Món Esport
Clàssica però suada victòria del Barça femení, i cap a la final (3-1)

El Futbol Club Barcelona femení s’ha classificat per a la final de la Supercopa d’Espanya després d’eliminar el Reial Madrid. Les catalanes eren favorites, tenint en compte la seva superioritat i els precedents. Tot i això, han hagut de suar més que mai. Després d’avançar-se amb un golàs de Clàudia Pina, no han pogut sentenciar. En la primera del Madrid, Caroline Weir ha empatat, amb un golàs de falta. El Barça s’ha quedat amb una jugadora menys, i tot ha anat a una pròrroga que ha acabat amb un bon regust blaugrana (3-1).

Les blaugranes han començat el partit com sempre: amb un equip de garanties, superior al de les rivals, i amb molta energia. Han tancat el Madrid al seu propi camp, gràcies a la mobilitat i el lideratge d’Aitana Bonmatí, la intel·ligència de Geyse Ferreira i la qualitat de Clàudia Pina. La catalana, de fet, ha avançat les seves d’hora. Amb un xut inaturable, un més, ha batut Misa i ha encarrilat l’eliminatòria.

Les jugadores del Barça femení celebren el gol de Claudia Pina durant la semifinal de la Supercopa contra el Madrid | FC Barcelona
Les jugadores del Barça femení celebren el gol de Claudia Pina durant la semifinal de la Supercopa contra el Madrid | FC Barcelona

El gol ha donat la raó al domini culer. Les de Jonatan Giráldez han continuat dominant, i fent el seu clàssic monòleg. Estava quedant patent la superioritat quilomètrica que hi ha entre el Barça i el Madrid femenins. Tot i això, les blaugranes no trobaven la via del segon gol. Clàudia Pina ho ha seguit intentant, amb menys encert, i Lucy Bronze i Fridolina Rolfo han proposat més camins per arribar-hi, però l’acumulació de jugadores blanques dins de l’àrea ho ha impossibilitat.

Dues pèssimes notícies per al Barça en l’inici de la segona part

En la represa, el Madrid ha tret una mica el cap, i ho ha fet amb un èxit inesperat. Després que el Barça continués el seu monòleg, una jugada al contraatac de les madrilenyes ha acabat amb una falta perillosa. Doncs bé, Caroline Weir ha batut Sandra Paños amb un xut de falta directa. Les males notícies han continuat, perquè al cap de cinc minuts la defensa central Irene Paredes ha estat expulsada, després de veure la segona groga per una falta a destemps.

Tot plegat ha generat canvis al partit. El Madrid ha tingut més opcions d’ensumar la pilota. El Barça ha continuat atacant. Amb menys brillantor, però, i menys energia. Els canvis d’Asisat Oshoala, Marta Torrejón i Mariona Caldentey per Pina, Crnogorcevic i Geyse han oxigenat les culers, però no s’ha pogut evitar la pròrroga.

En la mitja hora suplementària, el partit s’ha tornat encara més atractiu. El Madrid ha volgut aprofitar l’oportunitat única que tenia: un partit empatat amb el poderós Barça, amb una jugadora més i amb la possibilitat de guanyar-les per primera vegada i de classificar-se per a la final. Però la grandesa del Barça ha primat.

Bronze, Mariona i Paralluelo decanten la pròrroga a favor del Barça

En una internada de Bronze, Svava i Tere Abelleira l’han empentat. Penal clar, que ha convertit Mariona. A partir d’aquí, Salma Paralluelo, que havia entrat poc abans per Patri Guijarro, ha sentenciat. Al final, el Barça ha obtingut una suada però clàssica victòria contra el Madrid, i s’ha classificat per a la final de la Supercopa.



Més notícies
Joan Laporta i Ingrid Engen, durant la renovació de la jugadora noruega | FC Barcelona
El Barça es posa les piles amb el femení i signa renovacions importants
Notícia: El Barça es posa les piles amb el femení i signa renovacions importants
Comparteix
En les últimes hores s'han fet oficials les renovacions d'Ingrid Engen i Caroline Graham Hansen
Mapi León, celebrant el tercer gol del Barça femení contra el Rosengard al Camp Nou | FC Barcelona
El Barça femení no treu el peu de l’accelerador al Camp Nou (6-0)
Notícia: El Barça femení no treu el peu de l’accelerador al Camp Nou (6-0)
Comparteix
Les blaugranes han apallissat el Rosengard en l'últim partit de la fase de grups de la Champions i han segellat la primera posició
Les jugadores del Barça femení, celebrant el primer gol contra el Benfica, obra d'Irene Paredes | Europa Press
El Barça femení segella l’accés a les eliminatòries de la Champions (2-6)
Notícia: El Barça femení segella l’accés a les eliminatòries de la Champions (2-6)
Comparteix
Les blaugranes s'han imposat al camp del Benfica, amb una segona meitat boja, i s'han refet de l'última derrota europea
Geyse Ferreira, jugadora del Barça femení | FC Barcelona
El Barça femení pateix la primera derrota de la temporada a Munic (3-1)
Notícia: El Barça femení pateix la primera derrota de la temporada a Munic (3-1)
Comparteix
Les blaugranes queden empatades amb les bavareses al capdavant del seu grup de la Champions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa