Món Esport
Un exmadridista revela com el van ensenyar a pressionar els àrbitres

Jerzy Dudek, exjugador del Reial Madrid, ha concedit una entrevista al Diari As en la qual ha deixat una resposta molt significativa. Dudek, que actuava com a porter, ha estat preguntat sobre com va viure la rivalitat entre l’equip blanc entrenat per José Mourinho, i el Futbol Club Barcelona de Pep Guardiola, i s’ha referit als àrbitres de l’època, amb una frase impactant, tot reconeixent que van aprendre a pressionar-los.

“La rivalitat Madrid-Barça era un altre nivell”, ha apuntat el polonès, tot afegint que “quan van arribar Guardiola i Mourinho era una passada veure la batalla. Se’n pot aprendre molt. Cal fixar-se en tots els detalls petits. Cal saber com pressionar l‟àrbitre. Vam aprendre això del Barcelona. Mourinho ens va preparar: “Nois, estan pressionant l’àrbitre tot el temps, heu de fer el mateix. No podeu rendir-vos. Heu de controlar aquest factor també”.

Són unes frases molt significatives per diversos motius. Per una banda, perquè les ha pronunciat tot just en un moment en el qual el Barça està sota la lupa en matèria de la relació amb el Comitè Tècnic d’Àrbites (CTA), a causa del pagament de diners que es va fer durant uns anys a l’exvicepresident de l’organisme José María Enríquez Negreira. I, d’altra banda, perquè en aquella època citada de Mourinho i Guardiola, es van donar moltes polèmiques arbitrals en els partits entre tots dos equips, amb una violència excessiva per part dels blancs.

Aquesta violència es donava, sobretot, per aturar un Leo Messi que va oferir, sense dubte, els millors anys de la seva carrera (que continua sent meravellosa). De fet, Dudek s’ha referit a l’argentí, tot relacionant aquelles pressions als àrbitres amb el paper del davanter als clàssics: “Calia parar Messi, encara que això era impossible. Tenien una gran personalitat. Ara es troba a faltar això, aquesta batalla entre Guardiola i Mourinho. Va ser una gran experiència”.

Dudek: “Cristiano pot jugar a qualsevol lloc, i no sé si Messi podria”

Dudek va viure, doncs, la rivalitat entre Mourinho i Guardiola, però també entre Messi i Cristiano Ronaldo. Precisament, en l’entrevista se li ha demanat que esculli el seu favorit, i això ha dit: “És com preguntar si prefereixes un Lamborghini o un Ferrari. Són diferents, però classe mundial. Messi marcava la manera de com jugava el Barcelona. Va entendre el tiki taka. Era l’executor del sistema. Cristiano era diferent. Era molt més complet. Mai no es rendia.

“Sempre el primer i el darrer als entrenaments. Va ser sensacional veure’ls mesurar-se al camp. Difícil dir quin era millor per a l’equip. Potser Messi per al Barça, però Cristiano pot jugar a qualsevol lloc, a qualsevol lliga, i no estic segur si Messi ho podria fer. Això et diu com n’és de fort. Hauríem d’estar feliços si hagués viscut aquesta rivalitat”, ha afegit.

La carrera de Dudek

Dudek va jugar al Reial Madrid entre 2007 i 2011. Hi va jugar pocs partits, ja que va ser el suplent d’un Iker Casillas que llavors estava en un gran estat de forma. Abans, el polonès va destacar per ser el porter titular del Liverpool que va obrar el mític miracle d’Istanbul. És a dir, que va guanyar la Champions l’any 2005 en una final històrica, empatant a tres un 3-0 inicial del seu rival, el Milan de Kaka’ i companyia, i guanyant la contesa a la tanda de penals en la ciutat turca.

L’exporter va debutar a l’elit amb el Tychy polonès i, abans de l’aventura britànica, també va tenir uns bons anys al Feyenoord neerlandès. A més, va ser internacional amb la selecció de Polònia, amb la qual va disputar el Mundial de Corea del Sud i el Japó de 2002. Recentment, a la seva autobiografia, ha titllat Leo Messi i la resta de jugadors que van formar el Barça de Pep Guardiola de “provocadors”, tot apuntant a l’argentí, que deia “grosseries” a Pepe i Sergio Ramos durant els clàssics.



Més notícies
Darwin Núñez, davanter del Liverpool | Europa Press
Lesió inoportuna al Liverpool abans de l’eliminatòria contra el Madrid
Notícia: Lesió inoportuna al Liverpool abans de l’eliminatòria contra el Madrid
Comparteix
Darwin Núñez va patir una lesió a l'espatlla i és dubte per al duel de Champions
Yolanda Parga, màxima responsable de l'arbitratge femení espanyol, dins del CTA | Europa Press
Detecten un conflicte d’interessos entre el Madrid i el col·lectiu arbitral
Notícia: Detecten un conflicte d’interessos entre el Madrid i el col·lectiu arbitral
Comparteix
El delegat del club blanc està casat amb la màxima responsable de l'arbitratge femení a Espanya
Vinícius Jr, durant el matx al Sadar | @realmadrid
Vinícius li diu “fill de puta” a l’àrbitre i surt impune
Notícia: Vinícius li diu “fill de puta” a l’àrbitre i surt impune
Comparteix
El brasiler ha tornat a enviar un missatge a les xarxes socials després del partit al Sadar
José Mourinho, entrenador de la Roma, durant la seva segona etapa al Chelsea | Chelsea FC
Christensen i la seva relació amb Mourinho
Notícia: Christensen i la seva relació amb Mourinho
Comparteix
El nou jugador del Barça, a més, es refereix a la possibilitat de retrobar-se amb Marcos Alonso i Azpilicueta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa