Món Esport
La Roma de Mourinho deixa plantat el Barça per al Trofeu Joan Gamper

El Futbol Club Barcelona ha anunciat que el que havia de ser el rival al Trofeu Joan Gamper d’enguany, la Roma de José Mourinho, finalment no acudirà a la cita. No ha transcendit el motiu de l’inesperat canvi de decisió. D’aquesta manera, el club blaugrana haurà de buscar un rival i tindrà només un mes i mig per fer-ho.

En un comunicat, el club ha informat que els italians han rescindit el contracte “unilateralment i sense causa”. A més, ha deixat clar que entre dilluns i dimarts es retornarà “l’import de les localitats ja adquirides”, i ha recalcat que “la suspensió d’aquests partits s’ha degut a circumstàncies alienes al FC Barcelona, per la voluntat exclusiva de la Roma”.

Un doble problema: per al masculí i per al femení

Hi ha un doble problema, perquè, com en l’edició anterior, es pretén ajuntar en el mateix marc del Gamper les presentacions dels dos primers equips de futbol del club. És a dir, que el masculí disputi el seu partit habitual però que també ho faci el femení. L’any passat va succeir a l’Estadi Johan Cruyff amb la Juventus, i ara, de moment, no hi ha rival.

Això, òbviament, ha molestat al si del Barça. Tant ha estat així, que en el mateix comunicat esmentat ha anunciat que “l’Àrea Legal del Club està estudiant les accions oportunes per reclamar a l’equip italià els danys i els perjudicis que aquesta inesperada i injustificada decisió causi el FC Barcelona i els seus aficionats”. Aquest torneig estiuenc es disputarà el dissabte 6 d’agost al Camp Nou.

L’historial de Mourinho amb i contra el Barça

Per tant, el barcelonisme es quedarà sense gaudir del retorn d’un dels seus enemics més reconeguts. La història de Mourinho amb el Barça és molt curiosa. I és que en primera instància hi va treballar, com a traductor de l’exentrenador culer Bobby Robson, i durant l’etapa de Josep Lluis Núñez i posteriorment de Joan Gaspart com a presidents. Després, va esdevenir tècnic a l’elit per protagonitzar moltes batalles amb els catalans.

Primer, el portuguès, dirigint el Chelsea, se les va veure amb el Barça de Frank Rijkaard. En la temporada 2004/2005 va aconseguir eliminar els catalans, en una eliminatòria de vuitens de final molt intensa. El pèssim estat de la gespa de l’estadi de Stamford Bridge a la tornada va complicar molt les coses per a Ronaldinho i companyia, que també van patir un gol en contra tan decisiu com injust.

El curs següent, Mourinho i el Barça es van tornar a creuar. Va ser en la mateixa instància, i amb un grau d’intensitat encara més alt. Molts culers encara recorden el joc dur d’aquell Chelsea, que es va saldar amb la cèlebre entrada d’Asier del Horno a Leo Messi i la posterior targeta vermella al defensa blue. Aquella vegada, els blaugranes van eliminar els londinencs, i Mourinho va lamentar a la roda de premsa que “els catalans fan teatre del bo”, tot fent al·lusió a l’acció esmentada de Messi.

La rivalitat Mourinho-Barça ja estava en gestació. I va acabar de néixer anys després. En aquest cas, el portuguès entrenava l’Inter de Milà. I a l’altra banqueta hi havia Pep Guardiola. Italians i catalans es van trobar a les semifinals de la Champions del curs 2009/2010, després d’haver jugat entre ells ja a la fase de grups. La situació era brutal per al Barça: podien accedir a una final que s’anava a disputar ni més ni menys que a l’estadi Santiago Bernabéu, del Reial Madrid, i optar a ser el primer club en guanyar dues Champions consecutives en el nou format.

Però aquell Inter, en una eliminatòria encara més intensa i polèmica, que les anteriors esmentades, va eliminar els catalans. I Mourinho va deixar una nova imatge icònica: quan l’àrbitre de la tornada va xiular el final al Camp Nou, ell va sortir corrent a la gespa i a assenyalar la graderia, tot dedicant, de manera irònica, aquella victòria, mentre els treballadors del club van activar els famosos aspersors.

I la resta és història. Perquè la trajectòria de Mourinho el va dur al Madrid en la segona temporada de la segona etapa de Florentino Pérez com a president dels blancs. I allà Mourinho i els culers van tenir moltes batalles, amb diferents resultats: des de la històrica maneta blaugrana al Camp Nou l’any 2010 a la dolorosa desfeta per 1-2 l’any 2012 també a la Lliga. Finalment, però, no hi haurà duel Mourinho-Barça ni duel Mourinho-Xavi.



Més notícies
Imatge del Camp Nou | FC Barcelona
El rival del Barça al Gamper no podria ser més morbós
Notícia: El rival del Barça al Gamper no podria ser més morbós
Comparteix
El club ha anunciat que l'equip femení i el masculí s'enfrontaran a la Roma de José Mourinho
Els jugadors del Barça celebren un gol | Twitter FC Barcelona
Memphis anima un dia dur pels culers i atorga el Gamper al Barça (3-0)
Notícia: Memphis anima un dia dur pels culers i atorga el Gamper al Barça (3-0)
Comparteix
Els blaugranes superen a la Juventus per 3 a 0 gràcies als gols de Memphis, Braithwaite i Riqui Puig
Les jugadores del Barça celebren un gol | Twitter FC Barcelona
El Barça converteix el primer Gamper femení en un festí (6-0)
Notícia: El Barça converteix el primer Gamper femení en un festí (6-0)
Comparteix
Les blaugranes han encarrilat el partit amb cinc gols en 27 minuts
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Xavi torna abans de les vacances i convoca una reunió d’urgència
Notícia: Xavi torna abans de les vacances i convoca una reunió d’urgència
Comparteix
L'entrenador del Barça, preocupat pel mercat de fitxatges, s'ha trobat amb Mateu Alemany a les instal·lacions del club

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pueden invitar al Girona. a juny 27, 2022 | 22:33
    Pueden invitar al Girona. juny 27, 2022 | 22:33
    Y con este rival, la charlotada independentista será un éxito.
    • Icona del comentari de: Quim a juny 28, 2022 | 16:38
      Quim juny 28, 2022 | 16:38
      Ja tenim al inútil del dia,?
  2. Icona del comentari de: Anònim a juny 28, 2022 | 07:47
    Anònim juny 28, 2022 | 07:47
    Ja us ho fareu.
  3. Icona del comentari de: un culer a juny 28, 2022 | 12:05
    un culer juny 28, 2022 | 12:05
    Per mi al Gamper la U A HORTA !!
  4. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juny 28, 2022 | 12:06
    Doctor Strangelove juny 28, 2022 | 12:06
    No volen anar a jugar contra l'equip de l'Ovrebo i ho trobo normal. Sense els referee's s'ha tornat un equip d'anar per casa! Doc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa