Món Esport
El patiment d’aficionats blaugranes durant el Barça-Frankfurt al Camp Nou

Ahir el Camp Nou va patir un episodi històric i lamentable. Tot i que el Futbol Club Barcelona jugava com a local la tornada dels quarts de final de la UEFA Europa League contra l’Eintracht de Frankfurt, l’estadi blaugrana va ser menys blaugrana que mai. Desenes de milers d’alemanys van conquerir-lo i van crear un ambient hostil. Per una part, per als jugadors de Xavi Hernández. Crida l’atenció una imatge dels mateixos, retirant-se de l’escalfament previ al partit cap al vestuari, i envoltats de xiulets de l’afició alemanya. Però aquests aficionats també van generar un clima molt incòmode per als aficionats i les aficionades barcelonistes que hi havia a l’estadi.

Aficionats alemanys haurien abusat sexualment de noies en el Camp Nou

Molts d’ells així ho han explicat a les seves xarxes socials. És el cas, per exemple, de l’aficionat Àlex Sancliment. A través del seu compte de Twitter, ha denunciat fets molt greus. Segons Sancliment, en el Camp Nou hi havia aficionats alemanys “begudíssims, insultant i amenaçant aficionats locals, tocant el cul a noies, llençant ampolles i bengales, i tot això sense que cap membre de seguretat del club faci res”.

Una aficionada torna a casa amb el cabell xop

D’altra banda, l’aficionada Maria Inés ha lamentat que “vaig tornar a casa amb la roba i els cabells amb quelcom que, espero, hagi estat cervesa, mentre volaven les ampolles en diversos moments del partit. Una va caure a la cara d’un senyor gran, a dos centímetres de mi”. És a dir, va acabar amb el cabell xop i brut, sense saber què li van llançar.

Un aficionat explica que els alemanys del seu voltant van estar tota l’estona drets i van impossibilitat que un senyor gran veiés el partit

Un aficionat que va abandonar el matx en la mitja part ha manifestat que els aficionats alemanys que tenia al voltant han estat tota l’estona a peu dret, tot justificant-li-ho amb el fet que així es veuen els partits en el seu país. “He hagut d’estar a peu dret jo també, perquè si no no podia veure el partit. I hi havia una persona gran del Barça a qui li ha molestat molt, perquè no es podia aixecar i per tant no hi podia veure”.

“Vaig passar por al Camp Nou”

Hi ha una aficionada que va haver d’abandonar la localitat que li tocava. És Sandra Martín: “He de reconèixer que vaig passar por al Camp Nou. Vaig arribar quinze minuts abans de començar el partit, i vaig haver de fer fora un alemany del meu seient. I en tota la zona, de seguidors del Barça, només n’hi havia un senyor a la meva esquerra i dos nois dues fileres més amunt”.

A partir d’allà va començar el seu calvari: “Els alemanys van estar drets tota l’estona, cridant i cantant. Nosaltres estàvem cohibits, i sense ningú de seguretat a la vista. Quan va sonar l’himne, els nois del darrere ja havien marxat. Vaig desplegar la bufanda i el vaig cantar cridant com mai. El senyor, en veure’m, va fer el mateix. Només els dos”.

Un cop començat el matx, i després que el Frankfurt s’avancés amb un gol matiner de penal, Martín, a conseqüència de la celebració dels alemanys, no entén “com no es va ensorrar la graderia. Un alemany del darrere estava com boig, gesticulant i inclinat, cridant damunt del senyor. El senyor em diu que marxa, que no pot més. Marxa per les escales del costat de la tanca, tota plena d’alemanys exaltats”. A partir d’això, Martín es va quedar “totalment sola. Per uns moments no sé què fer ni per on marxar. Em quedo uns minuts més allà dreta. Impossible seure si volia veure el partit. A la dreta, tota la filera plena d’alemanys, i a l’esquerra les escales plenes també d’alemanys. No sabia ni per on sortir d’allà”.

Posteriorment, Martín va trobar cares conegudes: “A la dreta, passades les escales, veig el meu cunyat i els meus nebots, que havien arribat abans que jo i havien marxat dels seus seients molt abans de començar el partit. Ara és la meva, marxo amb ells. Passo pel darrere de tota la fila d’alemanys que tenia a la dreta. Em poso a l’altra zona, hi ha molts més seguidors del Barça tot i que encara hi ha moltíssims alemanys. M’expliquen que abans de començar el partit els alemanys es movien per col·locar-se tots junts i saltaven de la tercera graderia cap a dalt i ningú va fer res per aturar-los”.



Més notícies
Aficionats de l'Eintracht celebren un gol al Camp Nou | Eintracht Frankfurt
La graderia del Camp Nou ha viscut una nit encara més tràgica que la gespa
Notícia: La graderia del Camp Nou ha viscut una nit encara més tràgica que la gespa
Comparteix
El Barça s'ha trobat desemparat en un estadi amb desenes de milers d'aficionats de l'Eintracht de Frankfurt
Els jugadors de l'Eintracht de Frankfurt celebren un gol al Camp Nou davant de la seva afició | Europa Press
El Camp Nou abandona el seu equip i el Frankfurt elimina el Barça (2-3)
Notícia: El Camp Nou abandona el seu equip i el Frankfurt elimina el Barça (2-3)
Comparteix
El conjunt blaugrana ha caigut eliminat als quarts de final de l'Europa League en un estadi que no semblava el seu per la gran quantitat d'aficionats de l'equip rival que hi havia
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Laporta assenyala els culpables de la ‘invasió’ alemanya del Camp Nou
Notícia: Laporta assenyala els culpables de la ‘invasió’ alemanya del Camp Nou
Comparteix
El president del Barça ha anunciat mesures per impedir que es repeteixi un fet com aquest

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a abril 15, 2022 | 19:45
    Ricard abril 15, 2022 | 19:45
    Si no et fas respectar no et respecten. Castellans=alemanys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa