Món Esport
Guardiola defensa el jugador del Madrid més criticat

Pep Guardiola, entrenador del Manchester City, ja prepara el doble enfrontament del seu equip contra el Reial Madrid, corresponent a la ronda de semifinals de la UEFA Champions League. En la roda de premsa prèvia al matx que obrirà l’eliminatòria, el d’anada, a l’Etihad Stadium anglès, el tècnic ha valorat les armes dels blancs. I més enllà de lloar els homes més importants de la nòmina blanca, tal com acostuma a fer tothom, ha sortit al pas d’un jugador sovint criticat per l’opinió pública des de la seva arribada a la Lliga: Vinicius Jr.

El de Santpedor, abans, ha atorgat als futbolistes que jugaran el partit la responsabilitat i el pes: “La història hi és i no la podem canviar. Demà juguen onze contra onze. Juguem contra futbolistes que han estat en aquestes situacions, i més enllà, arribant a finals i guanyant-les moltes vegades. A nosaltres això ens falta. Però potser ells tenen problemes que nosaltres no tenim. Ho podem planificar tot, però al final és onze contra onze i decideix la qualitat i la força mental dels jugadors. Ni Carlo Ancelotti ni jo guanyarem aquest partit, sinó els futbolistes, pels quals la gent ve al camp”.

La defensa a Vinicius Jr., davanter madridista que ha explotat aquest curs

A continuació, Guardiola ha recordat que “abans he parlat de Benzema, però Vinicius, per exemple, només té 21 anys, va arribar molt jove, va rebre moltes crítiques i aquesta temporada ha estat fantàstic. Està jugant a la selecció del Brasil. De vegades anem massa de pressa a criticar jugadors. Només té 21 anys, està en un gran equip i els seus números parlen per si mateixos. Nosaltres estem aprenent, creixent…”.

La trajectòria de Vinicius Jr. al Reial Madrid

I té raó. Vinicius va aterrar a Madrid l’any 2018, amb molta pressió. El president del club blanc, Florentino Pérez, va pagar molts diners pel jove talent brasiler, i això va generar que les expectatives fossin excessivament altes amb el brasiler. Després d’un primer curs alternant el segon equip i el primer, de la mà dels tècnics Santiago Solari i Zinedine Zidane (Julen Lopetegui va prescindir d’ell) i d’un temps d’adaptació en el qual l’entrenador francès va arribar a prioritzar un Eden Hazard en baixa forma per davant seu, aquesta temporada ha explotat. Vinicius ha marcat 17 gols i ha fet 14 assistències en 45 partits. No són els números als quals Cristiano Ronaldo i Messi van acostumar el públic, però sí que són números de crack.

L’entrenador citizen també s’ha referit a la possibilitat d’eliminar per segon cop consecutiu el Reial Madrid, tenint en compte que ja ho va fer la temporada 2019/2020, en la ronda de vuitens de la Champions. Tindria mèrit? “Òbviament, sí, perquè ells han estat en aquesta ronda moltes vegades. Estar dues vegades seguides a semifinals és molt bo per al City. Molts equips no són aquí, potser nosaltres no estiguem algun dia. Per això dic als meus jugadors que gaudeixin”.



Més notícies
Pep Guardiola, al Santiago Bernabéu | Europa Press
El punt feble de Guardiola davant el Reial Madrid
Notícia: El punt feble de Guardiola davant el Reial Madrid
Comparteix
El Manchester City jugarà l'anada de les semifinals de Champions sense lateral dret
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Europa Press
Guardiola explica què és el que més li agrada del Madrid
Notícia: Guardiola explica què és el que més li agrada del Madrid
Comparteix
El Manchester City rebrà demà l'equip blanc en l'anada de les 'semis' de la Champions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa