Món Esport
Canvi radical al disseny de la tercera equipació blanca del Barça

Si bé no de manera oficial, s’ha presentat la que serà la tercera equipació del Futbol Club Barcelona la temporada que està a punt de començar. El portal d’actualitat blaugrana Barça Universal ha filtrat, a través de Twitter, un disseny que es correspon amb el probable uniforme alternatiu que vestiran tots els equips culers. I ha saltat una gran sorpresa. I és que si durant els darrers mesos diverses filtracions apuntaven que aquest uniforme seria blanc, s’albira un de color gris. Això sí: es manté la creu de Sant Jordi blaugrana que ja s’havia vist anteriorment.

Això fa sospitar que el club ha rebutjat tenir un uniforme que tingui els colors tradicionals del seu etern rival: el Reial Madrid. De fet, l’anterior model va generar un fort debat entre molts aficionats i aficionades blaugranes. Mentre que una part defensaven el disseny pel seu aspecte novedós i pel fet que fos tan trencador i original, d’altres no l’acceptaven pel motiu esmentat.

El Barça ja va rebutjar el color blanc fa tres anys

A més, tal com va informar Mundo Deportivo durant la temporada 2018/2019, el club, llavors presidit per la junta de Josep Maria Bartomeu, ja va declinar aquesta opció de Nike. Llavors, la marca estatunidenca havia presentat el mateix disseny blanc amb la creu blaugrana, però no es va voler seguir aquell camí precisament per la possible controvèrsia amb el color blanc.

Òbviament, per una banda aquesta equipació encara no és oficial i per tant encara podrien haver canvis. I, per una altra banda, la correspondència amb el Madrid tampoc està demostrada. Sigui com sigui, està previst que el club i Nike, marca encarregada de fer els dissenys, llencin al mercat el tercer uniforme en qüestió d’aquí poc.

Si finalment s’acaba optant pel gris, es tornaran a fer servir els colors que va lluir el club en les seves equipacions alternatives durant les temporades 1999/2000 i 2000/2001. I, a la vegada, si finalment es rebutja el color blanc, es perdrà l’oportunitat de reeditar l’uniforme que el club blaugrana va fer servir fins als anys setanta. Sí, Johan Cruyff i altres jugadors il·lustres van jugar de blanc estant al Barça.

D’aquesta manera, la grisa seria la tercera equipació d’un Barça que vestirà, com a primera opció, amb els colors blau i granes clàssics i la incorporació d’un blau més clar i, com a segona, amb el color daurat en homenatge a les medalles dels Jocs Olímpics de Barcelona de l’any 1992.



Més notícies
Joan Laporta, president del FC Barcelona | Europa Press
El Barça activa la segona palanca econòmica
Notícia: El Barça activa la segona palanca econòmica
Comparteix
El club blaugrana cedeix part dels seus drets televisius a canvi de centenars de milions d'euros que podrà fer servir en fitxatges
César Azpilicueta celebra la Champions | Europa Press
El Barça podria anunciar un nou fitxatge en les pròximes hores
Notícia: El Barça podria anunciar un nou fitxatge en les pròximes hores
Comparteix
El lateral navarrès César Azpilicueta estaria a punt d'incorporar-se al club blaugrana
Joan Laporta, president del Barça, i Robert Lewandowski, futbolista del mateix | Europa Press
La inusual clàusula que ha inclòs Lewandowski en el seu fitxatge pel Barça
Notícia: La inusual clàusula que ha inclòs Lewandowski en el seu fitxatge pel Barça
Comparteix
Asseguren que el club li ha promès atorgar-li el dorsal número 9, que actualment pertany a Memphis Depay
Oliver Kahn, director executiu del Bayern de Munic | Europa Press
El Bayern inicia la venjança contra el Barça pel fitxatge de Lewandowski
Notícia: El Bayern inicia la venjança contra el Barça pel fitxatge de Lewandowski
Comparteix
El club bavarès està a un pas d'incorporar una joia de la Masia, el lateral Adam Aznou

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa