Món Esport
El Barça incorporarà un nou exjugador blaugrana a la seva àrea tècnica

El Futbol Club Barcelona incorporarà l’exjugador blaugrana Javier Saviola a la seva àrea tècnica. Segons ha informat el mitjà Relevo, l’argentí, concretament, treballarà en el Juvenil A masculí com a segon tècnic, acompanyant Óscar López. Ho farà per substituir Albert Sánchez, qui pujaria al filial culer per seguir exercint allà com a ajudant. Per tant, aquesta seria la tercera gran incorporació d’un exjugador del club que fa la junta directiva de Joan Laporta.

Els tres grans retorns oficials

I és que aquest dimecres, tal com ha informat Món Esport, el Barça ha contractat un altre exjugador culer, Rafa Márquez, com a entrenador precisament del filial. De fet, l’esmentat Sánchez acompanyaria el mexicà. A més, com ja és sabut, des del passat mes de novembre el mite barcelonista Xavi Hernández entrena el primer equip. A més, el president de l’entitat catalana també compta amb la feina del també exjugador blaugrana Deco en la tasca del control del mercat brasiler. Es dona la circumstància que tots quatre van jugar junts al Camp Nou.

La trajectòria de Saviola al Barça

Saviola, doncs, torna a la que va ser casa seva durant quatre temporades. El conejo va aterrar al Barça l’estiu de l’any 2001, després de brillar al River Plate argentí. Allà va deixar molt bones sensacions i, després de completar un gran Mundial sub-20, la junta dirigida per Joan Gaspart va abonar 36 milions d’euros a canvi dels seus serveis.

Després d’uns tres primers anys bons, l’entorn de l’argentí va convenir una cessió d’un curs al Mònaco. Va ser l’estiu de 2004, just després que l’equip monegasc assolís el subcampionat de la UEFA Champions League. I allò va ser l’inici d’un carrusel de moviments. Després d’un bon any a la Ligue 1, havia de tornar al Barça. Però l’equip entrenat llavors per Frank Rijkaard ja comptava amb Ronaldinho, Samuel Eto’o, Ludovic Giuly i un jove Leo Messi.

Saviola no hi tenia espai, i per això va marxar cedit al Sevilla. Allà va esdevenir clau en la consecució de la Copa de la UEFA dels andalusos. Però la cessió va acabar i l’argentí va tornar a Can Barça. Això sí, en el seu quart i definitiu any al club blaugrana la seva participació va caure. Va ser important només quan Eto’o es va lesionar. Malgrat això, va assolir bones xifres. El seu periple al Camp Nou va acabar amb 72 gols en 174 partits i, per tant, quasi un gol cada dos partits.

L’estiu de l’any 2007 Saviola acabava contracte amb el Barça i, donat l’overbooking ofensiu en l’equip de Rijkaard, es va decidir no renovar-lo. I què va passar? Que el Madrid hi va pescar. El club presidit llavors per Ramón Calderón va fitxar Saviola. Això sí, en dues temporades a la capital espanyola, mai s’hi va consolidar. I això va provocar que marxés al Benfica, on va retrobar les bones sensacions. Tres anys a Lisboa van ser suficients perquè l’ambiciós i milionari projecte del Màlaga el fitxés en la seva primera participació a la Champions League.

Després d’un curs a Andalusia, va fitxar per l’Olympiakos. Després d’una temporada al Hellas Verona italià, va tornar al seu River Plate per retirar-s’hi, la temporada 2015/2016. A partir d’això, va continuar vinculat al futbol. Va iniciar-se en les banquetes entrenant el modest FC Ordino d’Andorra. Posteriorment es va passar al futbol sala, com a futbolista. I ara, rep un càrrec important en una etapa important del Barça.



Més notícies
Rafa Márquez, en arxiu | Europa Press
Rafa Márquez substituirà Sergi Barjuan a la banqueta del filial del Barça
Notícia: Rafa Márquez substituirà Sergi Barjuan a la banqueta del filial del Barça
Comparteix
Món Esport ha pogut confirmar que el club executarà aquesta decisió i la farà oficial ben aviat
Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona | Europa Press
Xavi, a prop de prendre una decisió radical amb alguns jugadors
Notícia: Xavi, a prop de prendre una decisió radical amb alguns jugadors
Comparteix
Segons Esport3, l'entrenador del Barça es planteja apartar els futbolistes descartats de la pretemporada
Imatge de comiat de Luuk de Jong | @LuukdeJong9
Luuk de Jong s’acomiada del Barça amb un missatge afectuós i en català
Notícia: Luuk de Jong s’acomiada del Barça amb un missatge afectuós i en català
Comparteix
La cessió del neerlandès ha acabat, després d'un any en el qual s'ha guanyat l'afició blaugrana
Samuel Umtiti, jugador del Barça | Europa Press
Umtiti té una oferta per marxar del Barça i s’ho estaria pensant
Notícia: Umtiti té una oferta per marxar del Barça i s’ho estaria pensant
Comparteix
La premsa francesa assegura que el Rennes el vol incorporar en qualitat de cedit

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Elefant Grana a juliol 01, 2022 | 08:41
    Elefant Grana juliol 01, 2022 | 08:41
    Ole, ole, amb aquest trio là, là, là, del dream team, tenim exits assegurats. Visca el Barça i la mare q els va parir. Quan cobrarà cadascú d'aquests tres pàjaros???? Això no és fair play, això és fer riure.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa