Món Esport
Piqué i Ibai guanyen al LoL sense jugar l’última final

Aquest dissabte tot l’ecosistema dels eSports espanyols ha desembarcat Port Aventura per viure la final de la Iberian Cup, l’últim torneig de l’any de League of Legends a Espanya que organitza la Lliga de Videojocs Professionals (LVP). Aquest 2022 ha suposat un gran canvi pels esports electrònics a Espanya amb la irrupció de diversos equips amb grans potencials econòmics com KOI, liderat per Gerard Piqué i Ibai Llanos, Team Heretics o d’altres equips que també tenen darrere jugadors de primer nivell com Case eSports (Carlos Casemiro), Aym (Aymeric Laporte) o Rebels (David de Gea). A més de jugadors de futbol, també hi ha clubs de primera com el Barça, el Vila-real o el Huesca. Tots aquests moviments ha donat una marxa més a un ecosistema que cada cop es demostra molt més preparat per deixar enrere un públic de nínxol i assaltar el públic més general i mainstream

La final d’aquest dissabte l’han jugat Team Heretics contra UCAM Tokiers davant de quasi 200.000 espectadors a tot l’Estat sumant els espectadors en directe, més de 900, i els que estaven connectats a l’emissió en directe per Twitch.  Després de quatre hores de final i quatre mapes jugats s’han acabat imposant els murcians per un contundent 3-1 després de remuntar el primer punt dels madrilenys gràcies a una gran tarda de l’estrella de l’equip, el noruec Jørgen ‘Hatrixx’ Elgåen i el polonès Dominik ‘Zamulek’ Biela, que ha estat nomenat millor jugador del matx. La final ha estat especial per a ell, ja que ha viscut la seva particular redempció després que a finals de la primera temporada de l’any fos traspassat a UCAM des de KOI a causa del seu mal rendiment. 

El jugador d'UCAM, Jørgen “Hatrixx” Elgåen, durant la disputa de la final / Hara Amorós - LVP
El jugador d’UCAM, Jørgen “Hatrixx” Elgåen, durant la disputa de la final / Hara Amorós – LVP

Piqué i Ibai mobilitzen la comunitat

Ara bé, tot i que la final l’han jugat aquests dos conjunts els verdaders guanyadors de l’any, encara que no han aconseguit aixecar cap títol ni disputar cap final, han estat Piqué i Ibai. En aquesta final a Port Aventura i en els altres actes presencials l’equip que ha estat capaç de mobilitzar els seus aficionats ha estat KOI. No són poques les samarretes de l’equip barceloní que es veuen en aquest tipus de trobades del sector on superen àmpliament a la resta d’equips. De fet, aquest dissabte si sumaves les samarretes dels equips que jugaven a la final no superaven, ni de bon tros, les de KOI, que ha aconseguit ser un autèntic fenomen de masses. 

Més enllà de qui ha guanyat el relat i ha aconseguit una massa més gran de fans, aquest tipus d’esdeveniments serveis per ajuntar una comunitat incipient que cada cop és més gran. En aquesta línia, un dels narradors de la LVP, David ‘Skain’ Carbó, afirma que tota aquesta mena d’actes els serveixen per tenir un feedback permanent amb els fans del LoL i ha desitjat tenir més actes presencials al llarg de l’any. De fet, ha insistit molt en aquest fet sobretot per tota l’afectació que va tenir la covid en el sector perquè els va allunyar de la presencialitat, un factor que ha ajudar a normalitzar el sector que fins ara es trobava només a les pantalles dels ordinadors dels jugadors i ara, gràcies a aquests esdeveniments multitudinaris, ha permès ajuntar molt més la comunitat.



Més notícies
Ibai i Piqué, en arxiu | @IbaiLlanos
Gerard Piqué compra un nou equip, aquest com amb Ibai Llanos
Notícia: Gerard Piqué compra un nou equip, aquest com amb Ibai Llanos
Comparteix
Fundaran un club a la Lliga de Videojocs professional
Gerard Piqué i Joan Laporta, al museu del Barça | @fcbarcelona_cat
El vídeo que demostra la relació que tenen Piqué i Laporta
Notícia: El vídeo que demostra la relació que tenen Piqué i Laporta
Comparteix
El central català i el president blaugrana mostren bona sintonia al museu del Barça
Gerard Piqué, exjugador del Barça | Europa Press
El glamurós últim acte de comiat de Piqué amb el Barça
Notícia: El glamurós últim acte de comiat de Piqué amb el Barça
Comparteix
El català s'ha fet fotografies amb els trenta títols guanyats amb els colors blaugranes
Gerard Piqué i Joan Laporta, després del darrer partit del central català al Camp Nou | FC Barcelona
Piqué defineix com és la seva relació amb Laporta
Notícia: Piqué defineix com és la seva relació amb Laporta
Comparteix
L'exjugador del Barça ha explicat que Laporta va saber la seva decisió de retirar-se el dia del partit de Champions a la República Txeca contra el Viktoria Plzen

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa