Món Esport
El possible nou rival del Barça al Gamper també inclou el retorn d’un vell conegut

El Futbol Club Barcelona ja hauria trobat un nou i definitiu rival per al Trofeu Joan Gamper que se celebrarà aquest estiu. Després que la Roma de José Mourinho hagi declinat sorprenentment la invitació per al certamen, ara, només un dia després que es fes pública la notícia, segons el diari Sport el club blaugrana ha trobat un equip substitut de més entitat i també amb una certa dosi de morbo: el Milan.

D’aquesta manera, l’entitat catalana ja hauria resolt el problema i ja hauria aconseguit que tant el seu equip masculí com el femení tinguin contrincants per a la seva presentació davant el públic barcelonista, en la festa del Barça per excel·lència. Com ja va succeir la temporada passada, homes i dones se citaran el mateix dia, al mateix estadi i contra el mateix equip. Fa un any va passar contra la Juventus, i ara serà contra el Milan. Això sí, en aquesta ocasió, es tornarà al Camp Nou.

El retorn d’Ibrahimović i els altres al·licients del Milan al Gamper

En termes del Milan masculí, per una banda hi ha l’al·licient que l’equip entrenat per Stefano Pioli és el vigent campió de la Serie A italiana. Ha aixecat el títol després d’una sequera de deu anys. Per tant, l’examen per als de Xavi Hernández serà encara més exigent que el que hauria estat contra l’equip romà. Això sí, la circumstància de la victòria al campionat domèstic no implica que aquell Milan sigui el mateix equip. I aquí és quan sorgeix el morbo: el que serà un dels fitxatges del Barça aquest estiu, el migcampista Franck Kessié, jugarà contra el seu anterior equip. Amb els rossoneri acaba contracte, i arribarà lliure a la xavineta.

La presència del Milan al Camp Nou també implicarà ni més ni menys que el retorn de Zlatan Ibrahimović a l’estadi que el va gaudir durant la temporada 2009/2010. Si bé el veterà davanter va acabar molt malament amb el tècnic blaugrana de llavors, Pep Guardiola, entre l’afició blaugrana no va quedar pas un mal regust de boca amb el suec a causa del notable rendiment que va oferir substituint Samuel Eto’o. Serà el seu segon retorn al Camp Nou, ja que ja ho va fer amb la samarreta del Paris Saint-Germain la temporada 2014/2015.

També trepitjaran la gespa de l’estadi català altres futbolistes de renom, com el campió del món francès Olivier Giroud, el defensa danès Simon Kjaer o el jove defensa Daniel Maldini, fill i net de les dues llegendes amb el mateix cognom; així com dos exmadridistes: el defensa Theo Hernández i el migcampista Brahim Díaz.

La quarta vegada del Milan al Gamper

Aquesta serà la quarta vegada que el club set vegades campió d’Europa participa al Gamper. Ja ho va fer l’any 1986, quan va ser eliminat a la semifinal d’aquella edició pel Barça amb un 3-1 i va perdre contra el Tottenham en el partit per el tercer i quart lloc; l’any 2004, quan els blaugranes, ja en un format a partit únic i per tant directament en la final es van imposar per 2-1, i l’any 2010, en aquell matx que va suposar el retorn de ni més ni menys que Ronaldinho al Camp Nou, en pertànyer a l’equip del nord d’Itàlia. Aquella contesa va acabar amb un 1-1, i els de Guardiola es van endur el trofeu en la tanda de penals amb un 3-1.

Les principals armes i la trajectòria del Milan femení

D’altra banda, pel que fa al duel femení entre les catalanes i les italianes, cal recordar que Laia Codina, nova incorporació blaugrana, va estar cedida el darrer curs a les segones. En aquest cas, l’equip de Jonatan Giráldez no tindrà al seu davant un rival d’una gran entitat, si bé les de Maurizio Ganz tindran arguments per complicar les coses. Aquests passaran especialment per les botes de la davantera francesa Lindsey Thomas i la italiana Valentina Bergamaschi.

Les rossoneri van acabar la Serie A de la temporada en tercera posició, per darrere de les actuals dominadores del país transalpí, la Juventus, i de la Roma. Aquesta secció va ser fundada l’any 2018, i més enllà de les bones actuacions que han tingut a nivell nacional, havent assolit un subcampionat de lliga i un de copa, encara no han guanyat cap títol. En la seva única experiència continental, la temporada passada, van ser eliminades en la darrera ronda prèvia a la fase de grups pel Hoffenheim alemany.



Més notícies
José Mourinho, entrenador de la Roma | Europa Press
La Roma de Mourinho deixa plantat el Barça per al Trofeu Joan Gamper
Notícia: La Roma de Mourinho deixa plantat el Barça per al Trofeu Joan Gamper
Comparteix
El club blaugrana es queda sense rival per a la seva festa i haurà de buscar un nou rival en el proper mes i mig
Els jugadors del Barça celebren un gol | Twitter FC Barcelona
Memphis anima un dia dur pels culers i atorga el Gamper al Barça (3-0)
Notícia: Memphis anima un dia dur pels culers i atorga el Gamper al Barça (3-0)
Comparteix
Els blaugranes superen a la Juventus per 3 a 0 gràcies als gols de Memphis, Braithwaite i Riqui Puig
Rafa Márquez, en arxiu | Europa Press
Rafa Márquez substituirà Sergi Barjuan a la banqueta del filial del Barça
Notícia: Rafa Márquez substituirà Sergi Barjuan a la banqueta del filial del Barça
Comparteix
Món Esport ha pogut confirmar que el club executarà aquesta decisió i la farà oficial ben aviat
Robert Lewandowski, davanter polonès | Europa Press
Una trucada entre Laporta i Lewandowski acaba amb una exigència del jugador
Notícia: Una trucada entre Laporta i Lewandowski acaba amb una exigència del jugador
Comparteix
El davanter polonès hauria demanat al president del Barça que executi el fitxatge abans del 12 de juliol

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa