Món Esport
VÍDEO | El Tour de França viu un moment històric d’esportivitat

L’etapa reina del Tour de França, en la qual s’ha pujat el mític cim d’Hautacam, ha deixat una imatge d’esportivitat històrica que quedarà per sempre en el record dels aficionats del ciclisme. L’eslovè Tadej Pogacar, guanyador de les dues darreres voltes al país gal, estava perseguint Jonas Vingegaard, actual mallot groc i futur guanyador del Tour, quan de sobte ha patit una caiguda. No s’ha fet res i s’ha aixecat ràpidament, però ha perdut uns segons vitals respecte a Vingegaard. El danès, però, en comptes d’aprofitar aquest temps per sentenciar el Tour, ha esperat el seu rival. Quan Pogacar l’ha enxampat, s’han donat la mà en un gest preciós que dignifica com mai aquest esport.

Jonas Vingegaard guanya l’etapa i sentencia el Tour

A més a més, la jugada li ha sortit bé a Vingegaard, ja que, malgrat que Pogacar tenia la intenció d’atacar-lo per intentar retallar els més de dos minuts de desavantatge que tenia respecte a ell, el danès ha aguantat a la perfecció i, de fet, ha acabat de sentenciar el Tour. Les seves cames han pogut més que les de l’eslovè i li ha aconseguit treure més d’un minut en aquesta etapa d’ascens a l’Hautacam. Així doncs, l’avantatge de Vingegaard respecte a Pogacar ja és de 3:26 minuts i faria falta un miracle o una tragèdia perquè el danès, membre de l’equip Jumbo Vista, no s’emportés el títol de campió.

Ha estat una volta sorprenent, ja que s’esperava que Pogacar, de la mateixa manera que havia fet en els dos darrers Tours, imposés el ritme de la cursa. Tanmateix, quan Vingegaard va aconseguir derrotar-lo en una etapa i marcar aquests dos minuts d’avantatge, ja no ha deixat escapar el mallot groc. Per molt que l’eslovè ho ha intentat de totes les maneres possibles, el danès ha mostrat sempre una resistència exemplar i no s’ha deixat caçar en cap moment. Aquest cap de setmana s’acabarà de concretar el final del Tour de França 2022 amb la més que probable victòria de Jonas Vingegaard.



Més notícies
Jugadors del Barça celebren un gol contra l'Inter de Miami | FC Barcelona
Canvi radical al disseny de la tercera equipació blanca del Barça
Notícia: Canvi radical al disseny de la tercera equipació blanca del Barça
Comparteix
Tot fa indicar que finalment el club rebutja el color blanc per, possiblement, evitar controvèrsies
Oliver Kahn, director executiu del Bayern de Munic | Europa Press
El Bayern inicia la venjança contra el Barça pel fitxatge de Lewandowski
Notícia: El Bayern inicia la venjança contra el Barça pel fitxatge de Lewandowski
Comparteix
El club bavarès està a un pas d'incorporar una joia de la Masia, el lateral Adam Aznou
Jules Koundé, jugador del Sevilla | Europa Press
L’operació de Koundé, a punt d’erupcionar
Notícia: L’operació de Koundé, a punt d’erupcionar
Comparteix
El Barça està molt interessat en el central, si bé hi ha un competidor que li millora l'oferta econòmica
Joan Laporta, president del FC Barcelona | Europa Press
El Barça activa la segona palanca econòmica
Notícia: El Barça activa la segona palanca econòmica
Comparteix
El club blaugrana cedeix part dels seus drets televisius a canvi de centenars de milions d'euros que podrà fer servir en fitxatges

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa