Món Esport
La Fórmula 1 sanciona Rússia amb contundència

Les sancions a l’esport rus no cessen. Enmig d’un greu conflicte bèl·lic agreujat, després que la Federació de Rússia iniciés una ofensiva a Ucraïna la setmana passada, les principals institucions esportives estan prenent cartes en l’assumpte i fent tot el que tenen al seu abast. Després que el Comitè Olímpic Internacional (COI) recomanés a les associacions esportives que vetessin la participació d’atletes russos i bielorussos (ja que Bielorússia és un ferm aliat del país rus) amb l’objectiu de “protegir la integritat de les competicions esportives mundials i la seguretat de tots els participants”, moltes hi han accedit.

Primer, associacions com la UEFA com la FIFA han expulsat les representacions russes de les seves competicions. Han vetat d’aquestes la selecció russa, que ja no podrà disputar el Mundial d’enguany, i han eliminat l’Spartak de Moscou de l’Europa League. En bàsquet, l’Eurolliga ha expulsat els tres equips russos que participen en la competició: el CSKA de Moscou, l’UNICS Kazan i el Zenit de Sant Petersburg entrenat pel català i extècnic blaugrana Xavi Pascual. Per la seva banda, l’Eurocup farà exactament el mateix amb el Lokomotiv Kuban Krasnodar.

Ara, en matèria de sancions, una nova competició n’ha anunciat una ben dura. Resulta que a la Fórmula 1, la màxima competició d’automobilisme del planeta, hi havia un gran premi anual en terres russes. En el campionat del 2022, que enceta en dues setmanes, hi havia un cap de setmana previst de disputar-se a Rússia. El circuit de Sotxi havia d’acollir el Gran Premi de Rússia, el mes de setembre vinent. El passat divendres, però, la competició va anunciar que trauria a Rússia aquell gran premi i l’atorgaria a un altre país, o directament passaria de tenir 23 grans premis a tenir-ne 22.

Imponent mesura per castigar la invasió russa

Però s’ha anat més enllà. I és que la Fórmula 1 ha trencat també el contracte que tenia amb el país rus. Això significa que elimina del calendari els grans premis que havia d’acollir Rússia cada any fins al 2025. Això ha passat per qüestions òbvies, ja que el que està passant a l’est europeu és prou greu per a decidir castigar el país invasor en aquest conflicte, però també gràcies a pressions del vigent campió del món en la competició, Max Verstappen, o el quatre cops campió del món, entre el 2010 i el 2013, Sebastian Vettel.

L’alemany va declarar, la setmana passada, que “és horrible veure el què està passant. Sé que al calendari tenim una carrera programada a Rússia. La meva opinió personal és que no hi he d’anar. No hi aniré. Està mal fet que ens facin córrer en aquell país. Em sap greu per la gent, la gent innocent que perd les seves vides per decisions estúpides preses per un lideratge estrany i boig. Ja en parlarem, però la meva decisió està presa”.



Més notícies
Roman Abramóvitx, en arxiu | Europa Press
Abramóvitx ajudarà Ucraïna amb tots els diners de la venda del Chelsea
Notícia: Abramóvitx ajudarà Ucraïna amb tots els diners de la venda del Chelsea
Comparteix
El fins ara propietari del club anglès és una figura pròxima a Putin, però s'ha posicionat a favor de la pau
Imatge dels bombardejos russos a Ucraïna | Europa Press
Front comú de l’esport català contra la invasió de Rússia a Ucraïna
Notícia: Front comú de l’esport català contra la invasió de Rússia a Ucraïna
Comparteix
La Unió de Federacions Esportives de Catalunya diu "no a la guerra" en un manifest

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa