiva per a l’italià en primera instància.

Corria la segona part del xoc de semifinals de Supercopa, quan de sobte l’extrem brasiler del Madrid Vinicius Jr va caure a terra amb gestos de dolor. Va romandre uns instants a la gespa. Tot i això, el Barça va fer cas omís i va continuar jugant. Immediatament, Ancelotti va demanar a Piqué, posseïdor de la pilota, que la llancés fora. El segon capità blaugrana va respondre l’italià fent veure que no el sentia, amb un to clarament provocatiu. Això va encendre Carletto, i tots dos van acabar discutint quan la pilota ja no estava en joc.

Un cop va acabar el partit, Ancelotti va treure ferro a l’acció en la roda de premsa. L’italià va admetre haver-se enfadat amb Piqué inicialment, ja que esperava que els blaugranes “llancessin la pilota fora com havíem fet nosaltres a la primera part”. Però després va recordar que el de La Bonanova li havia explicat que ells mai no fan això. Segons Ancelotti això és una “decisió respectable”.

I és que aquesta és una norma no escrita als manuals del futbol i, per tant, cap equip està obligat a fer aquest gest entès com a noble. Alguns clubs opten per fer-ho, i d’altres s’estimen continuar amb el joc i esperar que l’àrbitre s’encarregui de l’acció. Cal recordar també que els àrbitres només poden detenir una jugada si la hipotètica lesió d’un futbolista és aparentment greu. Òbviament les assistències mèdiques poden entrar al camp un cop la pilota ha sortit, si així s’escau.

Aquest va ser el déjà-vu dels clàssics més tensos de la història, amb Mourinho i Pep Guardiola a les banquetes, del darrer capítol d’una rivalitat que últimament és cordial. L’anterior enganxada, també lleu, data d’un clàssic de la temporada passada, en el qual després del xiulet final de l’àrbitre de l’ocasió, Luka Modrić va recriminar al mateix Piqué que aquest esperés l’àrbitre per protestar.



Més notícies
Gerard Piqué, durant el clàssic de Supercopa | FC Barcelona
Piqué marxa orgullós de l’equip tot i la derrota davant el Madrid
Notícia: Piqué marxa orgullós de l’equip tot i la derrota davant el Madrid
Comparteix
El segon capità blaugrana posa en valor l'esforç d'un equip que venia "agafat amb pinces"
Els futbolistes del Barça celebren el primer gol anotat al clàssic | FC Barcelona
El gran triomfador i el gran assenyalat del Barça després del clàssic
Notícia: El gran triomfador i el gran assenyalat del Barça després del clàssic
Comparteix
Mentre Pedri ha retornat per la porta més gran, un decebedor Frenkie de Jong demana a crits la suplència
Gerard Piqué, escalfant durant la darrera jornada de Lliga | Europa Press
Piqué intenta posar la por al cos del madridisme abans del clàssic
Notícia: Piqué intenta posar la por al cos del madridisme abans del clàssic
Comparteix
El central blaugrana repassa com arriben blaugranes i madridistes al duel de semifinals de la Supercopa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa