Món Esport
Laporta deixa clar que cal baixar encara més els sous dels jugadors

Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, ha obert la reunió del senat del club celebrada a l’Auditori 1899 del Camp Nou fent un diagnòstic de la situació econòmica del mateix. Ho ha fet donant dades per demanar el suport dels socis compromissaris en el gran referèndum que se celebrarà el 16 de juny vinent, per tal d’aprovar la venda de fins el 49’9% de BLM i el 25% dels ingressos televisius.

“Hem passat d’estar morts a estar a la UCI”

El dirigent ha admès, en primer lloc, que quan va començar la segona etapa al capdavant del club “estàvem pràcticament morts. Hem buscat solucions de manera discreta, per no generar expectatives. Ho hem fet reduint l’endeutament, estalviant costos financers, reduint la despesa i reduint la nòmina esportiva. Substancialment, però no suficientment. També hem estat intentant generar més ingressos, i hem aconseguit nous patrocinadors dels quals la temporada que ve veurem els resultats. Hem passat d’estar morts a estar a la UCI“. Per tant, aquí Laporta ha deixat molt clar que pretenen baixar encara més els salaris dels esportistes blaugranes.

A continuació, el líder culer ha insistit en que impediran que el club passi a ser una societat anònima, tot recordant que “continuarem sent els propietaris sempre. Tot és amb aquest objectiu”. En consonància amb això, ha reivindicat als 101 senadors assistents que “no us mereixeu una derrama, no sou responsables de la situació que estan patint. No sou responsables de la mala gestió de la junta directiva anterior. Això ho descartem. I aquí entren les palanques. Són opcions que tenim. Mecanismes per readreçar la situació econòmica, reflotar el club i que continuem sent propietaris de l’entitat”.

En aquest sentit, ha accentuat el motiu de la reunió: la reivindicació de les dues palanques que la junta espera aprovar la setmana següent. I és que segons el seu home principal, “si ens fan confiança, posarem mecanismes que readreçaran la direcció del club i podrem retornar l’endeutament d’una manera sostinguda, i fer inversions necessàries als nostres equips professionals per fer-los més competititus. Això és fonamental en aquests moments. Aixo voldrà dir que si els socis i socies ens permeten activar aquestes palanques, el malalt passarà de la UCI a planta, se li faran les darreres cures i acabarem sortint de l’hospital i fent una vida normal. Això és el que succeirà si el dia 16 ens tornen a fer confiança”.

El problema del Barça amb els sous

Per tant, amb tot plegat, ha quedat encara més clar que la situació és nefasta. Però que hi ha solucions. Segons Laporta, una d’elles radica en l’activació de les cèlebres palanques. Però com ha deixat clar, també en la baixada dels salaris dels esportistes que integren el club. I especialment dels del primer equip masculí de futbol, que són els qui més cobren.

Tal com va apuntar en una entrevista a RAC1 el vicepresident econòmic del club, Eduard Romeu, la massa salarial blaugrana “duplica la del Bayern de Munic. La nostra plantilla cobra uns 560 milions d’euros, mentre que la del Bayern està sobre els 300 i el nostre principal competidor a la Lliga, el Madrid, sobre els 400″. És a dir, els jugadors del Barça cobren en total gairebé el doble del Bayern, un equip amb una plantilla objectivament millor, i gairebé 200 milions d’euros més que el Reial Madrid, vigent campió d’Europa i de la Lliga.



Més notícies
Eduard Romeu, vicepresident econòmic del Barça | Europa Press
El Barça es despulla i revela problemes econòmics molt greus
Notícia: El Barça es despulla i revela problemes econòmics molt greus
Comparteix
El vicepresident econòmic del club, Eduard Romeu, ha estat entrevistat a RAC1
Sergi Roberto, jugador del Barça | Europa Press
El nou contracte de Sergi Roberto que li exigirà un alt rendiment
Notícia: El nou contracte de Sergi Roberto que li exigirà un alt rendiment
Comparteix
El reusenc firmarà la setmana que ve la seva renovació amb el Barça
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Laporta idea un pla per no caure en els mateixos errors que Bartomeu
Notícia: Laporta idea un pla per no caure en els mateixos errors que Bartomeu
Comparteix
El president del Barça imposarà un límit salarial que cap jugador podrà creuar
Joan Laporta, president del Barça | FC Barcelona
Guardiola contradiu Laporta per la seva gestió del Barça
Notícia: Guardiola contradiu Laporta per la seva gestió del Barça
Comparteix
L'entrenador del Manchester City ha llançat un petit dard enverinat al seu amic: "S'ha d'assumir un perfil més baix"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El Tito Cruyff a juny 08, 2022 | 22:47
    El Tito Cruyff juny 08, 2022 | 22:47
    Vols dir Laporta què no ets un tomàquet i què no en tens ni pu** idea de fer fitxatges?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa