Món Esport
El Barça comença l’any amb una golejada enèrgica (4-0)

El Barça femení ha encetat el 2023 de la mateixa manera que va tancar el 2022: amb victòria a casa. El conjunt dirigit per Jonatan Giráldez ha quallat un bon partit, però en certs trams -sobretot al primer temps- s’ha mostrat un desencert preocupant de cara a porteria, mal que ja arrossegava de finals d’any. Això avui no ha suposat cap mena d’entrebanc, però amb rivals d’una entitat superior es pot acabar pagant car. Asisat Oshoala i Claudia Pina han fet els dos primers gols del partit abans del descans. La de Montcada també ha fallat un penal. A la represa, Salma Paralluelo ha fet el tercer, després de culminar una passada antològica de Patri Guijarro. La mateixa Salma ha marcat el quart, empenyent a porteria una passada de la mort d’Aitana Bonmatí. El marcador ja no s’ha mogut i les culers comencen amb victòria un mes de gener que serà exigent a les competicions nacionals. Per altra banda, el Llevant Les Planes no ha pogut començar l’any amb bon gust de boca i és que ha caigut a Lezama (2-0), després d’estar amb una jugadora menys durant més de mitja hora.

El Barça ho encarrila a la primera part

La primera meitat ha començat amb domini absolut del Barça, que ha mogut la pilota al ritme que ha volgut. Fridolina Rolfö ha avisat amb un xut al pal al cap de deu minuts, just abans que Oshoala inaugurés el marcador amb una gran definició a l’escaire dreta de la porteria andalusa. Les visitants no han trobat resposta al domini blaugrana i s’han limitat a defensar-se i intentar sortir al contraatac. Oshoala i Claudia Pina han tingut bones oportunitats per augmentar la diferència al marcador i precisament ha estat la segona a passada de la primera qui ha posat el 2 a 0 a l’electrònic, al minut 34. La mateixa Pina ha pogut fer el tercer des del punt de penal, però el seu xut s’ha estavellat al pal.

Fridolina Rolfö, xutant durant el partit contra el Sevilla | @SevillaFC_Fem
Fridolina Rolfö, xutant durant el partit contra el Sevilla | @SevillaFC_Fem

Doblet de Salma per sentenciar

A la segona meitat, Mariona ha estat la primera a avisar amb un xut que ha sortit fregant l’esquadra esquerra. Les blaugranes s’han acostat amb insistència, però no han generat excessiu perill a la porteria defensada per Esther Sullastres, conscients potser que l’avantatge al marcador era suficient. Al minut 71, Salma -qui ha entrat des de la banqueta- ha col·locat amb precisió a l’esquadra un potent xut amb la cama esquerra, després d’una passada enorme de Patri. Instants després, el Sevilla ha tingut l’ocasió més clara del partit, amb una falta servida per Jessica Martínez que s’ha passejat per l’àrea petita. Salma ha tornat a veure porteria per fer la quarta i definitiva diana del matx, empenyent a gol una passada de la mort d’Aitana. Ingrid Engen s’ha retirat lesionada als minuts finals i caldrà estar atent per saber quin és l’abast de les molèsties. En tot cas, victòria important per iniciar el 2023 amb les piles carregades.

El Llevant Les Planes acaba cedint a Bilbao (2-0)

El conjunt dirigit per Ferrán Cabello ha quallat una bona primera part, però l’expulsió de Nerea Gantxegi, al minut 57, ha dificultat molt les coses per a les catalanes. Al minut 61, Paula Arana ha avançat les locals i el Llevant ha vist com se li complicava de valent el matx. S’han acostat amb perill, però a un contraatac a l’afegit, Clara Pinedo ha sentenciat per a les basques. La setmana vinent, les barcelonines tenen un duel crucial contra un rival directe: dissabte a les 12 a casa, contra l’Alabès.



Més notícies
Mapi León, celebrant el tercer gol del Barça femení contra el Rosengard al Camp Nou | FC Barcelona
El Barça femení no treu el peu de l’accelerador al Camp Nou (6-0)
Notícia: El Barça femení no treu el peu de l’accelerador al Camp Nou (6-0)
Comparteix
Les blaugranes han apallissat el Rosengard en l'últim partit de la fase de grups de la Champions i han segellat la primera posició
Les jugadores del Barça femení, celebrant el primer gol contra el Benfica, obra d'Irene Paredes | Europa Press
El Barça femení segella l’accés a les eliminatòries de la Champions (2-6)
Notícia: El Barça femení segella l’accés a les eliminatòries de la Champions (2-6)
Comparteix
Les blaugranes s'han imposat al camp del Benfica, amb una segona meitat boja, i s'han refet de l'última derrota europea
Geyse Ferreira, jugadora del Barça femení | FC Barcelona
El Barça femení pateix la primera derrota de la temporada a Munic (3-1)
Notícia: El Barça femení pateix la primera derrota de la temporada a Munic (3-1)
Comparteix
Les blaugranes queden empatades amb les bavareses al capdavant del seu grup de la Champions
Encarna Hernández, exjugadora de bàsquet | Europa Press
Mor Encarna Hernández, la pionera del bàsquet femení
Notícia: Mor Encarna Hernández, la pionera del bàsquet femení
Comparteix
La murciana va fer molt per l'esport català i pel feminisme durant la dictadura franquista

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa