Món Esport
Wimbledon vetarà possibles tenistes russos i bielorussos favorables a Putin

La invasió que Rússia va iniciar en terres ucraïneses fa unes setmanes s’ha saldat, fins ara, amb diverses conseqüències. Les més greus i preocupants són, òbviament, les xifres de víctimes mortals i de persones ferides, així com de refugiats i refugiades, que han abandonat Ucraïna per mudar-se en un país que no estigui afectat per qüestions bèl·liques. Més enllà d’això, diversos països i institucions han pres cartes en l’assumpte i fent tot el que poden fer o, com a mínim, contribuint perquè el govern de Rússia es repensi si continuar fent el que està fent, o perquè com a mínim això tingui unes represàlies, a través de sancions.

Després que la FIFA i la UEFA en futbol o l’Eurolliga i l’Eurocup en bàsquet intervinguessin severament, ara ho podrien fer els governants de Gran Bretanya, en el context del torneig britànic de tenis Wimbledon. I és que el ministre d’esports de l’estat, Nigel Huddleston, medita vetar la participació en el mateix de tenistes russos i bielorussos que no s’oposin a Vladímir Putin, president de Rússia i principal protagonista de la invasió en qüestió.

Huddleston ha afirmat, exactament, que “en esports individuals això és complex, però absolutament ningú sota la bandera de Rússia hauria de poder competir. Molts jugadors tenen diverses nacionalitats i segur que estan disposats a competir amb alguna d’aquestes o sota una bandera neutral, però hem d’anar més enllà. Necessitem assegurar-nos que no donen suport a Putin, i estem considerant quins requisits podem necessitar per obtenir garanties en aquest sentit”.

El número u del rànquing ATP, Daniïl Medvédev, podria quedar-se fora del torneig

Això posa entre l’espasa i la paret els tenistes russos Daniïl Medvédev, actual número u del rànquing ATP, i Andrey Rublev, Aslan Karàtsev i Karén Khatxànov, que es troben entre els trenta primers en el mateix. Els presenta un dilema. El més lògic seria que rebutgessin el que el govern del seu país està fent. De fet, és el que va fer Rublev, amb un gest després d’un partit.

Tot i això, cal recordar que Rússia no presumeix precisament per tenir una llei de llibertat d’expressió. Llavors, pronunciar-se públicament en contra de Putin no és tan fàcil com sembla. Per tant, la participació de Medvédev i companyia al torneig de Wimbledon és, a hores d’ara, una incògnita.



Més notícies
Abramóvitx, amb la Champions del Chelsea | Europa Press
El Chelsea, a prop del col·lapse per la invasió de Rússia a Ucraïna
Notícia: El Chelsea, a prop del col·lapse per la invasió de Rússia a Ucraïna
Comparteix
El govern britànic ha impedit a Roman Abramóvitx la venda del club i li ha imposat sanciones molt dures
Incendi en un edifici a Ucraïna per l'impacte d'una bomba russa | Europa Press
Un entrenador del Xakthar Donetsk mor assassinat per l’exèrcit rus
Notícia: Un entrenador del Xakthar Donetsk mor assassinat per l’exèrcit rus
Comparteix
Un tècnic de les categories inferiors del club ucraïnès ha rebut l'impacte de la metralla d'una bomba

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa