Món Esport
La inusual clàusula que ha inclòs Lewandowski en el seu fitxatge pel Barça

El fitxatge de Robert Lewandowski pel Futbol Club Barcelona ha estat, sense dubte, un dels grans cops de taula que s’han donat no només en el vigent mercat de fitxatges. També en els darrers anys. El davanter, provinent del Bayern de Munic, ha guanyat, entre altres guardons individuals, les dues darreres edicions de la Bota d’Or. Per tant, al si del club blaugrana s’està treballant per estar a l’altura del moviment. Després de desplegar un gran carrusel de publicacions a les xarxes socials relacionades amb el polonès, ara ha transcendit una clàusula que el mateix futbolista hauria posat com a condició durant les negociacions.

Tal com ha informat el diari Sport, Lewandowski va demanar que li atorguessin el dorsal número 9. És a dir, el dorsal que tradicionalment pertany al davanter centre titular dels equips de futbol, i que ell mateix ha dut ininterrompudament des de la seva segona temporada al Borussia Dortmund (és a dir, des de l’any 2011). I és que, segons les mateixes informacions, el jugador vol continuar sent fidel a la seva marca personal, anomenada RL9.

El 9 que anhela Lewandowski ha estat, fins ara, de Memphis Depay

Aquí neix un petit però simbòlic problema. Actualment, qui duu el número 9 a l’equip entrenat per Xavi Hernández és Memphis Depay. I és que després que Luis Suárez l’hagués deixat vacant quan va abandonar el club, el neerlandès el va escollir. Precisament és un dorsal que va dur en el seu passat, a l’Olyimpique de Lió. En aquest sentit, neixen dues incògnites. La primera és en l’escenari del possible adeu de Memphis. Si aquest posés punt i final aquest estiu a la seva trajectòria a Can Barça, Lewandowski no tindria cap problema.

En canvi, si finalment hi continua, i tenint en compte la clàusula, Memphis li hauria de cedir el dorsal. L’internacional amb els Països Baixos el va lluir en el seu primer partit de pretemporada, contra l’Inter de Miami. Llavors Lewandowski encara no estava disponible. Aquest proper cap de setmana, però, tot fa indicar que tots dos jugadors tindran minuts. Naturalment res del que passi serà definitiu, ja que els dorsals, durant la pretemporada, són provisionals sovint.

Això sí, hi hauria pressa perquè el flamant fitxatge ja tingui la seva samarreta amb nom, i per tant comercialitzar-la com més aviat millor. I és que, segons les mateixes informacions, el club calcula que podria guanyar 20 milions d’euros només venent samarretes de Lewandowski. Sigui com sigui, el número 9 blaugrana del primer equip masculí pot anar a parar a l’esquena d’una nova llegenda del futbol, després que l’hagin lluit jugadors com Luis Suárez, Samuel Eto’o o Ronaldo Nazario.

Casos en els quals jugadors han mantingut el seu dorsal…

Històricament hi ha hagut diversos casos de jugadors que, si bé estaven destinats a rebre un determinat dorsal, es van haver de conformar amb un altre. El més proper és el de Leo Messi: quan va fitxar pel Paris Saint-Germain l’estiu passat, Neymar hi tenia el número 10 i per tant va escollir el 30, que va ser el que va fer servir en els seus primers partits al Barça. Cristiano Ronaldo, per la seva banda, tot i ser conegut per lluir el número 7, va tenir el 9 en el seu primer curs al Reial Madrid, ja que encara hi era el mític davanter Raúl González.

… I casos en els quals altres jugadors l’han cedit

També, però, hi ha casos de jugadors que, estant en la situació en la qual es troba ara Memphis Depay, han acceptat la jerarquia del futbolista nouvingut i li han atorgat el seu número. Per exemple, hi ha una anècdota molt curiosa, que va succeir a l’Inter de Milà a finals del segle passat. Quan els italians van contractar Ronaldo Nazario, el xilè Iván Zamorano duia el número 9. Però li en va cedir al brasiler, i ell va escollir el 18. A continuació, en els partits enganxava el símbol de la suma entre tots dos dígits, per simular que el resultat també era un 9.

D’altra banda, i en un altre moviment, Cristiano Ronaldo sí que va rebre el seu mític dorsal 7. Va ser quan va fitxar per la Juventus, després de deixar el Madrid. En aquesta ocasió, el colombià Juan Cuadrado li va cedir el número.



Més notícies
Julian Nagelsmann, entrenador del Bayern, i Robert Lewandowski | Europa Press
Reaccions ridícules de figures importants del Bayern per la marxa de Lewandowski
Notícia: Reaccions ridícules de figures importants del Bayern per la marxa de Lewandowski
Comparteix
Julian Nagelsmann i Hasan Salihamidzic no han paït gens bé el nou fitxatge del Barça
Robert Lewandowski i Xavi Hernández | FC Barcelona
VÍDEO | Així ha estat la primera trobada oficial entre Xavi i Lewandowski
Notícia: VÍDEO | Així ha estat la primera trobada oficial entre Xavi i Lewandowski
Comparteix
El tècnic català ja s'ha pogut incorporar a la gira del Barça pels Estats Units
Joan Laporta, president del Barça | FC Barcelona
L’excel·lent polonès de Laporta i la broma a Lewandowski
Notícia: L’excel·lent polonès de Laporta i la broma a Lewandowski
Comparteix
El president del Barça es llueix durant la presentació del davanter a Miami
Robert Lewandowski, jugador del Barça | FC Barcelona
Lewandowski pronuncia les seves primeres paraules en català
Notícia: Lewandowski pronuncia les seves primeres paraules en català
Comparteix
El davanter polonès també ha pronunciat paraules en un notable castellà, abans d'anunciar el seu repte personal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa