Memphis anima un dia dur pels culers i atorga el Gamper al Barça (3-0)

El Barça s’ha endut el Trofeu Joan Gamper en vèncer a la Juventus per 3 a 0. Aquest partit ha arribat en un dels dies més difícils de la història pels aficionats blaugranes, ja que Messi s’ha acomiadat del club aquest diumenge. No obstant així, els culers han pogut desconnectar una mica gràcies a la bona actuació d’un Barça liderat per Memphis, que ha fet un gol i ha servit un altre a Braithwaite. Riqui Puig ha fet el tercer al temps afegit.

El primer gol de l’era post Messi ha trigat tres minuts a arribar. Demir ha rebut la pilota a tres quarts de camp després d’una errada de la defensa italiana i ha fet una passada en profunditat per Memphis. L’holandès ha controlat tot sol davant Szczesny i ha definit amb un xut ras al primer pal. Però aquest gol no ha fet oblidar l’argentí. Al minut 10, part de l’estadi Johann Cruyff ha entonat càntics de “Messi, Messi”. Poc després, ha arribat la primera ocasió de la Juventus per mitjà d’una fuetada de Cristiano Ronaldo dins l’àrea que ha refusat Neto.

Al minut 30, Demir ha estat a punt de fer el segon amb un xut creuat després de recuperar una pilota dins l’àrea rival. Aquest cop ha refusat el porter visitant. Tot seguit, Griezmann ha pogut ampliar la diferència al marcador, però l’àrbitre ha invalidat el seu gol per posició antireglamentària de Braithwaite, tot i que el danès estava en posició legal. Abans del descans, Ronaldo ha disposat d’una nova ocasió en provar un xut creuat dins l’àrea que ha desviat Neto.

La Juventus ha estat a prop d’empatar només començar el segon temps amb un xut potent de Chiesa des de la frontal que ha refusat el porter blaugrana. Però finalment el gol ha arribat a l’altra porteria, quan Memphis ha servit un córner i Braithwaite ha rematat lliure de marca al fons de la xarxa. Amb el 2 a 0 al marcador, Koeman ha donat entrada a Emerson, que ha debutat amb el Barça, i a Umtiti, que ha estat rebut amb alguns xiulets per part de l’afició.

El partit ha baixat força el ritme als minuts finals. Tot i això, hi ha hagut temps perquè Riqui Puig fes un golàs al temps afegit. El migcampista ha realitzat un xut col·locat des de la frontal que ha anat directe a l’escaire de la porteria rival. Després de posar punt final a la pretemporada, el primer partit de Lliga del Barça tindrà lloc diumenge 15 d’agost a les 20:00, quan els blaugranes rebin la Reial Societat al Camp Nou.