El Barça femení no treu el peu de l’accelerador al Camp Nou (6-0)

El Futbol Club Barcelona femení ha tornat a obrir les portes del Camp Nou, ha tornat a fer vibrar la seva gent, i ha tornat a golejar un equip a la UEFA Women’s Champions League. Contra el Rosengard, calia guanyar per segellar la primera posició del grup. Les dones de Jonatan Giráldez no han guanyat; han esclafat les sueques. En la primera meitat, un doblet d’Asisat Oshoala ha encarrilat l’objectiu i un gol de Mapi León l’ha sentenciat. En la represa, Fridolina Rolfo, Marta Torrejón i Irene Paredes han tancat el marcador (6-0).

Les catalanes han estat una autèntica piconadora des del primer minut. Més que mai. Ha sortit a la gespa de l’estadi del barri de Les Corts com si s’hi estigués jugant la vida. Després d’alguns avisos, Oshoala ha empentat a porteria buida el primer. Aitana Bonmatí ha fet un xut estratosfèric, la pilota ha repel·lit el travesser i la portera Mukasa, i la nigeriana ha estat llesta i ràpida. També ha estat ambiciosa, perquè cinc minuts després ha tornat a marcar. Aquest cop, de cap, gràcies a una centrada d’una bona Mariona Caldentey.

Asisat Oshoala, celebrant un dels seus gols en el partit del Barça femení contra el Rosengard, al Camp Nou | FC Barcelona

A partir d’aquest doblet fulgurant, el partit ha passat a ser un totes contra una. Barça contra Mukasa. La portera ha hagut d’intervenir molt, i ho estava aturant tot fins que Mapi León ha dit prou. L’aragonesa ha marcat en un llançament de falta a la vora de l’àrea, i col·locant la pilota al pal de la portera. Ho ha fet just el dia que el club ha anunciat que seu ha estat el millor gol de l’any 2022 (aquell contra el Reial Madrid, en el mateix escenari i la mateixa competició). Gol, doncs, made in Mapi.

Si el Barça ha sortit enfurismat i amb fam en la primera part, en la segona ha repetit, i amb molt més encert. Quan els aficionats i aficionades encara mastegaven els seus entrepans, han caigut dos gols seguits. Primer, Rolfo ha xutat una pilota a l’escaire, inaturable, gràcies a una passada d’esperó d’Aitana. La de Sant Pere de Ribes estava tornant a exercir de líder. Pocs minuts després, Marta Torrejón ha aprofitat el primer error de Mukasa, que no ha pogut blocar una nova centrada de Caldentey, per establir la maneta.

Irene Paredes marca i completa el bingo de la defensa

Si Rolfo, Torrejón i Mapi havien marcat, significava que tres de les quatre jugadores que estaven jugant a la defensa ho havien fet. Faltava una a la llista. Irene Paredes. Doncs bé, en la sortida d’un córner llançat a la perfecció per Salma Paralluelo, la basca s’hi ha afegit, amb un cop de cap, per rubricar la sisena i definitiva anotació.

A partir d’això, Giráldez ha passat a fer el seu ja tradicional carrusel de canvis, per repartir descansos i minuts. Menció especial per a la portera Gemma Font, que, de fet, ha jugat d’inici, en detriment de la titular Sandra Paños. Això sí, la de Tagamanent ha estat una espectadora més, perquè les visitants no han fet ni un sol remat a porteria. Una més entre els 28.720 espectadors i espectadores que s’han donat cita a l’estadi.

Al final, amb aquesta imponent victòria, el Barça ha sumat la dissetena en divuit partits. Només el Bayern de Munic ha estat capaç de vèncer les catalanes, aprofitant els seus minuts de desconnexió a l’Allianz Arena. El proper partit de les culers a la Champions ja serà d’eliminatòria, i molt probablement un altre cop al Camp Nou. Arriben els dies de la patxoca.