Món Esport
Djokovic torna a Austràlia un any després de la seva deportació

Novak Djokovic, un dels millors tenistes del rànquing ATP i de la història, ha tornat a Austràlia. Ho ha fet per participar en l’edició de l’Open d’Austràlia que està a punt de començar. Un Grand Slam molt important per a ell, ja que n’és el màxim guanyador, amb nou títols. Però un Grand Slam que la temporada passada li va jugar una molt mala passada. I és que en haver-se negat a vacunar-se contra la Covid-19, i donades les lleis del país oceànic, va acabar sent deportat.

Tot plegat va generar molt de soroll i molta polèmica. Djokovic va passar hores en un hotel i a l’aeroport, a l’espera de la sentència d’uns jutges, que finalment li van donar llum vermella. Va haver de marxar, i va perdre la possibilitat de guanyar el quart títol consecutiu a Melbourne. Finalment, va anar a parar a les mans de Rafa Nadal.

Novak Djokovic, de camí a una vista judicial a l'oficina dels seus advocats a Melbourne, durant el gener de 2022 i abans de ser deportat d'Austràlia | Europa Press
Novak Djokovic, de camí a una vista judicial a l’oficina dels seus advocats a Melbourne, durant el gener de 2022 i abans de ser deportat d’Austràlia | Europa Press

Ara, però, la situació és diferent per al serbi. Ha passat un any, i afortunadament la situació de la Covid-19 s’ha alleugerit al món. Això ha significat que Austràlia, entre molts altres països, ha retirat lleis restrictives. El passat mes de juliol, el govern australià va suprimir la llei que exigia els viatgers estrangers declarar el seu estat de vacunació contra la Covid-19. És a dir, que ara Djokovic ja no ha estat obligat a tenir la vacuna per poder entrar al país.

Austràlia ha retirat a Djokovic una sanció duríssima

Cal recordar que el mateix país va imposar una sanció molt contundent a l’esportista: li va prohibir l’entrada durant tres anys i, per tant, fins a 2025. Però recentment, s’ha retirat aquest càstig. Així les coses, Djokovic ja prepara el seu retorn a l’Open d’Austràlia. Abans, per arribar-hi en forma, jugarà el Torneig d’Adelaida, amb seu també a Austràlia. Aquest torneig, amb una entitat molt menor, es disputarà entre l’1 i el 8 de gener. I l’Open d’Austràlia serà entre el 16 i el 30 del mateix mes.

Djokovic, doncs, arribarà amb la intenció de rescabalar-se del mal glop que va tenir la temporada passada i, el més important, igualar Rafa Nadal en Grand Slams. El balear en suma 22, i el de Belgrad 21. A priori no els queden gaires anys de tenis en actiu, i per tant cada gran títol ara rep una transcendència molt elevada. Roger Federer, l’altre mite del tenis contemporani, en té 20, però s’acaba de retirar.



Més notícies
Espectadors de l'Open d'Austràlia, davant d'una lona amb Djokovic | Europa Press
Els jutges del cas Djokovic revelen el motiu real de la seva deportació
Notícia: Els jutges del cas Djokovic revelen el motiu real de la seva deportació
Comparteix
"Una estrella icònica del tenis mundial pot influir en persones de totes les edats", expliquen
Novak Djokovic, tenista serbi | Europa Press
Djokovic trenca el silenci sobre la seva vacunació
Notícia: Djokovic trenca el silenci sobre la seva vacunació
Comparteix
En una entrevista amb la BBC, el tenista serbi es reafirma com a 'antivacunes'
Djokovic i Tsitsipas, després d'un partit | Europa Press
Els rivals de Djokovic carreguen contra ell sense pietat
Notícia: Els rivals de Djokovic carreguen contra ell sense pietat
Comparteix
"Fa que els altres tenistes semblem estúpids", ha esclatat Tsitsipas
Novak Djokovic, tenista professional | Europa Press
Djokovic guanya a Wimbledon per setè cop i s’aproxima a les xifres de Nadal
Notícia: Djokovic guanya a Wimbledon per setè cop i s’aproxima a les xifres de Nadal
Comparteix
Novak Djokovic guanya la final de Wimbledon i suma el seu Grand Slam número vint-i-un

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa