Món Esport
Laporta idea un pla per no caure en els mateixos errors que Bartomeu

Joan Laporta té un pla. La situació econòmica del Futbol Club Barcelona és molt greu i s’han acabat les bromes. Com va dir el vicepresident econòmic, Eduard Romeu, recentment en una entrevista, el gran problema del Barça és la massa salarial heretada de l’època de Josep Maria Bartomeu, la qual actualment es troba en 560 milions d’euros, cosa que duplica la del Bayern de Munic i supera en gairebé dos-cents milions la del Reial Madrid. Així doncs, el gran objectiu actual de la junta directiva és aplicar una rebaixa salarial massiva per aturar en sec aquesta problemàtica.

La nova política salarial de Joan Laporta

En primer lloc, segons informa Ràdio Barcelona, el primer pas per acabar amb els sous desorbitats serà imposar un límit salarial dins del club. Dit d’una altra manera, cap jugador podrà cobrar més de deu milions d’euros nets anuals. De fet, això ja s’ha aplicat en tots els fitxatges que ha fet Laporta des que ha arribat, però ara, a més a més, es demanarà als futbolistes que tenen contractes vigents de l’època de Josep Maria Bartomeu que s’ajustin a aquesta normativa interna. Això podria afectar jugadors com Sergio Busquets, Jordi Alba o Frenkie de Jong, que si bé no es pot conèixer amb exactitud el seu sou, se sap que entren dins de l’esglaó més alt de l’escala salarial del Barça i això, tenint en compte com es negociava a l’època de Bartomeu, suposa un valor altíssim que podria superar aquests deu milions.

En aquest sentit, aquesta nova política salarial hauria impedit el fitxatge de jugadors com Antonio Rüdiger o Mohamed Salah, segons informa el diari As, ja que demanaven un sou més elevat. D’altra banda, qui sí que hauria accedit a entrar en aquests límits és Robert Lewandowski, qui cobraria uns nou milions d’euros anuals en cas de fitxar pel Barça. En definitiva, l’objectiu del club és reduir la massa salarial a uns 400 milions, on es troba el Madrid actualment, i aquesta rebaixa serà un pas imprescindible per dur a terme aquesta estratègia tan important per sanejar l’economia de la institució blaugrana.



Més notícies
Robert Lewandowski, jugador del Bayern | Europa Press
Lewandowski mostra rebuig cap al Bayern i només pensa en el Barça
Notícia: Lewandowski mostra rebuig cap al Bayern i només pensa en el Barça
Comparteix
Les declaracions del davanter polonès són cada vegada més lapidàries
Marc-André ter Stegen, jugador del Barça | Europa Press
El canvi que farà el Barça a la seva porteria
Notícia: El canvi que farà el Barça a la seva porteria
Comparteix
Els plans de Xavi Hernández per a aquesta posició
Ángel di María, jugador argentí | Europa Press
La increïble oportunitat de mercat que vol aprofitar el Barça
Notícia: La increïble oportunitat de mercat que vol aprofitar el Barça
Comparteix
El club català podria perfeccionar la davantera del masculí amb Ángel di María, qui arribaria lliure
Joan Laporta, president del Barça | FC Barcelona
Guardiola contradiu Laporta per la seva gestió del Barça
Notícia: Guardiola contradiu Laporta per la seva gestió del Barça
Comparteix
L'entrenador del Manchester City ha llançat un petit dard enverinat al seu amic: "S'ha d'assumir un perfil més baix"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa