Món Esport
Per què es coneix Guardiola com la bèstia negra del Madrid?

L’entrenador català Pep Guardiola i el seu equip, el Manchester City, seran els últims obstacles per al Reial Madrid abans d’arribar a la final de la UEFA Champions League. Al principi de temporada, ningú no posava el club blanc entre els favorits per aixecar la seva catorzena orelluda, però amb remuntades èpiques i grans actuacions de Thibaut Courtois, Karim Benzema i Luka Modric, han anat avançant rondes i s’han carregat equips de la talla del París Saint-Germain (PSG) o el Chelsea. Així doncs, el City, que sí que ha estat considerat un clar candidat al títol des de fa mesos, no ho tindrà gens senzill per eliminar els merengues.

Pep Guardiola, la bèstia negra del Madrid

Ara bé, a la banqueta citizen hi ha l’arma més important i efectiva per derrotar els blancs. Pep Guardiola és una de les bèsties negres del Reial Madrid, només igualada per noms com Leo Messi o Xavi Hernández. El tècnic de Santpedor genera molta frustració i fins i tot odi a la capital estatal i el cert és que raons no els hi falten. Des dels seus inicis com a entrenador, els seus registres contra el Madrid han estat brillants i hi ha molts motius i dades per assegurar que és la seva bèstia negra.

Les dades de Guardiola contra el Madrid

Per començar, el Reial Madrid és una de les víctimes preferides de Guardiola. De fet, només hi ha dos equips als quals ha guanyat més vegades, que són el Burnley i l’Arsenal. L’entrenador català, tant amb el Futbol Club Barcelona, com amb el Bayern de Munic i el Manchester City, s’ha enfrontat en dinou ocasions amb els merengues i ha obtingut fins a onze victòries. Això vol dir que en més de la meitat de partits entre Guardiola i el Madrid, el triomf ha acabat en mans del català.

Els grans moments de Guardiola contra el Madrid

No només això, sinó que Guardiola ha aconseguit algunes de les victòries més doloroses de la història del madridisme. El 2-6 al Santiago Bernabéu de 2009, l’exhibició i la maneta al Camp Nou contra l’equip de Mourinho o l’eliminació de la Champions de 2011 van ser moments molt durs a la capital estatal i, de retruc, grans triomfs del barcelonisme. Sí que és cert que Guardiola va fracassar estrepitosament contra el Madrid amb el Bayern de Munic, ja que va caure golejat a les semifinals de la Lliga de Campions, però l’últim precedent és positiu: el Manchester City ja va eliminar l’equip blanc als vuitens de final de la Champions de 2020.



Més notícies
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Europa Press
Quan i on veure la batalla de Champions entre Guardiola i el Madrid
Notícia: Quan i on veure la batalla de Champions entre Guardiola i el Madrid
Comparteix
El Manchester City rep l'equip de Carlo Ancelotti a l'anada de les semifinals de la UEFA Champions League
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City
Guardiola defensa el jugador del Madrid més criticat
Notícia: Guardiola defensa el jugador del Madrid més criticat
Comparteix
El català s'ha referit a Vinicius Jr. en la prèvia al Manchester City-Madrid
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Europa Press
Guardiola explica què és el que més li agrada del Madrid
Notícia: Guardiola explica què és el que més li agrada del Madrid
Comparteix
El Manchester City rebrà demà l'equip blanc en l'anada de les 'semis' de la Champions
Pep Guardiola, al Santiago Bernabéu | Europa Press
El punt feble de Guardiola davant el Reial Madrid
Notícia: El punt feble de Guardiola davant el Reial Madrid
Comparteix
El Manchester City jugarà l'anada de les semifinals de Champions sense lateral dret

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa