Món Esport
El Barça femení segella l’accés a les eliminatòries de la Champions (2-6)

El Futbol Club Barcelona femení ha segellat aquest dijous el seu accés a la fase eliminatòria de la UEFA Women’s Champions League. Ho ha fet gràcies a una victòria fàcil, amb un nou domini abismal, al camp del Benfica, aquell rival al qual ja havia assestat una golejada d’escàndol. Irene Paredes ha aplanat el camí ben d’hora, gràcies a un bon cop de cap en la sortida d’un córner. Tot just abans de la represa, Clàudia Pina ho ha deixat encarrilat, amb un gran gol. Després, hi ha hagut una segona part ben boja, amb sis gols i un penal aturat. La victòria culer, però, mai no ha perillat (2-6).

Com s’ha dit, la victòria s’ha començat cuinant ben d’hora. Després d’un avís de Geyse Ferreira, el Barça ha aprofitat a la perfecció un córner. L’ha servit en curt, i Aitana Bonmatí ha posat una bona centrada que Paredes ha millorat, culminant-la amb un cop de cap. El gol ha potenciat l’ambició blaugrana. No hi havia notícies del conjunt lisboeta, mentre el Barça buscava sentenciar el partit abans del descans.

La protagonista d’aquesta ambició ha estat, com comença a ser habitual, Aitana. La migcampista ha tingut una notable ocasió, amb un xut de volea que ha marxat desviat, i ha iniciat bones jugades que les seves companyes no han pogut materialitzar. Al final, qui ho ha pogut fer, i per tant qui ha pogut deixar el partit sentenciat, ha estat Clàudia Pina. La davantera ha tornat a fer un golàs. Ha controlat una pilota en la frontal de l’àrea i ha fet un remat impossible per a Rute.

Pluja de gols i un penal aturat per Sandra Paños en la segona meitat

En la represa, les catalanes han aprofundit la ferida. En la primera jugada, per fi ha arribat la signatura d’Aitana. La de Sant Pere de Ribes ha culminat una sublim combinació amb Crnogorcevic i Keira Walsh. Continuava el setge culer, i continuaven arribant els gols. Perquè només deu minuts més tard, Crnogorcevic ha marcat el seu gol. 0-4 provisional, però no definitiu. Encara faltaven coses per passar.

Enmig d’aquest setge, el Benfica ha pogut aixecar el cap. Aprofitant una pèrdua en la sortida de la pilota de les de Giráldez, Jessica Silva ha batut Sandra Paños per marcar el gol de l’honor. La portera, de fet, ha impedit que les portugueses acabessin entrant al partit. Fridolina Rolfo ha comès un penal, fruit de la desconnexió momentània del seu equip. I justificada, donat el resultat.

En el penal, però, Paños s’ha vestit d’heroïna, tot aturant el llançament de Raysla. Aquest fet ha generat una petita inèrcia d’energia blaugrana, i això ha desembocat en el cinquè gol. Seiça, del Benfica, s’ha introduït a la seva pròpia porteria un rebot de la portera Rute, a un xut de la revulsiva Salma Paralluelo. I enmig d’aquesta rauxa, el Benfica ha marcat un nou gol.

Lacasse, que havia provocat el penal, ha fet una notable jugada individual, tot retallant Mapi León i batent Sandra Paños. Finalment, Mariona Caldentey, una altra jugadora que ha entrat per donar refresc a les titulars, ha tancat la golejada en una jugada de mèrit, en col·laboració amb Geyse Ferreira. És curiós, perquè la balear últimament només marca en la competició europea: un gol al Benfica, dos al Rosengard, i un altre gol i dues assistències en el 9-0 contra les portugueses.

Finalment, tot i la bogeria comentada de la segona part, el Barça ha certificat la victòria, que en cap moment ha perillat. Així les coses, les blaugranes s’han rescabalat del daltabaix a Munic, que va suposar la primera derrota del curs. Han denotat personalitat, refent-se en derrotar les portugueses amb contundència. Per tant, han complert el primer objectiu de la fase de grups, que era passar-la. En la següent jornada, l’última, les de Jonatan Giráldez buscaran tancar el lideratge. Una victòria a casa contra el Rosengard serà suficient.



Més notícies
Aitana Bonmatí celebra el seu gol contra el Benfica | Europa Press
El Barça inicia la reconquesta d’Europa amb una nova governadora (9-0)
Notícia: El Barça inicia la reconquesta d’Europa amb una nova governadora (9-0)
Comparteix
Les blaugranes presenten la seva candidatura a la Champions amb una golejada d'escàndol al Benfica i la brillantor de la princesa Aitana, que eclipsa la baixa de la reina Alexia
Aitana Bonmatí i Fridolina Rolfo celebren el primer gol del Barça contra el Rosengard | FC Barcelona
La princesa Aitana és més poderosa que setze vikingues (1-4)
Notícia: La princesa Aitana és més poderosa que setze vikingues (1-4)
Comparteix
El Barça s'imposa a un combatiu Rosengard a la segona jornada de la Champions, amb un doblet de la catalana i un altre de Mariona Caldentey
Aitana Bonmatí, durant el Barça-Bayern | FC Barcelona
El Barça femení doma el Bayern en el retorn al Camp Nou (3-0)
Notícia: El Barça femení doma el Bayern en el retorn al Camp Nou (3-0)
Comparteix
Les blaugranes deixen l'accés a la següent fase de la Champions pràcticament fet
Geyse Ferreira, jugadora del Barça femení | FC Barcelona
El Barça femení pateix la primera derrota de la temporada a Munic (3-1)
Notícia: El Barça femení pateix la primera derrota de la temporada a Munic (3-1)
Comparteix
Les blaugranes queden empatades amb les bavareses al capdavant del seu grup de la Champions

Comentaris

  1. Icona del comentari de: bs a desembre 16, 2022 | 09:29
    bs desembre 16, 2022 | 09:29
    unes cracks, segueixo molt més el femení que el masculí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa