Món Esport
Polèmica per la mesura que ha implantat el Barça amb l’afició visitant

Arran de la lamentable situació viscuda la temporada passada, durant el partit entre el Futbol Club Barcelona i l’Eintracht de Frankfurt al Camp Nou, Joan Laporta i la seva directiva han decidit endurir les mesures amb l’afició visitant. L’eliminació a quarts de final de la UEFA Europa League va ser el menys rellevant, perquè la humiliació a la graderia va ser molt superior. Perquè no es repeteixin espectacles així, el club no permet l’entrada a l’estadi d’aficionats rivals amb la samarreta del seu equip. La mesura està implantada des del principi de la temporada, però va ser abans del darrer derbi que va créixer la polèmica, ja que els aficionats pericos es van preguntar si això estava permès. Amb la llei a la mà, és legal sempre que el Barça s’empari en l’objectiu d’impedir la violència, encara més si es tracta, com en aquest cas, d’un partit d’alta tensió.

Un derbi més polèmic que mai

Hores abans de l’últim derbi de la Lliga Santander, que va acabar en empat, el Barça va fer un comunicat on avisava que no estaria permesa l’entrada d’aficionats blanc-i-blaus amb indumentàries del seu equip. L’escrit va generar molta polèmica, perquè, encara que fa temps que els dos conjunts no s’intercanvien entrades per a l’afició visitant, no s’havia fet mai un comunicat explícit. Ara bé, el Barça no està cometent cap irregularitat: s’empara a la llei contra la violència al futbol en un partit considerat d’alt risc. En un altre tipus de partit seria més complicat justificar aquesta mesura tan estricta, però és comprensible al derbi de Barcelona. El que està clar és que si les relacions entre els dos clubs ja no eren bones, amb aquest fet i la no sanció a Robert Lewandowski, els pericos estan més enfadats que mai.

Robert Lewandowski, durant el derbi contra l'Espanyol | Europa Press
Robert Lewandowski, durant el derbi contra l’Espanyol | Europa Press

Ja hi ha un precedent similar

No és la primera vegada que el Barça es veu involucrat en una polèmica d’aquestes característiques. La temporada passada, no es va permetre l’entrada a l’Estadi Johan Cruyff als aficionats amb simbologia del Sabadell. Va ser un fet molt estrany, perquè ni hi ha una rivalitat històrica entre ambdós equips ni els del Vallès destaquen per ser una afició problemàtica. Nombrosos aficionats sabadellencs es van queixar a les xarxes del tracte rebut i alguns d’ells van denunciar el club blaugrana.



Més notícies
Hakim Ziyech i Luka Modric, al darrer Mundial | Europa Press
Una de les sorpreses del Mundial podria ser el relleu de Memphis al Barça
Notícia: Una de les sorpreses del Mundial podria ser el relleu de Memphis al Barça
Comparteix
Els blaugranes no poden pagar un traspàs elevat, però es busquen altres fórmules
Imatge del Camp Nou | FC Barcelona
El caos del partit del Frankfurt obliga el Barça a canviar la gestió social
Notícia: El caos del partit del Frankfurt obliga el Barça a canviar la gestió social
Comparteix
El club no pot tornar-se a permetre un desastre com el del partit en què ha estat eliminat de l'Europa League i ha de canviar l'estructura d'abonaments i relació amb els socis
Aficionats de l'Eintracht de Frankfurt al Camp Nou | Europa Press
El patiment d’aficionats blaugranes durant el Barça-Frankfurt al Camp Nou
Notícia: El patiment d’aficionats blaugranes durant el Barça-Frankfurt al Camp Nou
Comparteix
Pressumptes abusos sexuals, llançaments d'ampolles i alemanys impedint que un senyor gran veiés el partit, entre altes coses
El Camp Nou, instants després del final del matx entre el Barça i el Frankfurt | El Món
VÍDEO | Vergonya al Camp Nou: l’afició del Frankfurt conquereix l’estadi
Notícia: VÍDEO | Vergonya al Camp Nou: l’afició del Frankfurt conquereix l’estadi
Comparteix
Uns vint mil seguidors alemanys han ajudat el seu equip a eliminar el Barça en una nit esperpèntica

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa