Món Esport
Rafa Márquez substituirà Sergi Barjuan a la banqueta del filial del Barça

El Futbol Club Barcelona cessarà Sergi Barjuan com a entrenador del filial i el seu lloc l’ocuparà el també exjugador blaugrana Rafa Márquez. Segons ha pogut confirmar Món Esport, l’entitat culer ha pres aquesta decisió i està a punt d’executar-la i fer-la oficial. De fet, ja ha anunciat que Barjuan deixa el filial. D’aquesta manera, en la temporada en la qual el Barça B canviarà de nom i passarà a dir-se Barça Atlètic, també hi haurà una permuta important a la banqueta.

Rafa Márquez, una aposta de Joan Laporta

El president del Barça, Joan Laporta, ja va intentar incorporar Rafa Márquez a l’estructura tècnica del club, però no ho va poder aconseguir en el moment en què es va convertir en màxim dirigent del club l’any passat. De tota manera, la bona relació que manté amb l’exjugador mexicà des que el va fitxar com a jugador la temporada 2003-2004 ha fet que no li hagi perdut ni la pista, ni el contacte en cap moment i és per això que ara es convertirà en entrenador del filial.

Tot i això, cal tenir en compte que Márquez no ha tingut fins ara cap gran experiència a les banquetes. Un cop es va retirar l’any 2018, va començar a treballar com a director esportiu a l’Atlas mexicà, el mateix club en el qual va debutar com a futbolista. Posteriorment, després d’una temporada amb els zorros, va esdevenir entrenador de l’equip juvenil de la Real Sociedad Deportiva Alcalá espanyola, però aquella etapa només va durar mig any, entre finals de 2020 i principis de 2021. Així doncs, tindrà un gran repte al capdavant del Barça Atlètic.

El futur de Sergi Barjuan podria mantenir-se al Barça

Els motius que han portat el club a prendre aquesta decisió no acaben de ser del tot clars, ja que quan va acabar el curs passat el mateix Sergi Barjuan va explicar que ell confiava a continuar una temporada més. Tanmateix, és probable que els seus resultats irregulars hagin empès el Barça a prendre aquesta decisió, de la mateixa manera que l’aposta de Márquez també està relacionada amb la bona relació entre el mexicà i l’actual entrenador del primer equip blaugrana, Xavi Hernández.

No obstant això, tampoc no està gens clar el futur de Sergi Barjuan. En cap cas s’ha de donar per descartada la seva continuïtat al club i podria incorporar-se a algun altre àmbit del Barça. De fet, el president Laporta ha parlat molt bé d’ell en diverses ocasions, sobretot quan va assumir la responsabilitat de dirigir el primer equip de forma interina, entre l’acomiadament de Ronald Koeman i l’arribada de Xavi Hernández.



Més notícies
Robert Lewandowski, davanter polonès | Europa Press
Una trucada entre Laporta i Lewandowski acaba amb una exigència del jugador
Notícia: Una trucada entre Laporta i Lewandowski acaba amb una exigència del jugador
Comparteix
El davanter polonès hauria demanat al president del Barça que executi el fitxatge abans del 12 de juliol
Víctor Font, excandidat a la presidència del Barça | Europa Press
Víctor Font reapareix un any i mig després i ataca Laporta amb duresa
Notícia: Víctor Font reapareix un any i mig després i ataca Laporta amb duresa
Comparteix
L'excandidat a la presidència del Futbol Club Barcelona ha ofert una roda de premsa per presentar una proposta de reforma dels estatuts
Joan Laporta, en roda de premsa | FC Barcelona
Tots els detalls sobre la primera palanca econòmica que activarà el Barça
Notícia: Tots els detalls sobre la primera palanca econòmica que activarà el Barça
Comparteix
El club cedirà el 10% dels drets televisius a l'empresa estatunidenca Sixth Street durant 25 anys
Ronald Koeman, exentrenador del Barça, i Joan Laporta, president del mateix | Europa Press
Koeman torna a la càrrega contra Laporta i assenyala una actitud seva
Notícia: Koeman torna a la càrrega contra Laporta i assenyala una actitud seva
Comparteix
El neerlandès també ha assegurat que "el Barça viu del passat, del 4-3-3" en una entrevista a Esport3

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Culé. a juny 29, 2022 | 07:43
    Culé. juny 29, 2022 | 07:43
    Caram!. No tenía idea de què se'n havia fet de Rafa Màrquez. Molt bé!. Un altre canvi de nom?. Abans se n'havia dit "Condal" del Barça B.
  2. Icona del comentari de: Laporta dimissió!!! a juny 29, 2022 | 14:49
    Laporta dimissió!!! juny 29, 2022 | 14:49
    La veritat és què el Barça B no val res. Absolutament res i no aixeca cap. Si juguesim a segona i anesim liders llavors podríem nodrid el primer equip. L'Araujo, en Gavi i algún altre són jugadors bonets, no són cracks.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa