Món Esport
Es fa oficial el nou càrrec de Jordi Cruyff al Barça
  • CA

El Futbol Club Barcelona ha signat aquest divendres el contracte de Jordi Cruyff com a nou director esportiu del club. Com s’ha explicat en un comunicat, el neerlandès exercia aquest paper des del passat 1 de juliol, però ha estat ara quan s’ha fet el nomenament oficial. D’aquesta manera, abandona definitivament la seva posició de director de l’àrea internacional de futbol i arriba a una molt més important. Com a director esportiu, Cruyff continuarà tenint molt de poder en la presa de decisions.

El també exfutbolista va arribar al club i va rebre aquest primer rol l’estiu de 2021. Ho va fer desvinculant-se del Shenzhen xinès, club que entrenava des de 2020, i posant-se sota les ordres de Mateu Alemany, secretari de futbol del club. Des de llavors, Cruyff ha esdevingut vital especialment en les finestres dels mercats de fitxatges d’hivern de la temporada 2021/2022 i d’estiu de l’actual.

De fet, en el mateix comunicat esmentat, el club valora que Cruyff “ha tingut una participació activa en els dos darrers mercats de fitxatges, com a integrant de la Comissió Esportiva”. En aquests períodes, el Barça ha fet grans contractacions. A l’hivern va fitxar Pierre-Emerick Aubameyang, que va solucionar la preocupant manca de gol de l’equip de Xavi Hernández i que es va guanyar el cor de l’afició, Dani Alves, per arreglar els problemes al lateral dret, i Adama Traoré i Ferran Torres, per establir més competència en la parcel·la ofensiva.

I durant aquest darrer estiu ell i els seus companys ho han fet meravellosament. Han fet un gran rentat de cara al conjunt blaugrana, amb les arribades de Robert Lewandowski, Raphinha, Franck Kessié, Andreas Christensen, Jules Koundé, Marcos Alonso i Héctor Bellerín. I també ha assolit la renovació d’un Ousmane Dembélé que està més en forma que mai. Així les coses, Cruyff tindrà el càrrec que anteriorment han ostentat Éric Abidal, Andoni Zubizarreta, Robert Fernández, Pep Segura o Txiki Begiristain.

La trajectòria de Jordi Cruyff com a jugador, entrenador i director esportiu

El neerlandès, de fet, ja va exercir com a tal a l’AEK de Larnaca xipriota i al Maccabi de Tel-Aviv israelià. La seva tasca en aquest segon va permetre a l’equip de l’Orient Mitjà guanyar tres lligues domèstiques després d’estar una dècada sense aconseguir guanyar ni una, així com exercir un bon paper a l’Europa League de la temporada 2013/2014, aconseguint passar la fase de grups. També el va retornar, deu anys després, a una fase de grups de la Champions (la temporada 2015/2016).

Més enllà d’aquestes experiències, la carrera de Jordi Cruyff també destaca per les seves etapes, com a futbolista, al Barça, entre 1993 i 1996, el Manchester United, entre 1996 i 1998, o l’Alabès, entre 2000 el 2003, i amb el que va ser importantíssim, entre altres coses, per haver marcat un gol a les acaballes del temps reglamentari de la històrica final de Copa de la UEFA davant del Liverpool el 4-4 provisional (finalment, a la pròrroga, els anglesos es van imposar per 5- 4). Cruyff, a més, ha estat l’entrenador del Maccabi, del Chongqing Lifan xinès i de l’esmentat Shenzhen FC.



Més notícies
Xavi Hernández, entrenador del Barça | FC Barcelona
Una absència destacada a la convocatòria de Xavi
Notícia: Una absència destacada a la convocatòria de Xavi
Comparteix
El Barça buscarà aquest dissabte contra l'Elx mantenir el seu pas de creuer a la Lliga
Ansu Fati, jugador del Barça | Europa Press
La confessió de Xavi sobre Ansu Fati
Notícia: La confessió de Xavi sobre Ansu Fati
Comparteix
El tècnic del Barça explica per què el davanter ha tingut un paper testimonial en diversos partits de l'inici de temporada
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Europa Press
Revelen una opinió de Guardiola que agradarà molt als culers
Notícia: Revelen una opinió de Guardiola que agradarà molt als culers
Comparteix
Manel Estiarte ha explicat que al tècnic de Santpedor li va agradar molt el Barça en el partit contra el Bayern
Raphinha, durant un partit | Europa Press
Relat colpidor de la duríssima infantesa de Raphinha al Brasil
Notícia: Relat colpidor de la duríssima infantesa de Raphinha al Brasil
Comparteix
Al davanter del Barça li ha costat moltíssim arribar on és ara

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa