Món Esport
Estratègia sense precedents del Barça al mercat de fitxatges

El Futbol Club Barcelona ha aplicat el que es coneix com a clàusula de la por en els contractes que ha signat amb el València i l’Osasuna per les cessions dels joves jugadors Nico González i Ez Abde respectivament. Això significa que en el moment en el qual el Barça es trobi amb algun d’aquests dos equips a la Lliga o a la Copa, aquests dos futbolistes no podran jugar. És a dir, no es podran enfrontar al club del qual encara formen part. Així ho ha avançat Catalunya Ràdio, que a la vegada assegura que ha estat una estratègia promoguda pel director de l’Àrea de Futbol, Mateu Alemany.

Què és la clàusula de la por?

La clàusula de la por és una estratègia que va popularitzar el Reial Madrid a partir de l’any 2004, quan Fernando Morientes, cedit pel club blanc al Mònaco, va eliminar els merengues als quarts de final de la UEFA Champions League en el moment que tots dos equips es van creuar. Tanmateix, no hi ha coneixement que el Barça hagués utilitzat mai aquesta clàusula fins ara, així que es tracta d’un fet sorprenent. En algunes ocasions, directius i altres càrrecs de l’entitat blaugrana havien assegurat que preferien que els futbolistes cedits tinguessin tants minuts com els fos possible, encara que això impliqués jugar contra el Barça, però les coses han canviat amb les cessions de Nico i Abde.

Així ha negociat el Barça els contractes de Nico i Abde amb el València i l’Osasuna

Ara bé, cal tenir en compte que la clàusula de la por no existeix com a tal, ja que no és legal, així que s’ha de definir d’una manera molt concreta a l’hora de signar els contractes amb els clubs en qüestió. Per tant, el València i l’Osasuna podran fer jugar Nico i Abde contra el Barça si volen, però en cas que això passi, hauran de pagar una indemnització al club blaugrana. És a dir, no es prohibeix directament que aquests jugadors s’enfrontin als equips als quals pertanyen, però es posa una clàusula que fa que als conjunts als quals estan cedits no els surti a compte.



Més notícies
Robert Lewandowski, jugador del Barça | Europa Press
Així va l’adaptació lingüística de Lewandowski a Barcelona
Notícia: Així va l’adaptació lingüística de Lewandowski a Barcelona
Comparteix
El davanter del Barça se sincera, i revela la seva admiració pels més joves de l'equip de Xavi
Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona | Europa Press
El Barça podria fitxar gratis un gran migcampista de la lliga anglesa
Notícia: El Barça podria fitxar gratis un gran migcampista de la lliga anglesa
Comparteix
El Barça comença a analitzar jugadors per la propera finestra de fitxatges d'estiu
Ousmane Dembélé, jugador del FC Barcelona | Europa Press
El sacrifici que ha fet Dembélé amb el qual enamora el barcelonisme
Notícia: El sacrifici que ha fet Dembélé amb el qual enamora el barcelonisme
Comparteix
Dembélé ha estat pare la nit abans de jugar contra l'Elx i Xavi ha reconegut la implicació del jugador
Ansu Fati, jugador del Barça | Europa Press
La confessió de Xavi sobre Ansu Fati
Notícia: La confessió de Xavi sobre Ansu Fati
Comparteix
El tècnic del Barça explica per què el davanter ha tingut un paper testimonial en diversos partits de l'inici de temporada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa