Món Esport
Descobreixen el secret pel qual ja no hi ha lesions al Barça

Ja han passat sis jornades de Lliga i dues de Champions i el Barça encara no ha hagut d’emetre cap comunicat lamentant la lesió d’algun futbolista. La plaga de lesions que la temporada passada va deixar el primer equip totalment minvat en molts trams de la temporada ha desaparegut completament, de moment, en aquest inici de curs 2022-2023. Més enllà d’unes molèsties físiques de Sergi Roberto que no s’han acabat convertint en lesió, la plantilla blaugrana està totalment sana. Això no es deu a cap casualitat. Catalunya Ràdio ha revelat el pla amb el qual està treballant el Barça per millorar de forma molt significativa la salut dels seus futbolistes.

Xavi ha aconseguit l’objectiu d’eliminar la plaga de lesions

Cal recordar que quan Xavi Hernández va arribar a la banqueta culer el novembre de l’any passat, l’equip fins aleshores dirigit per Ronald Koeman ja havia patit fins a vint-i-tres lesions, una xifra absolutament desorbitada. Segons informa la ràdio pública catalana, hi ha tres punts bàsics que han fet que la situació canviï substancialment. Per una banda, la reincorporació del mític doctor Ricard Pruna com a cap dels serveis mèdics de l’equip, una petició directa del mateix Xavi, ha estat el pilar fonamental per detectar i diagnosticar possibles lesions i evitar així que es compliquin i s’agreugin.

Tres àrees fonamentals ben reforçades

Si bé el doctor Pruna s’ocupa de l’àrea mèdica i això ha estat bàsic, hi ha dues altres branques molt importants. Una d’elles es basa en la prevenció, i és que amb l’arribada d’Ivan Torres a l’àrea de la preparació física hi ha hagut una millora rellevant pel que fa a les condicions amb les quals els jugadors arriben als partits. Això ha implicat un rigor i una seriositat als entrenaments que no es veien des de l’època de Luis Enrique Martínez a la banqueta. Finalment, també destaca el fitxatge de tres nous fisioterapeutes a l’àrea dirigida per Carlos Nogueira, cosa que ha fet que el tractament i la detecció de problemes físics hagi millorat.

El Mundial de Qatar, un repte a l’horitzó

Catalunya Ràdio també parla d’altres elements importants. Per una banda, el club ha contractat Raúl Martínez, prestigiós osteòpata, com a assessor extern. A més a més, es creen plans específics per a alguns futbolistes, com Ansu Fati, amb qui no s’està arriscant gens a l’hora de fer-lo jugar, o Sergi Roberto, qui ha quedat en observació i fora d’algunes convocatòries a la mínima que ha notat molèsties. L’únic factor extern que ha contribuït a l’eliminació de la plaga de lesions han estat les llargues vacances que han tingut tots els jugadors aquest estiu, ja que no hi ha hagut ni Mundial, ni Eurocopa, ni Copa Amèrica, ni Jocs Olímpics. El repte del club serà mantenir la mateixa situació abans i després de la Copa del Món de Qatar d’aquesta tardor.



Més notícies
Nico González, durant un entrenament amb el Barça | Europa Press
Estratègia sense precedents del Barça al mercat de fitxatges
Notícia: Estratègia sense precedents del Barça al mercat de fitxatges
Comparteix
El club blaugrana ha aplicat la 'clàusula de la por' en les cessions de Nico i Abde al València i a l'Osasuna
Robert Lewandowski, jugador del Barça | Europa Press
Així va l’adaptació lingüística de Lewandowski a Barcelona
Notícia: Així va l’adaptació lingüística de Lewandowski a Barcelona
Comparteix
El davanter del Barça se sincera, i revela la seva admiració pels més joves de l'equip de Xavi
Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona | Europa Press
El Barça podria fitxar gratis un gran migcampista de la lliga anglesa
Notícia: El Barça podria fitxar gratis un gran migcampista de la lliga anglesa
Comparteix
El Barça comença a analitzar jugadors per la propera finestra de fitxatges d'estiu
Ousmane Dembélé, jugador del FC Barcelona | Europa Press
El sacrifici que ha fet Dembélé amb el qual enamora el barcelonisme
Notícia: El sacrifici que ha fet Dembélé amb el qual enamora el barcelonisme
Comparteix
Dembélé ha estat pare la nit abans de jugar contra l'Elx i Xavi ha reconegut la implicació del jugador

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa