Món Esport
Canvis importants a l’Espai Barça i bones notícies per al país

La junta directiva del Futbol Club Barcelona, reunida a la botiga del Barça de la Rambla de la Ciutat Comtal, ha pres diverses decisions importants pel que fa a l’actualitat de l’entitat blaugrana. La més destacada és que la direcció de les obres del nou Camp Nou i tota l’àrea que l’envolta, el que es coneix com a Espai Barça, canvia de mans. L’acord amb Nikken Sekkei, l’empresa japonesa que va guanyar el primer concurs l’any 2016 i va dissenyar el projecte actual, va caducar fa poques setmanes, així que el club ha obert un nou certamen i les guanyadores han estat dues companyies catalanes. Les dues empreses escollides han estat Torrella Enginyeria-Arquitectura, amb seu a Terrassa, i Enginyers JG, amb seu a Barcelona.

Dues empreses catalanes es faran càrrec de la nova direcció de l’Espai Barça

Fonts del club asseguren a Món Esport que no s’han buscat empreses catalanes de forma exclusiva, però finalment aquestes dues han estat les més ben valorades i des del Barça també notifiquen a aquest mitjà que això és “una bona notícia per al país”. Torrella Enginyeria-Arquitectura està especialitzada en la construcció de grans naus industrials, mentre que Enginyers JG ja té experiència amb grans estadis de futbol, ja que va participar de les obres del Wanda Metropolitano, feu de l’Atlètic de Madrid i un dels camps més ben valorats entre els que s’han inaugurat recentment.

D’altra banda, també cal subratllar que el fet d’haver canviat la direcció de les obres de l’Espai Barça no comporta fer un nou disseny. Dit d’una altra manera, es treballarà sobre el projecte de Nikken Sekki. A més a més, fonts del club també asseguren a Món Esport que aquesta empresa japonesa continuarà vinculada a la construcció del nou Camp Nou. Les obres, de fet, ja han començat: s’ha enderrocat una part de la tercera graderia del gol sud i s’ha retirat el videomarcador electrònic que es trobava a la mateixa zona de l’estadi.

Les altres decisions que ha pres la junta directiva del Barça

Finalment, a la junta directiva també s’han aprovat els nous pressupostos per al curs 2022-2023, que són de 1.255 milions d’euros amb una previsió de benefici de 274 milions d’euros. També es remarca que l’exercici econòmic de la temporada passada es va tancar amb una facturació de 1.017 milions d’euros i un benefici de 98 milions d’euros. S’ha decidit que l’Assemblea de Socis Compromissaris es farà de forma telemàtica i se celebrarà el pròxim dia 9 d’octubre, mentre que també s’ha anunciat una aposta de sostenibilitat per reduir el consum de plàstic al club.



Més notícies
Sergi Roberto es retira lesionat del Camp Nou | Europa Press
Descobreixen el secret pel qual ja no hi ha lesions al Barça
Notícia: Descobreixen el secret pel qual ja no hi ha lesions al Barça
Comparteix
El club treballa amb un pla específic per evitar els problemes físics dels seus futbolistes
Nico González, durant un entrenament amb el Barça | Europa Press
Estratègia sense precedents del Barça al mercat de fitxatges
Notícia: Estratègia sense precedents del Barça al mercat de fitxatges
Comparteix
El club blaugrana ha aplicat la 'clàusula de la por' en les cessions de Nico i Abde al València i a l'Osasuna
Robert Lewandowski, jugador del Barça | Europa Press
Així va l’adaptació lingüística de Lewandowski a Barcelona
Notícia: Així va l’adaptació lingüística de Lewandowski a Barcelona
Comparteix
El davanter del Barça se sincera, i revela la seva admiració pels més joves de l'equip de Xavi
Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona | Europa Press
El Barça podria fitxar gratis un gran migcampista de la lliga anglesa
Notícia: El Barça podria fitxar gratis un gran migcampista de la lliga anglesa
Comparteix
El Barça comença a analitzar jugadors per la propera finestra de fitxatges d'estiu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa