Món Esport
Alexia, candidata a revalidar un important guardó europeu

Alexia Putellas ha tingut un any estratosfèric. La migcampista ha guiat el seu Futbol Club Barcelona a l’obtenció de la Supercopa, la Copa, la Lliga i el subcampionat de la UEFA Champions League. Ho ha fet en qualitat de capitana i líder espiritual, però també com a millor jugadora del conjunt de Jonatan Giráldez. Ha marcat 33 gols i ha concedit 18 assistències. I tot plegat ha estat suficient perquè la UEFA la nomini com una de les tres millors jugadores del curs en qüestió, el 2021/2022, i per tant a guanyar el premi de la Millor Futbolista de l’Any de la UEFA.

La catalana competeix, doncs, amb Beth Mead, davantera de l’Arsenal, i Lena Oberdorf, migcampista del Wolfsburg. Una elecció que ha tingut molt en compte també l’Eurocopa disputada fa poc. I és que sorprèn que no hi hagi cap futbolista del club que va aixecar el títol europeu i que es va exhibir contra el Barça a la final de Torí: l’Olympique de Lió. Sorprèn l’absència d’Ada Hegerberg, Catarina Macario o Wendie Renard, artífexs del triomf continental i també del nacional en la Lliga francesa.

La temporada de l’anglesa Beth Mead

Sigui com sigui, Alexia parteix com a favorita. Beth Mead ha tingut una bona temporada, ja que amb els seus onze gols anotats i les vuit assistències fetes a la FA Women’s Super League ha ajudat que l’Arsenal obtingui el subcampionat i lluiti pel campionat amb el Chelsea fins la darrera jornada, i que a Europa les gunners fessin un bon paper, assolint els quarts de final i caient contra el Wolfsburg.

Però el més important ha estat el seu paper a l’Eurocopa, on ha liderat la selecció d’Anglaterra a aixecar el títol a casa seva. En total, comptant club i selecció, la de Whitby ha computat 19 gols i 21 assistències. D’aquestes xifres, ha marcat sis gols i ha fet cinc assistències a l’europeu, i això l’ha situat com a màxima anotadora i màxima assistent del mateix.

L’any de l’alemanya Lena Oberdorf

Pel que fa a Oberdorf, l’alemanya no brilla tant per les seves xifres, ja que exerceix com a migcampista. Comptant club i selecció, ha fet tres gols i sis assistències. Però el que se li valora és el rendiment que ha donat perquè el Wolfsburg guanyés la seva setena Bundesliga i perquè assolissin unes meritòries semifinals a la Champions, on van caure amb honor contra el Barça; i perquè la Mannschaft es fes amb el subcampionat europeu.

Finalment, i per motius obvis, a Alexia se li ha compatibilitzat només el seu rendiment a nivell de clubs. La molletana ha estat vital per les fites esmentades. De fet, ha estat la màxima golejadora de la Champions. Però una greu lesió la va impedir participar a l’Eurocopa. Tot i això, parteix com a favorita per guanyar un guardó que ja va rebre fa un any. En la gala de 2021, el Barça va fer un triplet, ja que en segon lloc va quedar Jennifer Hermoso i, en tercer, Lieke Martens.



Més notícies
Alexia Putellas, durant l'entrenament amb Espanya en el qual s'ha lesionat greument | @alexiaputellas
L’emocionant discurs d’Alexia després de conèixer la seva greu lesió
Notícia: L’emocionant discurs d’Alexia després de conèixer la seva greu lesió
Comparteix
Boniques paraules de la blaugrana, que es perdrà l'Eurocopa amb la selecció espanyola
Alèxia Putellas celebra un gol | Europa Press
Alèxia Putellas, primera catalana que guanya una Pilota d’Or
Notícia: Alèxia Putellas, primera catalana que guanya una Pilota d’Or
Comparteix
La jugadora de Mollet del Vallès ha estat escollida com a millor futbolista del món
Alèxia Putellas, jugadora del Barça | UEFA
El cicle que Alèxia Putellas espera tancar a la final de Champions
Notícia: El cicle que Alèxia Putellas espera tancar a la final de Champions
Comparteix
La capitana del Barça, a més, valora l'expectació aixecada amb el partit a Catalunya
Alèxia Putellas, al Camp Nou | @FCBfemeni
El missatge d’Alèxia Putellas al barcelonisme en una jornada històrica
Notícia: El missatge d’Alèxia Putellas al barcelonisme en una jornada històrica
Comparteix
La capitana ha liderat el joc de l'equip blaugrana i ha marcat un dels cinc gols al Madrid

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa