Món Esport
Un entrenador del Xakthar Donetsk mor assassinat per l’exèrcit rus

La invasió de l’exèrcit rus a Ucraïna continua deixant notícies tràgiques al món de l’esport. Després de conèixer la mort de tres joves esportistes, Sergei Palkin, director general del mític Xakhtar Donetsk, ha notificat a través de Facebook la mort d’un entrenador del seu club, el nom del qual no ha transcendit. Era tècnic de les categories inferiors de l’equip ucraïnès, concretament dirigia conjunts de nens petits, i ha mort després que la metralla d’una bomba russa l’hagi impactat. El lloc on han ocorregut aquests fets també es desconeix.

El missatge de desesperació del Xakhtar Donetsk

El missatge de Palkin ha estat el següent: “Un empleat del nostre club ha estat assassinat. Era entrenador de nens. Ha mort per l’impacte d’un fragment d’una bomba russa. Els russos ens estan matant. Aturin aquesta bogeria! No calleu, parleu! Si calleu, serà també la vostra derrota”. D’aquesta manera, el director general del Xakhtar ha volgut apel·lar la població mundial des d’una de les institucions més famoses d’Ucraïna. De fet, el club de Donetsk és un habitual de la UEFA Champions League i les dues darreres temporades s’ha trobat amb el Reial Madrid a la fase de grups. El Futbol Club Barcelona també té una certa relació amb aquest club, sobretot quan l’any 2009 va fitxar el defensa central ucraïnès Dmitrò Txigrinski, llegenda del Xakhtar. És un jugador molt recordat pel seu aspecte físic i perquè Pep Guardiola es va encapritxar d’ell i després va fracassar.

El Xakhtar es dirigeix al futbol rus

D’altra banda, Sergei Palkin, director general del Xakhtar, també ha parlat directament al futbol rus: “M’agradaria dirigir-me a propietaris, directius i jugadors de clubs de futbol russos. Rússia ha dut a terme un atac militar traïdor i horrible contra Ucraïna. Un país on tots vosaltres heu estat i sempre heu estat ben rebuts. També hi teniu familiars i amics i fins i tot alguns de vosaltres hi heu nascut”. En les darreres hores, més enllà del futbol, també s’ha conegut la mort d’Alexander Kulyk, entrenador d’un equip ucraïnès de ciclisme. Kulyk ha mort en combat, mentre intentava evacuar ferits.



Més notícies
Imatges dels bombardejos russos a Ucraïna | Europa Press
Tres joves esportistes ucraïnesos moren assassinats per l’exèrcit rus
Notícia: Tres joves esportistes ucraïnesos moren assassinats per l’exèrcit rus
Comparteix
Dos futbolistes i un biatleta han perdut la vida durant la invasió de Rússia a Ucraïna
Imatge dels bombardejos russos a Ucraïna | Europa Press
Front comú de l’esport català contra la invasió de Rússia a Ucraïna
Notícia: Front comú de l’esport català contra la invasió de Rússia a Ucraïna
Comparteix
La Unió de Federacions Esportives de Catalunya diu "no a la guerra" en un manifest

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa